Captain Black Royal

Moderator: Cinabru

Cum apreciaţi acest tutun?

Foarte slab
1
33%
Slab
0
Niciun vot
Mediu
2
67%
Bun
0
Niciun vot
Foarte bun
0
Niciun vot
 
Voturi totale : 3

Captain Black Royal

Mesajde Twain » 14 Noi 2012, 12:07

[attachment=0]
CBR-cutie.jpg

Am descoperit acest tutun zilele trecute, uitat într-un sertar de ani buni. Literalmente, deşi m-am străduit, nu am reuşit să-mi amintesc de când îl ţin acolo, mai ales că eu nu prea am fost fumător de Captain Black, indiferent care blend.
CB Royal este un amestec aromatic de tutunuri Cavendish, auriu şi negru.
Mirosul la deschidere este de fructe confiate, ceva între coacăze şi curmale.
Ca aspect, tutunul este destul de închis la culoare, dar, dacă te uiţi cu atenţie, printre firele brune poţi vedea şi câteva firicele aurii. În fotografia macro de mai jos se disting şi mai bine.

[attachment=1]
CBR-tutun.jpg

Aprinderea a necesitat vreo 4 beţe de chibrit, iar la gust mi-a evocat o ciocolată amăruie cu stafide. Nu e prea parfumat, poate din cauză că, prin învechire, i s-a redus aroma. Totuşi, după fumată, papilele mi-au rămas încărcate cu un post-gust vădit artificial, destul de neplăcut. În cameră, în schimb, degajă un miros agreabil, iar WAF-ul e destul de ridicat.
Fumat în briar, e un tutun moderat ca tărie. Ar trebui să îl încerc şi în spumă sau lut, pentru comparaţie, dar nu cred că mă voi mai atinge de el prea curând (poate doar de dragul completării acestui review).
Arde binişor, dar are tendinţa să încingă pipa. De fapt, asta a şi fost principala cauză pentru care a trebuit să reaprind regulat, cam la fiecare 5 minute: pipa începea să se încingă, eu tot încercam să să răresc pufăitul ca să-i dau răgaz să se răcească, până când ritmul devenea aşa de lent încât pipa se stingea de-a binelea. În cele din urmă, cam după prima treime a fumatei, m-am resemnat în ce priveşte menţinerea aprinsă a pipei şi, de fiecare dată când s-a mai încins, am lăsat-o pur-şi-simplu deoparte câteva minute şi am reaprins-o fără alte fasoane după ce s-a răcit suficient.

[attachment=2]
CBR-pipa.jpg

Deşi arde destul de repede, nu am avut răbdare să dau gata un bol întreg, aşa că m-am oprit după numai 45-50 de minute.
Surprinzător, nu am remarcat ciupituri pe limbă, dar poate şi din cauză că am fost destul de atent când am fumat.
În mod sigur nu voi mai cumpăra acest blend vreodată, dar cutia pe care o am o s-o păstrez pentru arhiva personală. Nu este deloc un tutun pe gustul meu, deşi amatorii de cavendish l-ar putea găsi acceptabil.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti
Sus

Re: Captain Black Royal

Mesajde Twain » 15 Noi 2012, 11:56

[attachment=0]
teracota.jpg

Dintr-o pornire probabil masochistă, astăzi am fumat CB Royal şi dintr-o pipă de teracotă, ca să fac comparaţia promisă.
Aprinderea a decurs la fel de greu, având nevoie de cel puţin 5 chibrituri ca să conving acest tutun să ardă. Încă de la primele fumuri, însă, am constatat un fenomen interesant: aromele artificiale, cu gust de chimicale, s-au estompat, iar în nas am simţit mult mai pregnant aroma de cavendish. Cu toate că tot nu am reuşit să fumez pipa până la capăt (cam risipesc tutunul, din câte observ) nu pot spune că am mai suferit la fel ca data trecută, când fumam doar de dragul "analizei organoleptice".
Post-gustul a rămas neplăcut, deşi - spre surprinderea mea - într-o măsură mai mică decât ieri.
Aroma în cameră, de asemenea, a rămas agreabilă. Chiar am primit felicitări că am schimbat tutunul (de obicei fumez englezeşti şi orientale)! [-X
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti
Sus

Re: Captain Black Royal

Mesajde TLGTLC » 04 Feb 2014, 12:47

Am cumparat o cutie de 12 oz si pot spune ca a fost o afacere foarte buna. E un tutun foarte usor, cu aroma pe gustul meu-nuci si sirop de artar, arde foarte bine si citind posturile de mai sus ma gandesc ca nu vorbim de acelasi tutun. Cred ca este pentru consumatori inraiti pentru ca nu pisca, nu lasa gusturi nasoale indiferent in ce mod l-ai fuma. Dar sa nu-l ridic atat de tare in slavi, e un tutun modest, excelent preparat cu aditivii de rigoare...probabil are aditivi si pentru mentinerea umiditiatii pentru ca dupa cateva luni de tinut in recipienti neetansati nu s-a uscat. Probabil aceiasi aditivi il fac de nefumat in cazul in care abandonezi fumata si vrei sa o reiei mai tarziu, devine amar si tusesti instantaneu.
Avatar utilizator
TLGTLC
 
Mesaje: 133
Membru din: 01 Dec 2010, 17:32
Fumez pipa din: 01 Noi 2010


Înapoi la Captain Black

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator