Cum se fumeaza un trabuc

Cum se fumeaza un trabuc

Mesajde Gordon » 05 Ian 2008, 05:00

[size=150]Fumatul unui trabuc presupune 3 etape: taierea, aprinderea si finalul.[/size]

Inainte de toate:
Ganditi-va la nefumatori.
Daca va gasiti intr-o zona de nefumatori, puneti trabucul la pastrare sau mergeti intr-o zona de fumatori.
Cand va aflati intr-un local unde este permis fumatul SAVURATI! momentul.

Eticheta trabucului trebuie scoasa?. Hm... Trebuie sa va ganditi: daca nu scoateti eticheta altii vor observa (Wow! Fumezi o Cohiba robustos! Ai cumva una in plus?), daca desfaceti eticheta trebuie sa aveti grija, aceasta este lipita destul de strans putand deteriora trabucul.whiskey
Un trabuc poate fi fumat dupa masa buna, la un desert sau la o cafea, insotit de o bautura fina, in timpul sau dupa o intalnire de afaceri, in timp ce plimbi cainele, sau cand doresti sa te relaxezi citind o carte buna.

Taierea trabucului:
Trabucurile premium au unul sau ambele capete inchise. Pentru a putea fi fumate acestea trebuiesc taiate folosindu-se in acest scop o ghilotina sau o foarfeca de trabucuri. Ustensila folosita trebuie sa fi foarte bine ascutita si curata, astfel incat sa asigure o taiere precisa, fara a rupe marginea trabucului, creandu-se astfel dificultati la fumat.
Exista mai multe tipuri de taieturi:
- Taierea "imprejur" - se foloseste o foarfeca sau o ghilotina
- Taierea in "V" - se foloseste un cutter special care produce o taietura in V
- Gaurirea - cu ajutorul unui cutter cu cutitul de forma cilindrica. Acesta penetreaza capatul inchis producand o gaura

Aprinderea trabucului:
Fumatul unui trabuc trebuie sa fie o experienta placuta. Ca si in cazul unui vin bun sau al unui whiskey trabucul trebuie savurat.
Pentru aprindere puteti folosi o bricheta cu gaz sau un bat de chibrit mai lung (cum sunt cele folosite la aprinderea focului). Exista brichete speciale pentru aprinderea trabucurilor.
Brichetele cu benzina, lumanarile sau alte surse care degaja miros nu sunt bune deoarece compromit savoarea.

- Tineti trabucul in pozitie orizontala, usor inclinat, in contact direct cu flacara, rotindu-l intre degete astfel incat suprafata capatului sa se carbonizeze uniform pana la inrosire.
- Introduceti apoi trabucul intre buze tragand usor si rasucindu-l intre degete astfel incat capatul acestuia sa se aprinda uniform. Nu inhalati fumul!
- Odata aprins, continuati sa pufaiti astfel incat arderea sa fie intretinuta uniform.
- O ardere rapida cu jar mult, poate compromite aroma datorita temperaturii ridicate si a rectiilor chimice produse. O ardere prea lenta duce la stingerea trabucului.
- Este cunoscut ca aceia care savureaza mai mult un trabuc sunt cei care stapanesc arta relaxarii. Durata fumarii unui trabuc poate dura pana la 3 ore.
- Un trabuc de calitate arde uniform formand un scrum uniform lung.
- Daca arderea devine neuniforma sau trabucul se stinge, reluati procedura de aprindere dupa indepartarea scrumului.
- Spre deosebire de tigarete, trabucul se stinge de la sine daca nu este pufait.
- Nu se recomanda reaprinderea unui trabuc daca acesta a fost stins mai mult de o ora.

Finalul:
Ca regula generala, trabucul se fumeaza doua treimi. Daca nu ati dat jos eticheta, aceasta delimiteaza zona pana unde trebuie fumat. O alta regula este gustul greu pe care il capata fumul cu cat arderea ajunge la capat.
Unele trabucuri sunt mai usoare, putand fi fumate mai mult de doua treimi... ideea e sa va simtiti bine si ... sa nu va ardeti la degete.
La final, trabucul nu trebuie stins in scrumiera, la fel ca tigaretele. Trabucul trebuie lasat sa se stinga singur, ultima "suflare" lasand o aroma placuta. Dupa stingere, indepartati scrumiera din camera pentru a nu lasa un miros neplacut.

Indepartarea altor efecte neplacute:
Este cunoscut ca mirosul capatat dupa fumarea unui trabuc poate persista mai multe zile.

- Mirosul hainelor - poate fi prevenit prin folosirea accesoriilor din matase/piele. Exista haine special concepute pentru fumatorii de trabucuri cum ar fi: veste pentru fumat din matase, camasi din matase, sosete din matase, etc. Pielea naturala este un alt material care nu mentine mirosul de tabac. Este preferat sa fumati in locuri special amenajate cu canapele din piele naturala si mobilier din lemn natural, perdele de matase etc.
- Mirosul parului - se rezolva prin spalare.
- Mirosul neplacut lasat in cavitatea bucala - poate persista pana la 24 ore. Exista produse speciale pentru fumatori: pasta de dinti, apa de gura, etc. O reteta buna este urmatoare:

1.Spalati-va pe dinti.
2.Daca aveti la dispozitie, consumati o felie de branza fermentata (frantuzeasca).
3.Consumati schweppes (eventual cu clatirea cavitatii bucale) - acesta contine extras din coaja de lamaie - care indeparteaza cu succes mirosurile.

Sfatul medicului:
Nu fumati mai mult de un trabuc pe saptamana!
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Înapoi la Elemente de bază

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron