Samuel Gawith's 1792 Flake are culoare inchisa unui flake de mixtura Balkan. Mirosul puternic, asemanator amoniacului as zice, m-a cam dezamagit la deschiderea cutiei. Peste cateva zile acest miros puternic s-a diminuat, dar nu era placut nici atunci.
[img]http://www.bluedenteurope.ro/sharedpix/reviewpix/SG_1792.jpg[/img]
Cu acest tutun am facut greseala de a pregati un bol intreg cu 2 flake-uri. Este cel mai tare tutun pe care am incercat pana acum. Nu am putut sa fumez mai mult de jumatate de bol din aceasta prima incercare. La urmatoarele am folosit pipe mai mici si un singur flake. Inca de la primul foc m-a lovit de fiecare data. Si ca nicotina si ca gust. Nu pot sa descriu gustul, dar este foarte puternic. Chiar daca nu trag in piept imi lasa un pumn in mijlocul pieptului. Am invatat sa-l fumez. Trebuia sa fumez foarte foarte incet, incat de abia se vedea fumul. La ritmul asta tutunul este racoritor si se simte un foarte subtil gust dulce. Dar tot nu m-a lasat sa scap de lovitura nicotinei.
Daca va plac tutunurile ca praf de pusca, daca va trebuie nicotina, aceast tutun este cea ce cautati. Altfel stati la o parte! Eu personal il fumez o data pe cateva zile dupa o masa buna, sau cand vreau sa ma trezesc din oboseala de o dupa amiaza, si cu compania unei cafele Turcesc fara zahar. Dupa ce termin cutia cred ca n-o sa mai cumpar alta ani de zile.
Il votez slab. Nu ca ar fi un tutun prost, dar nu este pentru mine.