Vincent MANIL - Réserve du Patron

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
0
Niciun vot
Bun
0
Niciun vot
Foarte bun
3
100%
 
Voturi totale : 3

Vincent MANIL - Réserve du Patron

Mesajde Gordon » 09 Apr 2012, 15:14

[attachment=0]
ReserveDuPatron.jpg


Aceesasi forma de prezentare ca si in cazul [url=http://forum.pipa-bucuresti.ro/viewtopic.php?f=221&t=1632]La Brumeuse[/url] si aceleasi caracteristici privind culoarea, tatietura si arderea. Nu am gasit o mare diferenta de aroma la deschiderea pachetului intre cele doua soiuri. Da data asta, fiind deja tabacit de contactul cu La Brumeuse, am pufait pe indelete fara sa mai simt taria nicotinei. Producatorul ii descrie aroma ca de „fleur du pays”. Mie mi se pare ceva mai cremos, dulceag, aducand a miere. Este totusi un tutun barbatesc, nedestinat incepatorilor. Ce am observat interesant este ca, atat la La Brumeuse cat si la Réserve du Patron, piscaturile la limba dispar ca prin minune, la scurt timp dupa fumata. Savoarea maxim sa obtine, dupa parerea mea, din pipe din spuma de mare.

Primeste nota maxima.
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Re: Vincent MANIL - Réserve du Patron

Mesajde Cinabru » 10 Apr 2012, 17:39

Prima dată când fumez un tutun belgian. Mai mult decât atât, un tutun tradiţional, fără aditivi, un kentucky (după tobaccoreviews.com) în tăietură măruntă, de tip shag, ce mi-a adus aminte de arhicunoscutul Clan. Am primit o mostră din această raritate de la Humidor (mulţumiri şi pe această cale) alături de un ”bouchon” produs tot de Vincent Manil. Despre acesta, chiar un tabac deosebit ca prezentare, când îi va veni rândul.

Din ce am citit pe forumul PCB, tutunul vine ambalat unui pachet de unt, dreptunghiular, învelit în staniol auriu şi cu eticheta producătorului, cu grafica unei căsuţe provinciale, ascunsă pe jumătate de un lan de grâu (sau altă cereală). Este surprinzător de uscat, dar am înţeles că umidificarea îi strică, paradoxal, gustul. Elastic, pufos, tăiat în fire care se prind unele de altele, de un brun deschis, are un surprinzător miros floral, deschis, uşor, deloc de tutun. Mi-a fost iniţial puţin teamă să nu fie un tabac uşurel, aromatizat. Dar deja fusesem avertizat că prima impresie olfactivă este foarte departe de realitate. Se aprinde mai mult decât uşor, poate şi din cauza lipsei de umiditate, şi iniţial primele fumuri nu sunt pe cât de plăcute m-aş fi aşteptat. Pare un tutun prea simplu, prea puţin prelucrat, un soi de tabac insuficient prelucrat. Arde însă foarte bine, şi după doar un minut gustul se transformă într-una dintre cele mai bune mixturi pe care le-am încercat vreodată. Şi au fost destule până acum.

E un tutun masculin, puternic, cu o doză mai mult decât generoasă de vitamina N, un gust natural şi deosebit de intens. Gust de tutun natural, fără chimicale, fără adaosuri, fără nimic în plus. Delicios, cu uşoare note dulcegi pe la jumătate. Mai mult, înţeapă lejer limba, dar nu ca un aromatic suprasaturat de aditivi şi arome artificiale, ci acele pişcături delicioase produse de perique. Asemănător, oricum. Arde egal, gustul se menţine până la sfârşit, şi produce dependenţă de la prima fumată. Îţi lasă la final senzaţia că mai ai nevoie de o pipă, şi încă una, şi încă una, dar e clar că Réserve du Patron nu poate fi genul de tabac pe care să-l fumezi în fiecare zi.

