[img]http://www.smokingpipes.net/images/products/003-069-0004.jpg[/img]
La magazinul de tutunuri din Auchan au adus o noua gama de tutunuri Kendal (cred ca vreo 5 tipuri), toate promitator ambalate in cutii de 50g, cu capac verde brad. Am ales pentru degustare Bob's Chocolate Flake nu atat pentru faptul ca in ultima vreme am tot probat felurite aromatice, ci si dintr-o mai veche curiozitate. Dintre mixturile aromatice, cea mai greu de realizat este cea cu ciocolata. Am avut o experienta destul de placuta cu Chocolate Flakes de la Samuel Gawith si m-am gandit ca lucrurile s-ar putea repeta. Din pacate, nu a fost sa fie.
Flakes-urile se prezinta ca un amestec destul de umed de virginii, ceva burley si un strop de cavendish. Aroma nu trimite insa decat vag catre ciocolata si mai mult catre roscovele Tonka, deja consacrate de 1792 de la SG. Mai mult, te izbeste de la deschiderea cutiei un miros pregnant de chimicale. De altfel, producatorii au fost sinceri si au precizat pe cutie ca produsul contine astfel de substante. Prima impresie: dezamagitoare. Rezultatele in urma fumatei: dezastru. Singurul lucru pozitiv este ca arde destul de bine. In rest, ai parte de un fum artificial, oarecum gretos si asta nu de la excesul de zaharuri, ci de la "aroma" tutunului. Gustul fumului este fad, ca si cum ai mesteca argila sau rumegus; evolutia, daca putem vorbi despre asa ceva, nu te surprinde cu absolut nimic si singurul lucru pe care ti-l doresti este sa se termine mai repede fumata. Daca cineva s-ar decide sa inceapa sa fumeze pipa, cu siguranta ar renunta daca ar folosi un asemenea tutun. Pretul este destul de piperat (53Ron) si nu ma pot abtine sa nu-i avertizez pe cei ce doresc sa-l incerce sa nu se hazardeze sa-l cumpere. Sper sa ajung la urmatoarea intalnire si atunci voi aduce tutunul pentru testare.