Regulamentul competitional

Regulamentul competitional

Mesajde zudo » 10 Noi 2011, 23:16

REGULAMENTUL COMPETITIEI DE FUMAT PIPA

SCOPUL COMPETITIEI
Scopul concursului este ca participantii individuali sau in echipe sa fumeze pipa in cea mai lungă perioadă de timp, fără posibilitatea reaprinderii, şi de a determina cel mai lent fumator. Fiecare participant sau echipa va trebui să folosească aceeaşi cantitate de tutun, o pipa si companion (futac) similare.


PARTICIPAREA
Numai persoanele în vârstă de peste 18 ani pot lua parte la concurs.
Asociaţia Pipa Club Bucuresti are dreptul de a limita numărul de participanţi.
ALEGEREA TUTUNULUI
Participanţii vor folosi numai de tutun selectat de către organizatorii concursului.
Cantitatea de tutun care urmează să fie utilizata va fi de TREI (3) grame.
Organizatorii vor face cunoscut numele tutunului selectat, împreună cu programul complet al evenimentului, cu cel putin 14 zile inainte.

PIPE
Organizatorii vor oferi tuturor participanţilor pipele care urmează să fie folosite, la începutul competiţiei, [color=#FF0040]cu exceptia sesiunilor de calificari – unde participantii pot folosi orice pipa din briar.[/color]
Pipele folosite in concurs (in faza finala, daca se organizeaza sesiune separata de calificari) vor fi identice, din briar, drepte şi clasice ca formă, cu sau fără filtru amovibil şi vor fi capabile să deţină cel puţin trei (3) de grame de tutun. Acestea vor fi furnizate de către club..
Organizatorii vor anunţa dimensiunile exacte ale pipei . În cazul în care pipa este dotata cu filtru, participantul il poate scoate.

JURIU
Juriul are puterea deplină cu caracter obligatoriu, şi trebuie să fie compus din cel puţin trei (3) persoane:
a) preşedinte - obligatoriu sa fie membru in Consiliul Director al PCB sau delegat al acestuia;
b) secretar - a cărui datorie este sa anunte deciziile şi rezultatele, şi dacă este necesar, timpii intermediari de concurenţă, poate numi observatori suplimentari pentru monitorizarea concurentilor;
c) cel puţin un (1) membru PCB cu drept de vot;
Juriul distribuie mijloacele de concurs, declara pregatirea si startul, comunica rezultate intermediare si finale, elimina concurentii in cazul incalcarii regulamentului.
Deciziile se iau prin vot majoritar. In caz de paritate, presedintele juriului decide.

PARTICIPANŢI
Fiecare participant va primi un card numerotat şi /sau o placă cu numele , care urmează să fie plasata vizibil. Participanţilor li se permite folosirea unui singur companion (futac) cu diametrul suprafetei de contact (tasare) de cincisprezece (15) mm în diametru .
Atunci când presedintele juriului l dă semnalul, secretarul va furniza fiecarui participant o (1) pipa, un tamper , un pachet cu trei grame tutun, 2 bete de chibrit intr-o cutie cu suprafata de aprindere si o coala de hartie A4; după examinarea acestora, ele trebuie să fie plasate în partea din faţă a fiecărui participant.

