Pagina 1 din 1

Own Mixture 88

MesajScris: 23 Ian 2010, 13:42
de dairen
Sa incep cu transcrierea textului destul de comercial aflat pe cutie, dar care ne ofera unele repere: "A surprising mellow English blend: Virginia tobaccos from three continents, Black Cavendish and a hint of Latakia. A medium-bodied tobacco with a slight hint of orange and honey aromas complete this fine mixture".

[attachment=0]
Ilsted Own 88.jpg
Ilsted Own Muxture 88

Intr-adevar la deschiderea cutiei se simte aroma inconfundabila de Latakia. Nu este foarte puternica dar este cea care domina, alaturi de aroma placuta a Virginiei. Taietura tutunului este ribbon scurt. Vizual predomina nuantele de roscat mediu, auriu si in mai mica masura brun inchis (probabil Latakia). Nu m-a deranjat umiditatea destul de redusa a tutunului.

Umplerea se face usor, tutunul aprinzandu-se de la primul chibrit. Arderea lenta si fumul rece ofera mai curand aroma fina, dulceaga a unei Virginii de calitate, decat cea de Latakia. Din cauza cantitatii reduse, Latakia trece uneori in planul secund, alteori ascunzandu-se. Spre finalul bolului se pierde cu totul in favoarea aromelor mai aspre. Recomandat este sa fie fumat pe indelete (pufuri rare), intr-un briar cu dimensiuni medii. Fumatul in Meershaum amplifica selectiv aromele. Virginia se simte puternic in detrimentul Latakiei care in afara momentelor de inceput ale bolului, aproape dispare.

Tutunul arde bine, constant, fara condens, fara sa irite limba, necesitand un numar redus de aprinderi, per total o experienta placuta. Este un tutun slab (ca tarie), iar aroma lasata in camera este una placuta.

Concluzii:
Tutunul poate face parte din categoria "Light English Mixture". Ofera arome naturale placute, dar este nerecomandat celor aflati in cautarea unor arome mai pline. Sunt multe blenduri cu arome de Latakia mai puternice si mai echilibrate, un exemplu: "Squadron Leader" de la Rattray (multumesc Cinabru pt. degustarea oferita la intalnirea lunii Noiembrie). Ilsted Own 88 poate fi apreciat ca un tutun ... provocator, tocmai pentru subtilitatea si neprevazutul aromelor.

Din punctul meu de vedere are calificativul bun. Voi mai comanda, dar deocamdata curiozitatea ma impinge ca la urmatoarea comanda sa incerc "Highland Targe" de la Rattray.

Re: Own Mixture 88

MesajScris: 23 Ian 2010, 14:15
de Lifelover
Ii multumesc inc-o data lui dairen pentru portia oferita. Eu i-am dat Mediu, valenta redemptiva fiind in faptul ca este un tabac de toata ziua, bland si subtil; din pacate, eu prefer mixturile englezesti mai corpolente, mai masculine si dominate de latakie, asa ca nu l-am apreciat, poate, la justa valoare. Am sesizat, catre jumatatea bolului, o usoara nota citrica foarte interesanta - dar prefer, in continuare, in momentele in care caut un tabac mai bland, Squadron Leader, din oferta celor de la Samuel Gawith.

Re: Own Mixture 88

MesajScris: 24 Ian 2010, 00:40
de zudo
Un tutun de savurat toata ziua, surprinzator si unic in desfasurarea aromelor. Multumesc Dairen, l-am pus pe comanda deja ! ::14)