Hearth & Home - El Nino (Marquee Series)

Moderator: Cinabru

Cum apreciați acest tutun:

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
0
Niciun vot
Bun
2
67%
Foarte bun
1
33%
 
Voturi totale : 3

Hearth & Home - El Nino (Marquee Series)

Mesajde sergiuniculescu » 01 Mar 2016, 16:10

[quote]"A unique and robust blend of Virginia, Dark-Fired, Black Cavendish, Perique and a hint of latakia. Rich, smooth flavor that produces volumes of thick, creamy smoke."


Prima dată când am pus mâna pe cutie, am zis “Wow! pare a fi o latakia bomb după scena grandioasă cu furtuna pe mare”, apoi am citit descrierea acestui blend, de pe spatele cutiei: un Virgina based acompaniat de Kentucky, Black Cavendish, Perique și un strop de Latakia. Pare interesant mi-am zis, un fel de “buchet cu diferite flori alese”.

[img]http://i.imgur.com/RZkoxcel.jpg[/img]

Chiar astăzi am terminat cutia de Hearth & Home - El Nino (Marquee Series) și m-am gândit să creionez alături de voi câteva idei ce mi-au fost “șoptite la ureche” de acest tutun în decursul a 2 săptămâni.

[img]http://i.imgur.com/UlugaNhl.jpg[/img]

Tăiat panglici subțiri, se întrezăresc firicele blonde de Virginia, impletite și întortocheate printre alte firicele roșiatice de Burley contrastând armonios cu panglicele pământii de Latakia și Perique, totul presărat cu bucăți negre de Black Cavendish.

Adulmecând blendul mi s-a conturat în minte o scenă de natură moartă, o cameră plină cu cărți vechi, niște nuci sparte lângă o vază cu flori ofilite și un miros dulceag lemnos pe fundal, ce îl face și mai misterios decât este.

[img]http://i.imgur.com/kUKrXRZl.jpg[/img]

Pipele folosite în degustarea acestui blend au fost:
Savinelli Partner de Luxe army mount;
Savinelli Erica Fiamma;
Savinelli Extra;
Savinelli Pipe of the year 2009;
Charatan Belvedere DC;
Svendborg Bark;
Keywoodie Silhouette;
Stanwell X-mas 2001;
Radice Clear;
Dunhill Shell Briar 9109;
Dunhill Root Briar 475 F/T 4R.

[img]http://i.imgur.com/y1kgSYfl.jpg[/img]

[img]http://i.imgur.com/oMZdIH3l.jpg[/img]

[img]http://i.imgur.com/pExm8pGl.jpg[/img]

[img]http://i.imgur.com/N7LaCJsl.jpg[/img]

Aprinderea este ușoară, fără surprize, chiar și atunci când este scos din cutia proaspăt desfăcută. Două bețe de chibrit sau 3, 4 cerculețe desenate cu flacăra brichetei sunt suficiente pentru a aprinde toată suprafața tutunului.

[img]http://i.imgur.com/8EOTpnRl.jpg[/img]

Primele pufuri sunt ușor ciudate și incerte, un conglomerat de nuanțe ce îți invadează papilele fără a se remarca niciuna din cele 5 tipuri de tutun din acest blend. Ușor lucrurile încep să se alinieze în acest statis ambiguu. Se simte dulceața virginiei potențată de Black Cavendish și acompaniată din fundal de gustul de nuci al Burley-ului. Perique-ul începe, fără ostentație, să gâdile nasul cu nuanțe subtil-condimentate de piper. Latakia își face simțită prezența abia după a doua jumătate a bolului dar fără a-și pune amprenta. În această “orchestră”, Virginia și Burley-ul susțin toată linia melodică, reprezentând cu brio frontspiciul acestui blend, Black Cavendish-ul întărește dulceața Virginiei iar Perique-ul și Latakia acompaniază subtil și elegant toată perioada fumatei.

[img]http://i.imgur.com/2FDkPBSl.jpg[/img]

Fumul generat este cremos și obscur ce transcendă rapid prin toată camera. Lasă un miros plăcut/tolerant și misterios.

[img]http://i.imgur.com/EWMGgQUl.jpg[/img]

Trăgând linie spre final, pot spune că El Nino este un blend reușit și interesant de la H&H dar care nu induce neapărat o anumită emoție. Nu îl pot declara ca fiind luxurios și nici nu aș putea crea o afinitate pentru el, dar nici nu l-aș refuza. Rămâne ca voi să vă decideți dacă într-adevăr merită...sau nu.

Fum rece!
[color=#800000]You never really own a pipe. You are its caretaker until you pass it on.[/color]

[img]http://www.gifs.net/Animation11/Everything_Else/Smoking/Pipe.gif[/img]
Avatar utilizator
sergiuniculescu
 
Mesaje: 26
Membru din: 02 Sep 2014, 10:49
Localitate: Buzău

Re: Hearth & Home - El Nino (Marquee Series)

Mesajde TLGTLC » 04 Mar 2016, 14:06

Super descrierea! Am fumat și eu din aceeași cutie și mie mi-a plăcut foarte mult! Parca ar fi trebuit dozat altfel, fie un Cavendish mai dulceag sau un pic mai mult perique, firește că nu strica mai multă latakie. Ceva trebuia adăugat în cantitate mai mare. Însă rămâne un blend reușit și o mare placere sa îl fumezi.
Avatar utilizator
TLGTLC
 
Mesaje: 133
Membru din: 01 Dec 2010, 17:32
Fumez pipa din: 01 Noi 2010


Înapoi la Hearth & Home

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron