Junkyard Dawg

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun ?

foarte slab
0
Niciun vot
slab
0
Niciun vot
mediu
2
100%
bun
0
Niciun vot
foarte bun
0
Niciun vot
 
Voturi totale : 2

Junkyard Dawg

Mesajde zudo » 18 Sep 2011, 19:49

[img]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJQgnfNqTuSuMGsOnJW8ihQZG7JnHf7jvKm7uZKLRegjwQ6Hi_Pg[/img]
[quote]A revival of a classic American blend that smokers of 30 years ago will instantly recognize. Contains burleys, Latakia and bright Virginia.


Din pacate, acum 30 de ani nici nu ma apucasem de fumat tigarete si, oricum, nu traiam in state decat noaptea, in vis. Acum nu-mi mai pare atat de rau pentru asta dar cateva sute de mile mai la vest mi-ar fi priit considerabil. La americani, imaginea asta a cimitirului de rable e idilica, la noi suna mai curand a iad terestru.
Am fumat putine blenduri de burley cu latakia, niciunul memorabil. Desi nu este un tabac monoton, aromele alternand intre burley si latakie, nu se remarca in mod deosebit cu nimic. Nici burley cu staif, nici latakie mai acatarii. Virginia componenta este lipsita de caracter, ofera doar o nota dulceaga, slaba.
Asadar, un tutun aspru, de care trebuie sa iei seama, sa nu-l superi. Cainele rau te poate musca sau iti poate da cu "cheia fixa" in cap tocmai atunci cand te pregatesti sa sari gardul.
Mediu, cu indulgenta.
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Re: Junkyard Dawg

Mesajde Cinabru » 20 Noi 2011, 14:59

Tutun : latakia, virginie, burley
Aspect tutun : broken flake
Aroma : mixtură englezească
Tarie : medie
WAF : scăzut
Prezentare : cutie 2 oz

Mi-au plăcut întotdeauna mixturile cu burley, cu cât mai mult cu atât mai bine. Amestecurile cu doze generoase de burley capătă acel vag iz de nucă bine coaptă, uleioasă, o aromă plină de care nu mă plictisesc, mai ales în combinație cu o virginie cu tonurile sale ierboase. Eram curios așadar să încerc și acest amestec american, un ”revival” al unui clasic, dacă e să ne luăm după prezentare. Doză generoasă de burley, ceva latakie si virginie, premisa era bună. Din păcate Junkyard Dawg s-a dovedit un tutun neinspirat, mediu calitativ, genul pe care îl fumezi dacă îl ai și îl uiți peste scurt timp. Măcar spre deosebire de alte cutii aceasta a avut o ilustrație teribil de amuzantă.

Odată deschisă cutia se simte mirosul de latakie, mai slab decât m-aș fi așteptat. Este un broken flake, amestec de trei tipuri de tutun, cu o virginie puțin prezentă, mult burley cu o frumoasă culoare și ceva latakie. Nimic deosebit până aici, deși îmi dau seama din nou că mirosul mixturilor americane este, și de această dată, mult diferit de cele similare, europene. Potrivit de umed, moale, se aprinde destul de ușor. Gustul predominant este, cum mă așteptasem, cel de burley, plin și destul de aspru mai ales de la jumătatea fumatei, lăsând mereu în fundal latakia și virginia. Puternic, dar din păcate pasabil, nimic deosebit ca gust și aromă. Deși îmi place burley-ul în cantitate mare de această dată n-am fost impresionat. Ori proporțiile nu au fost tocmai inspirate, ori nu sunt tutunuri de calitatea sperată. Însă spre final eram destul de dezamăgit, la fel și la următoarele încercări. Nici măcar mirosul rămas în cameră nu este deosebit de plăcut, parcă bate puțin spre țigară.

Junkyard Dawg e o mixtură americană generoasă în burley, dar nu s-a dovedit tocmai pe gustul meu. Merge fumat atunci când îl ai, se potrivește și ca amestec cotidian - mai ales că doza de nicotină nu e neglijabilă - dar nu se remarcă prin nimic. Din păcate. Merită bifat ca experiență. Și cam atât.
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Cornell & Diehl

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 1 vizitator

cron