Fiecare participant va trebui să ţină cont de faptul că:
1) Tamperul poate fi folosit numai în cazul în care pipa este in gura;
2), este strict interzis să se bata sau se se agite pipa în orice mod sau prin orice mijloace;
3) participantul poate scoate mustiucul din pipa pentru câteva secunde în timpul competiţiei, în scopul de a scurge lichide acumulate, prin baterea mustiucului pe foaia de hârtie sau prin suflare .
4) participanţii pot scoate cenuşă din pipa, dar nu pot pune înapoi orice tutun, care cade în timpul acestei operaţii;
6) participanţilor li se permite să bea după primele zece (10) minute .
7) nu este permisa păstrarea pipei aprinsă prin suflarea direct in vatra. Acesta este motiv de descalificare.
Atunci când presedintele juriului dă semnalul de pregatire , participanţii vor deschide pachetul de tutun si vor avea cinci (5) minute la dispozitie pentru a umple pipa.
Tutun poate fi atins (taiat, faramitat) numai în această perioadă de pregătire.
Participanţii nu au voie sa umidifice tutunul în nici un fel, inclusiv prin suflarea prin mustiuc.
Participanţii nu au voie să pună orice materie străină, cum ar fi creta, materiale filtrante sau similare în vatra pipei.
După ce a permis cinci (5) minute pentru incarcare, unul din membrii juriului va elimina orice resturi de tutun din fata participantilor.
Atunci când presedintele dă semnalul de aprindere, participanţii trebuie să porneasca aprinderea pipelor , şi timpii vor fi înregistrati de atunci.
Participanţii trebuie să aibă un (1) minut pentru a aprinde tutunul utilizând unul (1) sau ambele bete de chibrit. Orice bat care se rupe sau nu se aprinde va fi înlocuit in intervalul de 1 minut, fara a-l prelungi.
Participantul a cărui pipa s-a stins va anunta imediat acest fapt.
În cazul în care orice membru al juriului sau observatorii imputerniciti de acesta suspecteaza ca o pipa s-a stins, el va putea să solicite participantului de a expira fumul. În cazul în care pipa este total stinsa şi participantul nu a anuntat în timp util, juriului va decide descalificarea participantului pentru lipsa de fair-play.
In cazul in care lemnul pipei se aprinde, participantul este descalificat.
Participantului descalificat nu i se ia in considerare timpul obtinut.

PUBLICITATE
Nici o reclama sau denumire comercială nu este permisă pe hainele membrilor juriului.

TAXA DE PARTICIPARE
Organizatorii vor stabili taxa de intrare pentru concurs, fiecare participant va plati taxa, nerambursabila, până la termenul limită de înregistrare stabilit de către organizatori.
Intrarea în ultimul minut sau înlocuirea poate fi acceptata sau respinsa de către organizatori.
În plus faţă de taxa de intrare, fiecare participant va plăti pentru orice costuri suplimentare, daca acestea apar , fara a putea fi rambursate de organizatori.

REZULTATELE FINALE
Juriul va întocmi lista finală a câştigătorilor. Decizia juriului este definitivă şi obligatorie.

CASTIGATORUL
Castigatorul va fi participantul care fumeaza NEINTRERUPT in cel mai lung timp inregistrat, cu condiţia ca pipa sa nu fi ars, iar participantul sa nu fi incalcat nicio regula . Juriul va inspecta pipele fumate pentru a stabili dacă nu au fost arse.
Câştigătorul va avea dreptul de a fi numit "Campion”. Organizatorii vor oferi premiile, conform anuntului initial al competitiei.

PLÂNGERI
Participanţii au voie să facă apel împotriva deciziei de incetare a performarii, prin depunerea unei plângeri juriului , la cel mult cincisprezece (15) minute după sfarsitul concursului .
Nicio plângere nu va fi acceptată ulterior.
Organizatorii îşi declină orice responsabilitate pentru orice daune sau vătămări cauzate de lucruri sau persoane, indiferent dacă acestea sunt sau nu participanţi.
Prin înscrierea la concurs, participanţii sunt de acord implicit să respecte regulamentele generale ale asociatie, ipso facto.

Acorduri între CLUBURI
Dispozitiile prezentului regulament se pot completa cu cele ale regulamentelor nationale si/sau internationale, atunci cand competitia depaseste caracterul local. In acest caz, daca regulile locale contravin celor nationale sau internationale, se iau in considerare numai regulile organizatiei internationale.
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Re: Regulamentul competitional

Mesajde zudo » 14 Noi 2011, 20:54

Revin cu o precizare si scuzele de rigoare: regulamentul de mai sus nu este creat de mine ci l-am preluat de pe site-ul [url=http://www.pipeclubs.com/index.php?goTo=123]CIPC[/url].
Daca sunteti de parere ca sunt necesare completari, eliminari si adaptari, va rog sa le postati in acest topic pana la data de 30.11.2011.
Consiliul Director al PCB le va analiza in timp util.
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Concursuri de fumat pipa

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron