Pagina 1 din 1

Wellauer - Balkan Mixture

MesajScris: 19 Ian 2012, 00:21
de atzitzi
Un tutun elvetian despre care pot spune ca eram nerabdator sa-l incerc; asta pe de o parte din curiozitatea generata de "exotism" iar pe de alta pentru ca este primul tutun primit cadou de la fica-mea.

Simturile-mi nemilos de tabacite de pe urma tigaretelor sudate de-a lungul timpului, imi provoaca multiple feste in recunoasterea intregului buchet de arome dezvaluite de acest tabac. Ce pot remarca cu usurinta este latakia dominanta, cu siguranta siriana, in procent de peste 60% si un oriental parfumat cu tenta mai mult de Izmir decit de Macedonia. Din pacate sau poate din fericire, mai degraba, perceptia mea se rezuma doar la aceste doua tipuri, care, dealtfel, imi plac foarte mult.

Un tutun ideal, pentru amatorii de latakia, de incercat in aceasta perioada a anului. Daca tot esti dat afara din casa, si asta pare foarte probabil la cita latakia contine, macar ai placerea unei fumate pe cinste, generoasa in vitamina N, dar fara a sari calul.

Taietura ribbon si uniditatea excelenta faciliteaza incarcarea, aprinderea si arderea. Incalzirea pipei este imperceptibila si asta nu pentru faptul ca deja ai fost dat afara.

Culoarea de un negru stralucitor cu luciri albastrui, presarat cu citeva firicele maronii te-ar duce cu gindul spre Earl Grey, dar lipsa mirosului de bergamote te aduce din nou cu piciorele pe pamint.

Fara a fi nici monoton nici sec WBM ofera un after-taste de toata isprava.

Acum, la finalul cutiei, votez acest tutun ca fiind foarte bun.

La intilnirea din 20.01.2012 voi incerca sa aduc o cutie de Morning Pipe tot de la Wellauer, care pare, cel putin, la fel de promitator.