Arturo Fuente

Arturo Fuente

Mesajde Gordon » 13 Iul 2009, 21:58

arturo-fuente.jpg

Cunosti trabucurile intradevar atunci cand stii totul despre personalitatile din lumea trabucurilor. Miscandu-ma dupa Britney Spears - astazi am sa scriu despre familia Fuente, fondatorii Arturo Fuente Cigars, Arturo Fuente, Carlos Fuente si Carlos Fuente Jr. care controleaza acum Arturo Fuente Cigar Company, fiind figuri ilustre in lumea trutunului. De ce? Nu pentru ca poarta fuste scurte cand urca in limuzinele lor, ci pentru ca trabucurile lor sunt unele dintre cele mai cunoscute in lume. Sunt deasemenea si foarte exclusiviste - aceste nemaipomenite trabucuri sunt destul de greu de gasit.

Istoria trabucurilor Arturo Fuente

Faimoasele trabucuri Fuente au aparut in Statele unite in 1912, cand Arturo Fuente infiinteaza compania de A. Fuente Cigar Company. A. Fuente este o companie cu o interesanta istorie... si oarecum cu o ironica tendinta de a fi distrusa de foc. Fabrica a ars in 1924 in Tampa, Florida. Apoi a mai ars odata in 1970, dupa mutarea ei in Nicaragua. Si apoi am mai ars o data la doua luni dupa mutarea ei in Honduras.

Cred ca tutunul este destul de inflamabil, nu?

Dupa ce fabrica a ars prima data in 1924, A. Fuente a fost intr-o situatie cumplita.. Pentru a evita sa fie urmarit de creditori (cred ca nu auzise de asigurari), Arturo s-a angajat la o alta companie de trabucuri. Dar nu a renuntat, si in 1940 redeschide A. Fuente Cigar Company vanzand trabucuri in spatele casei sale. In scurt timp a inceput sa mearga bine si familia se muta intr-o alta locatie mai mare in Tampa.

De atunci, compania a fost mutata in diferite locuri din Florida in Nicaragua, apoi in Honduras si inapoi in Florida, ca in final sa ajunga in Rep. Dominicana. Astazi, compania dominicana are mai mult de 2500 angajati si patru fabrici - o impresionanta dezvoltare avand in vedere ca a pornit de la magazinul din spatele casei (la acea vreme, singurii angajati erau sotia lui si cativa membri ai familiei. Pot sa pariez ca sotia lui nu l-a lasat s-o numeasca "angajat").

Astazi, in continuare, la conducerea companiei este majoritara familia Fuente. Vechea fabrica Fuente din Tampa este acum Tampa Sweethearts Cigar Company si este condusa in intregime de membri familiei Fuente, vanzarile trabucurilor si tigarilor realizandu-se prin mail si internet.

Tutunul

Inaintea embargoului SUA catre Cuba din 1960, trabucurile A. Fuente erau facute din tutun Cubanez. Acum acestea sunt facute cu tutun dominican si sunt considerate ca fiind cele mai rafinate trabucuri dominicane din lume, cu o aroma medie spre plina, adevarate opere de arta, invechite in cutii din lemn de cedru spaniol.

Opus X

opus-x.jpg


Cum poti sa vorbesti de trabucurile A. Fuente, fara sa poemnesti de Opus X. Acest nebunesc de bun trabuc este probabil cel mai renumit din SUA si este considerat ca fiind pavilionul brandului. Aceasta se datoreaza faptului ca acest trabuc este o raritate - Opus X este aproape imposibil de gasit. Daca esti destul de norocos si gasesti unul... ei bine, trebuie sa fii atent. Opus X, cu incredibila sa aroma, se poate transforma intr-un foarte costisitor viciu.

Una peste alta, familia Fuente s-a descurcat bine in timp ce alte companii au avut urcusuri si coborasuri... un lucru usor de remarcat de cate ori va asezati si fumati un Opus X. Nu putem decat sa speram ca au invatat cate ceva despre asigurarea contra incendiilor (si poate au cumparat unul sau doua detectoare de fum) pana cum.

Foto: Flickr
Adaptare dupa @CigarInspector: Cigar Inspector
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Înapoi la Marci celebre

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron