Iubitorii virginiei prelucrata in flakes-uri nu trebuie sa rateze acest tutun. Orlik este la ura actuala unul dintre marii producatori de tutun de pipa (inclusiv Dunhill) si a reusit sa adune cam tot ce-i mai bun in domeniu.
Golden Sliced se prezinta in forma unei panglici de tutun, cu aspect de rufa proaspat stoarsa, de parca ar fi dorit cineva sa scoata din el orice urma de sucuri, arome si altele asemenea. Doar ca se petrece urmatorul lucru: abrutizarea flakes-urilor este benefica. Toate aromele tinute pana atunci la pastrare in forma compacta, se desfac intr-un buchet incredibil. Virginiile sunt dulci, insa in cazul Orlik nu este doar atat: este o dulceata discreta, cu un usor accent de nuca si de smochina uscata sau ca ceva in genul bomboanelor belgiene cu dozaj mare de cacao. Aprinderea si arderea sunt specifice flakes-urilor, adica depind de felul in care le-ai asezat in pipa. Eu le descant bine, le impaturesc, le rasucesc si abia apoi ma incumet sa le aprind. Nu le faramitez niciodata, probabil din mila pentru astfel de bijuterii. Fumata este uniforma, poate cu o accentuare a aromelor dupa prima jumatate a bolului, nu face un condens mai mult decat este normal, nu sfaraie, nu paraie, nu face fite de tutun cu eticheta dar lipsit de integritate. Se supune cuminte, ca un caine din acela cu multe riduri pe fata si iti da cu adevarat sentimentul satisfactiei ca ai fumat un tabac de exceptie. Nici nu mai vorbesc despre faptul ca ar fi senzational in concursuri: arde atat de bine si lasa o cenusa atat de uniforma,incat iti vine sa o imortalizezi cumva si sa o pastrezi ca exemplu absolut.
Orlik Golden Sliced se gaseste in doua variante, la cutie de 100g si la plic de 50g, continutul este insa acelasi si costa undeva pe la 17 EU (cutia). Plicul l-am cumparat ceva mai ieftin, in Austria, pana in 10 EU.