de Gordon » 11 Dec 2011, 20:26
[attachment=0]

Miros fermentat de smochine uscate si ceva visine. O combinatie interesanta de pigtail feliat si panglici. O frumusete de tutun, care se merita imprastiat pe masa, si apoi indesat meticulos in pipa, spre admiratia chibitilor, care vor inghiti in sec la adulmecarea aromei si vor ramane cu gura cascata, cum dealtfel, am ramas si eu, la vederea combinatiei de forme, culori si arome.
Am sacrificat o pipa Vauen, tinand cont de aroma de visine(eu n-am bagat de seama nici o aroma de scortisoara, cum descrie producatorul), care nu prea mai iese, odata impregnata in turta.
Dupa aprindere, pe langa nuanta de fructe uscate, se simte si o aroma laptoasa de pandispan cu... lapte. Fumata este destul de uscata pentru un aromatizat.
Conform descrierii sotiei, in camera ramane o mireasma de bomboane.
Pipa se infierbanta putin la final iar iuteala pe limba ia locul pandispanului de la inceput. La final, daca se forjeaza, se face gura punga.
OK, nu ma omor cu aromatele, le fumez rar, si, cu toate ca o sa-i acord o nota medie, sunt sigur ca cei care prefera aceste tipuri de tutun, ii vor acorda nota maxima. Este un tutun pe care l-as fuma de sarbatori.