[img]http://pipe-shop.net/Shop/gbilder/st1095.jpg[/img]
Descriere: Cutie/punga de 50 g ,"reteta EM este un secret bine pastrat, cunoscut doar de cate doua persoane/generatie. Se stie, oricum, ca tutunul este selectat din cele mai bune regiuni cultivate cu tutun din lume, virginie bright natural indulcita mixata manual cu Black Cavendish pentru a produce gustul si aroma unica Erinmore. Mai mult nu putem sa dezvaluim. Un blend usor aromat ce dezvolta un fum rece si o fumata lenta".
Continut : Virginia si Black Cavendish
La deschidere se observa tutunul cu taietura ribbon-cut, culori distincte deschise si negru, mirosul degajat este placut - identic Erinmore Flake. Umiditatea este ridicata, necesita aerisire , chiar si pentru mine.
Aprinderea decurge bine, cu conditia aerisirii prealabile. Arderea este foarte lenta si constanta. Cred ca s-ar preta bine la un concurs.
Aromele percepute sunt similare cu cele de la Erinmore Flake, casing-ul (ingredientul secret) fiind, cred eu, acelasi - ceva dulce, asemanator dulcetii de nuci- . Diferenta consta in taria nicotinica, mult mai cuminte, si evolutia aromelor, oarecum mai monotona.
In concluzie, as spune ca este un aromat usor, nu ascunde continutul virginiei de calitate, ideal alaturi de cafeaua de dimineata. Recomandabil incepatorilor.
Il votez "Bun".