de DSM » 03 Mar 2010, 12:51
[attachment=0]
- 0000002925_navy flake.jpg (29.79 KiB) Vizualizat de 36778 ori
Imi aduc aminte de o zicala - Always read the small print. Exact asata nu am facut cu acest tutun. Am omis sa citesc ce scria cu litere mici pe ambalaj.Pe cutie decorata cu o corabie scrie mare NAVY si Flake deci ma astetptam la un falek de virginia cu o aroma usoara de rom. La deschiderea cutiei m-a lovit un miros de latakia cu rom. Da, mic pe cutie scrie : "choice virginias blended with latakia".
Surprins un pic de mirosul de latakia, care imi place dar ma asteptam la altceva, a trebuit sa schimb pipa pe care am pregatit-o pentru un virginia flake. Am ales una din pipele de latakia. Tutunul in cutie se prezinta in forma de flake, broken in cazul meu in ciuda faptului ca pe net am vazut poze cu acest tutun tait impecabil.
Am scos un flake si inca jumate, l-am aerisit aproximativ 15 minute si le-am indesat in pipa. Spre deosebire de alte flake-uri se indeasa usor si se aprinde si mai usor. Primele fumuri sunt dense, matasoase, specifice latakiei. Spre mijloc incepe sa se faca simtita si virginia insa mult mai subtil. Aroma de rom este foarte decenta, nu acopera aroma naturala de tutun, mai degraba o insoteste in mod placut. Din pacate nu aceasi parere au si cei din camera despre acest tutun. In opinia sotiei pute la fel de tare ca si restul blendurilor cu latakia.
Pentru o ardere perfecta tutunul cere aceasi atentie ca restul flake-urilor adica indesare, amestecare si reaprindere deasa. Fiind un fan de flakeuri nu ma dereanjeaza acest aspect mai ales ca acest tutun l-a fumat cu aproximativ 3 reaprinderi. Arde perfect pana la capat, lasand in urma o cenusa tare cu reminescente de flake.
Aroma tutunului este constanta pana la sfarsit, romul uneori dispare dominat de latakia dar revine in prezenta virginieie care cere experienta spre a fi observat.
Este un tutun bun spre foarte bun (depinde de cat apreciem latakia) care isi are locul in stocul meu de tutunuri din camara.
Pe scurt:
Producator: Samuel Gawith
Descrierea producatorului: Choice Virginias blended with Latakia
Forma tutunului : flake
Ambalaj: cutie metalica de 50 grm
Pret: Usor peste media mea de achizitie - 14 euro dar se gaseste si sub acest pret.
Tara de origine: UK
Continut de tutun: Latakia, Virginia
Aroma adugate/casing: Rom
Taria /(nicotina): medie
Aroma din ambalaj: tare
Aroma fumului: mediu
Aroma din camera: greu tolerabila de nefumatori
“The value of tobacco is best understood when it is the last you possess and there is no chance of getting more.”
-Bismarck.
[url]http://darksatanicmill.com/[/url]