de Humidor » 12 Mai 2009, 20:36
[div=center][attachment=1]

[/div]
Un tutun de cursa lunga. L-am incercat in prima zi, imediat dupa ce a sosit la pachet, fiind nu prea uscat, intr-o pipa cu bol mare. Nu am inteles mare lucru din el, multe reaprinderi, usor umed, aroma clasica de virginia. Dupa aproape 2 ore am golit pipa.
Astazi, dupa o aerisire de aproximativ 15 minute, faramitat, am umplut calabashul. Cu totul alta perceptie... Fara sa exagerez, aceasta combinatie, mi-a schimbat parerea asupra virginiilor.
Oarecum seamana la gust cu Red Virginia, fiind totusi putin mai sec dar cu un fum mai bogat, uscat. Pipa nu s-a incalzit (nu incins!) decat in momentul in care am pufait de 3-4 ori la rand, in reprize repetate, manat fiind de curiozitatea de a percepe complexitatea aromelor.
Savurarea acestui tutun presupune un intreg ritual: o aerisire superficiala, o maruntire atenta, pentru a nu se obtine bucati prea mici care ar putea sa srice placerea fumatei, o pipa dedicata, de preferat meerschaum sau calabash, 1-2 ore in care e musai sa fii relaxat, un film bun o carte buna sau cufundat in ganduri.
Tutunul este relativ scump dar ce mai conteaza 5-10 lei in plus. I-am pus forte bun in ultima combinatie desi initial inclinam sa-i dau mediu.
[div=center][attachment=0]

LE: Din cate observ tutunul a fost [url=http://www.cigar-connoisseur.co.uk/acatalog/virg_navy_cut_flakes_pipe_tobacco.html]scumpit[/url] intre timp, l-am achizitional la 19,84£, acum costa 22,09£