E.Hoffman Company - Spilman Mixture

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun ?

foarte slab
0
Niciun vot
slab
0
Niciun vot
mediu
0
Niciun vot
bun
1
33%
foarte bun
2
67%
 
Voturi totale : 3

E.Hoffman Company - Spilman Mixture

Mesajde zudo » 14 Apr 2011, 19:35

[img]http://assets.smokingpipes.com/images/products/003-399-0002.jpg[/img]
[quote]The return of an old favorite, Spilman Mixture is a classically complex English blend of Virginia, Latakia, Turkish and cubed Burley that hasn't been available for 70 years! The reinvention of this classic tobacco took years of research and development. Presented in a detailed recreation of the original can, right down to the replica tax stamp, Spilman Mixture features the coarse cut favored by pipe smokers in the last century, and an honest, straight forward tobacco flavor. As the can says, "Discriminating Smokers smoke and recommend Spilman Mixture on account of its purity. Spilman Mixture is of incomparable Quality. The combination contains the choicest tobaccos. Its rich aroma is guaranteed to be Nature's own." Spilman Mixture is irresistible for anyone interested in trying what their great-great grandfather smoked.


L-am incercat in doua randuri multumita lui Spascu (aferim, Sorine !) dupa care l-am si comandat, in varianta de 2.5 oz (70,9 grame). Taietura este un ribbon grosier, umiditatea este scazuta, aprinderea facila, arderea constanta, fumul fiind racoritor iar scrumul rezultat fin si uniform. Nu dezvolta umiditate sau agresiuni limbii si palatului. Taria este submedie, un dezavantaj pentru cei cu carente de vitamina N. Mirosul lasat in camera este "interesant".
Asemanator cu F&K Merde de Cheval, doar mai bland, mai putin corpolent, tabacul evoca vremuri apuse in lumea fumului de pipa si, chiar daca nu le-au apucat decat bunicii sau strabunicii nostri, si nu poti face o comparatie obiectiva, mesajul subliminal functioneaza si ma transpune senzorial intr-o epoca sugerata de aromele de lemn vechi, ars, putred, de balegar, de beci igrasios. Un tutun de toata ziua dar care se preteaza cel mai bine intr-un moment de relaxare, citind o carte cu subiect istoric, de preferat ante/interbelic - pentru a intregi atmosfera - si asezonat cu un pahar de vin rosu sec .
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Re: E.Hoffman Company - Spilman Mixture

Mesajde Radu-Mihai » 15 Apr 2011, 10:51

Ai dreptate Zudo: "parfum" interbelic,jazz frenetic, se fuma peste tot fara oprelisti, nu se nascusera sau erau copii "oamenii de stiinta"care in ziua de azi au creat o psihoza despre "nenorocirile" ce pot afecta fumatorii!...
Am incercat acest tutun,tot prin amabilitatea lui Spascu,concluzia: foarte bun... :1)
Parca si eticheta de pe cutie are o grafica "retro"?!
[color=#FF0000]Micile vicii dau farmec unei vieti monotone![/color]
Avatar utilizator
Radu-Mihai
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 364
Images: 8
Membru din: 25 Iun 2009, 14:56
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-1995

Re: E.Hoffman Company - Spilman Mixture

Mesajde Gordon » 21 Apr 2011, 21:35

Tutunul are o interesanta aroma de doaga de butoi afumata, in care a fost tinut un vin rosu, aroma de toamna cand butoaiele sunt reparate cu papura la imbinari, afumate la interior cu pucioasa si drese cu smoala la exterior. Primul gand care mi-a venit a fost tot la un vin rosu, sec - cum bine zice Zudo, care ar putea acompania acest tutun dar a mers de minune si cu un whisky cu aroma de turba.
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007


Înapoi la E.Hoffman Company

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron