de suicune » 25 Apr 2009, 13:58
[attachment=0]

- Stanwell Melange.JPG (12.39 KiB) Vizualizat de 17602 ori
In ultima vreme am cam evitat tutunurile aromate dar am zis totusi sa mai iau unul care sa miroasa frumos pentru a parfuma camera. Am citit ca acest blend miroase foarte placut asa ca am zis sa-l incerc. Are acelasi pret ca si Amphora, Skandinavik deci nu ma asteptam sa aiba cine stie calitate. Totusi, mi-am zis "Hei...ce-am de pierdut?".
La deschiderea plicului, primul aspect care m-a lovit este mirosul tutunului, unul destul de pronuntat parca de cappuccino. Aspectul tutunului este in cea mai mare parte aurie, deci procentul de Black Cavendish este redus ceea ce e bine. Are si tutunuri orientale, dar dupa culoare cred ca predomina Virginia.
Datorita taieturii se indeasa usor in pipa si se si aprinde la fel de usor. Nu este foarte puternic aromat, insa nu prea am simtit cine-stie-ce de la promisa aroma de caise. Mai degraba vanilie decat caise. In orice caz, mirosul pe care il emana este extraordinar, parca o prajitura cu ciocolata (de altfel, cam singurul lucru care mi-a placut la tutunul acesta). Arde destul de mult si nu necesita multe reaprinderi. Arde complet si lasa un scrum negru.
In concluzie, am incercat destul blenduri Stanwell dar, personal, acesta mi s-a parut cel mai bun, mai ales datorita mirosului pe care il degaja. Daca as vrea sa parfumez placut camera, mi-a mai lua una, dar, in rest, nu prea am multe motive sa ma intorc la el. Merita totusi incercat, poate unora o sa li se para mai bun decat mi s-a parut mie.