Réserve du Patron este un tutun de excepţie, din toate punctele de vedere. Categoric, ai nevoie de experienţă şi mai ales de pasiune pentru tutunurile naturale, tradiţionale (chiar dacă nu voi spune vreodată nu unui aromatic) pentru a-l aprecia la adevărata valoare. Jur că atunci/dacă voi câştiga vreodată o sumă suficientă la Loto voi cumpăra fabrica lui Vincent Manil. Pentru mine. Doar pentru mine. Monopol pe tot ce produce.
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti

Re: Vincent MANIL - Réserve du Patron

Mesajde zudo » 13 Apr 2012, 12:42

Am primit si eu o mostra generoasa de la Robaina si l-am testat degraba, fiind intrigat de recenziile voastre. Intradevar, un tabac de exceptie, care merita incercat si, daca se poate, introdus in rotatie. Faptul ca este destul de uscat nu a fost un inconvenient. Textura este suficient de elastica pentru o incarcare acceptabila. Arderea este foarte lejera, cam rapida, poate incinge pipa daca esti grabit. Imi aminteste la gust de Caporal dar, spre deosebire de acesta, Reserve du Patron este mult mai evoluat, cu note usoare florale, pastrand robustetea tutunului natural, frust. Mai prietenos si in continutul de vitamina N. Caporalul mi-a placut pe malurile Senei dar acasa nu i-am regasit aceleasi calitati. Probabil din cauza umiditatii si lipsei de salinitate a aerului dambovitean. Atmosfera cu influente oceanice schimba semnificativ perceptia. Cum o fi, atunci, sa-l incerci pe falezele Canalului Manecii ? Si de la mine primeste Foarte Bun !
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Re: Vincent MANIL - Réserve du Patron

Mesajde atzitzi » 28 Apr 2012, 06:38

Deja pot spune ca m-am indragostit de tabakul lui Manil si ma rog la Dumnezeu ca Cinabru sa nu cistige niciodata la Loto, ca ar tine tot tutunul produs acolo numai pentru el. :))

Inainte de a scrie a acest review, din portia mai mult decit generoasa primita de la Robaina, am terminat un bol de RDP in pipa de meerschaum. Spre deosebire de briar, in care "caldura" lemnului atenueaza taria tutunului, ambalindu-i savoarea intr-o aura mistica, spuma, mai rece, neutra, mai lipsita de sensibilitate, il lasa in forma sa bruta, alterarea (in sensul modificarii caracteristicilor) fiind astfel minimala.

Un tutun tare. Nu pot sa-mi dau seama ce placere simt dragonii cind scot flacari pe nari. La mine senzatia a fost de smirgel, la care granulatia, pe durata fumatei, a evoluat de la 50 la 400 trecint prin 150 si 300. Asta poate unde am si indesat in pipa o cantiate mai mare decit trebuia. O experienta pe care cu siguranta nu o vai repeta. RDP va fi fumat numai din briar, si asta seara la un pahar de vin rosu.

La fel de uscat ca si "La Brumeuse", RDP mentine aroma kentuky-ului belgian, cu care putem spune ca ne-am cam obisnuit. Cantitatea ceva mai mare de nicotina il face o idee mai amar, dar asta nu este neaparat neplacut. Arderea se face usor si complet fara a necesita reprinderi. Daca a fost introdus in pipa in mod corect, arde aproape singur. Daca simti nevoia sa reaprinzi, cu siguranta tutunul din pipa este ars complet.

Ce ar mai fi interesant de stiut este cum se va comporta acest tutun dupa invechire. Probabil voi face aceasta experienta pentru al putea testa dupa un an, dar tare mi-e teama ca intocmai ca la "beaujolais nouveau" aroma florala va fi demult disparuta dupa invechire. Din aceasta cauza nu voi sacrifica foarte mult din el pentru aceasta operatie, maxim 10 boluri (mici).

Exceptind taria excesiva din prima parte a fumatei nu-i gasesc nici un defect, dar asta nu ma va opri de a-l vota "foarte bun".
"Drier tobacco smoked slowly will offer you much more flavor than overly moist tobacco smoked quickly." - John Patton
Avatar utilizator
atzitzi
Membru de onoare
 
Mesaje: 253
Images: 19
Membru din: 29 Aug 2011, 15:35
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2011


Înapoi la Vincent Manil

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron