de atzitzi » 01 Iul 2012, 14:02
Am gasit, din intimplare, cu ceva timp in urma aceasta reteta. Home Made Balkan Sobranie.
[quote]My Balkan Blend-
35% Wellauers- Latakia .Which is true Syrian Latakia (The real thing)I had five tins sent from Tabac Rhein in Switzerland. Costly but nothing like buying Tins of Sobranie off ebay. Update to 2009: Robert McConnells Pure Latakia may also be used
15% McCranies Red Ribbon (Red Virginia) an air cured aged carolina virginia that works beautifully as a base tobacco
15% Samuel Gawith full Virginia Flake (Rubbed out well) adds a lttle more ump to the virginia side
15% McCleland Oriental blending tobacco
2009:update- this recipe was made before grand orientals came about.
15% Yenidge bulk- Purchased from Carole at Pipeworks and Wilke. She doesnt always have it in stock though.
5% Unflavored black Cavendish also bulk from "PW&W"
Pentru detalii suplimentare:
http://www.puff.com/forums/vb/general-p ... xture.htmlNu am testat renumitul blend, lucru care ma indemna sa incerc sa-l manufacturez, macar sa-mi pot face o idee despre ce am pierdut.
M-am apucat cu sirg si am reusit sa string ingredientele:
• 35% - Wellauer's - Pure Syrian Latakia
• 15% - Samuel Gawith - Full Virginia Falke
o 15% - McClelland - 5120 Fragrant Virginia Ribbon (stoved Virginia and red matured Virginia) sau,
o 15% - Fribourg&Treyer - Negrohead (ready-rubbed pure red Virginia plug)
• 15% - McClelland - Oriental Blending Tobacco
• 15% - McClelland - Yenidje Supreme
• 5% - Cornel & Diehl - bulk black cavendish
• Optional, un praf de "Deer tongue"
Si uneltele:
• Tava de aragaz
• Shaker
• Pulverizator
• Vas de iena
• Cutie presare si cleme de stringere
• Cintar de bijutier
• Vas ermetic
• Dispozitiv de vidare
In functie de Virginia aleasa vor rezulta, probabil, versiunile V1.0, respectiv V2.0
Am si niste Deer Tongue uscat, dar nu m-am decis daca sa-l folosesc sau nu.
Etapele prelucrarii ar fi urmatoarele:
1. Se cintaresc ingredientele astfel incit sa se respecte proportiile.
2. Se maruntesc flake-urile cit mai fin
3. Se intind tutunurile intr-o tava, in straturi suprapuse, in ordine invers proportionala cu cantitatile. Cantitatile mai mari se intind primele. Se incearca pe cit posibil ca distributia sa se faca uniform
4. Continutul tavii se desarta intr-un shaker, sau borcan mai mare unde se amesteca usor. Pentru a preveni farimitarea nu se folosesc miscari bruste sau viguroase.
5. Rezultatul se reintinde in tava. Se pulverizeaza apa distilata deasupra utilizind un spray de mina.
6. Se desarta totul intr-un vas de iena (Jena pentru pretentiosi), mai inaltut, cu capac. Se incinge cuptorul la 200 de grade si se introduce vasul. In momentul in care umezeala se depune pe peretii vasului se ridica capacul si se amesteca continutul. Se repeta procesul de 3-4 ori. Durata aproximativa a operatiei de "calire" este de 35-40 de minute. In urma procesului, aromele, in principal, se accentueaza, dar se si intrepatrund, latakia beneficiind cel mai mult de pe urma acestui tratament.
7. Se lasa totul la racit dupa care, pentru "mariajul" aromelor, se preseaza. Intr-o cutie de lemn de cedru, provenita de la cigarillos Vincent Manil, se introduce tutunul racit si se preseaza utilizind cleme de stringere de la Hornbach.
8. Tot dispozitivul trebuie ambalat cit mai ermetic si lasat la temperatura constanta intre trei si sapte zile.
9. Dupa presare se inchide ermetic intr-un borcan sau se videaza si se lasa la maturat in jur de trei luni.
Cam asta ar fi de facut.
Inca nu m-am apucat, artizanii isi pot da cu parerea. Apreciez orice sfat.