de atzitzi » 21 Ian 2012, 18:20
La "spargerea" intilnirii de "La Copac" am primit de la Napoleon, via Rodica, o portie de DSM pentru acasa, despre care am promis ca voi scrie citeva rinduri.
In weekend, in jurul orei 10 "execut", in compania pipei si a judecatorului suprem (nevasta), a doua cafea a zilei, care este de aceasta data fie dulce, fie aromata. Pentru a nu intirzia raspunsul, tutunul ales a fost Scottish Mixture.
Prima impresie, in atmosfera intesata de latakia de "La Copac", este de ciocolata calda. Un "top note" care nu reuseste sa dainuie mai mult decit citeva clipe, sau mai precis, dureaza atita timp cit stai cu nasul in cutie.
Odata indesat in pipa si "pirlit", ciocolata dispare facind loc aromei de whisky. Scotch, de buna calitate, de unde si denumirea mixturii. Tutunul, ready rubbed, dezvolta o "middle note" nu foarte pronuntata la inceput dar care se implineste cu trecerea timpului si incalzirea bolului. Aceasta "heart note" evolueaza definitoriu pe durata mai intregii fumate fiind inlocuita spre final de aroma subtila de nuca, cauzata de burley, care dealfel reprezinta ceea ce se vrea a fi "base note"-ul compozitiei; fiind si aroma ramasa in camera pentru o perioada destul de indelungata.
"Bridge"-ul sau fixativul este asigurat de uleiul esentiat al amestecului de virginii care, fara a iesi in evidenta, leaga intr-un mod destul de armonios, celelalte trei note, desavirsindu-le intr-un intreg.
Daca s-a incercat realizarea unui parfum cu numele DSM, al carui "miros ca de spirit adolescentin" sa ne duca spre "Nirvana", se pare ca nu s-a reusit. Mai degraba a rezultat un deodorant cu nume relativ asemanator, "by Mennen", actualmente Colgate-Palmolive.
Concluzia: daca vrei whisky... ia-ti o sticla.
P.S. Ma abtin de la vot, dar astept raspunsul Rodicai.
"Drier tobacco smoked slowly will offer you much more flavor than overly moist tobacco smoked quickly." - John Patton