Pagina 1 din 1

160 Jahre

MesajScris: 11 Dec 2011, 15:25
de zudo
[img]http://www.falkum.de/images/tabak_160jahre.jpg?SwSess=0806a2402707f15102b7d0b1373d90da[/img]

Re: 160 Jahre

MesajScris: 11 Dec 2011, 20:26
de Gordon
[attachment=0]
vauen_160_jahre.jpg

Miros fermentat de smochine uscate si ceva visine. O combinatie interesanta de pigtail feliat si panglici. O frumusete de tutun, care se merita imprastiat pe masa, si apoi indesat meticulos in pipa, spre admiratia chibitilor, care vor inghiti in sec la adulmecarea aromei si vor ramane cu gura cascata, cum dealtfel, am ramas si eu, la vederea combinatiei de forme, culori si arome.
Am sacrificat o pipa Vauen, tinand cont de aroma de visine(eu n-am bagat de seama nici o aroma de scortisoara, cum descrie producatorul), care nu prea mai iese, odata impregnata in turta.
Dupa aprindere, pe langa nuanta de fructe uscate, se simte si o aroma laptoasa de pandispan cu... lapte. Fumata este destul de uscata pentru un aromatizat.

Conform descrierii sotiei, in camera ramane o mireasma de bomboane.
Pipa se infierbanta putin la final iar iuteala pe limba ia locul pandispanului de la inceput. La final, daca se forjeaza, se face gura punga.
OK, nu ma omor cu aromatele, le fumez rar, si, cu toate ca o sa-i acord o nota medie, sunt sigur ca cei care prefera aceste tipuri de tutun, ii vor acorda nota maxima. Este un tutun pe care l-as fuma de sarbatori.

Re: 160 Jahre

MesajScris: 13 Dec 2011, 23:29
de BAIJ
O combinatie interesanta. Eu unul n-am simtit nici scortisoara, nici visine, ci parca un usor iz de latakia peste aromatic.
Fara multa nicotina, arde bine, dar si incinge pipa.
L-am votat ca Bun.

Re: 160 Jahre

MesajScris: 24 Dec 2011, 18:56
de atzitzi
Inca un tutun de semineu.
Acum, daca tot s-a deschis sezonul de aromatice, cele doua pipe dedicate vor avea mult de lucru.
Avind numarul unu in cutia cu pungute primite spre testare de la dl. Ciprian Halasz, in scopul impartasirii impresiilor, asa cum este si firesc, acest tutun va intra primul in hora.
Daca la deschidere mi-am permis luxul de a fi singur intr-o camera "nearomatizata", fumata s-a desfasurat in bucatarie printre tot felul de arome de la sarmale la piftie. Acestea fiind zise, impreuna cu subiectivitatea latakista si parfumul de costita afumata, sa trecem la treaba.
Taietura este cu adevarat interesanta, fiind primul tutun pe care-l fumez cu aceasta consistenta. Aroma principala este intradevar cea de visine, fiind mai puternica dureaza dupa o perioada mai lunga (de scortisoara nu am dat nici eu), dar care se estompeaza pe masura fumatei. Pentru a preintimpina formarea compotului am adaugat pe fundul pipei citeva boabe de orez care si-au facut treaba cu prisosinta.
Per ansamblu toata lumea a fost multumita, "bucatarii" rinjeau fericiti, iar eu nemaifiind nevoit sa ies in curte, cum mi s-a intimplat deunazi cu o portie de Balkan de la Wellauer, am putut supraveghea cu ochi de chef, pregatirile. Mirosul ramas in barba si mustata este placut si persistent ceea ce face acest tutun ideal fumatului inainte de vizitele simandicoase, unde la intrare toata lumea se preface ca se pupa.
Un tutun care primeste, cu oarecare generozitate, calificativul "bun", dar care nu va intra in lista mea de preferinte.