Old Joe Krantz

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun ?

foarte slab
0
Niciun vot
slab
0
Niciun vot
mediu
2
100%
bun
0
Niciun vot
foarte bun
0
Niciun vot
 
Voturi totale : 2

Old Joe Krantz

Mesajde zudo » 18 Sep 2011, 19:13

[img]http://www.tobacco-barn.com/images/Product/medium/6120.jpg[/img]
[quote]Ribbon and coarse cut burleys, perique and red virginia. Shades of brown with the characteristic mustiness of perique


Tabacul este opera decurand regretatului Bob Runowski, membru al Philadelphia Pipe Club si blender cu state vechi la C&D.
Tutunul, de culoare predominant aurie, vine destul de umed in cutie. Miroase a fan cosit, drojdie, nuci. Dupa o uscare scurta, aprinderea si arderea sunt bune, scrumul fin,uniform.
Aroma este de tutun de tigari, bune totusi, cu note picante, oarecum monoton si plat in desfasurare. Sec, destul de aspru si bogat in nicotina, te poate lovi sub centura daca nu-l temperezi bine in pipa. Imi aminteste de Caporal. Forjat, mi-a provocat sughituri necontenite si arsuri.
Amprenta ambientala este cam neplacuta.
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Re: Old Joe Krantz

Mesajde Cinabru » 20 Noi 2011, 14:59

Tutun : burley, virginie, perique
Aspect tutun : ribbon grosier
Aroma : tutun natural, puțin ierbos și chiar picant
Tărie : ridicată
WAF : scăzut
Prezentare : cutie 2 oz

Un amestec destul de ciudat de la Cornell & Diehl, de la care prin bunăvoința colegilor de club pasionați de americane am încercat și mixturi mai reușite, Old Joe Krantz este un tutun pe care l-am fumat de câteva ori, cu mare atenție, până să încheg o scurtă prezentare. Cât mai obiectivă, în limitele subiectivismului cerut și firesc. Mixtură de trei tutunuri, cu destul de mult perique, ce se simte și la gust, și ca aromă generală, Old Joe Krantz se prezintă bine la deschiderea cutiei: tăietură ribbon mai grosieră, predomină auriul închis în fâșii scurte și late. Mirosul este de tutun natural în care perique-ul își păstrează locul principal, cu note ierboase și ușor picante, puțin a fermentat. Destul de umed, și își păstrează umiditatea destul de mult timp, ceea ce îl recomandă pentru o aerisire înainte de fumată.

Începutul a fost bun, se fumează destul de ușor, cu o ardere relativ constantă și puține reaprinderi, mai ales dacă este fumat cu grijă și nu forjat. Altfel tinde să înțepe un pic și să își schimbe gustul în rău. Tocmai gustul a fost partea ce nu m-a atras, altfel ar fi fost un tutun interesant. Mixtura de trei tipuri de tutun ar fi trebuit să impresioneze plăcut, dar gustul este prea de tutun de țigarete, la fel ca și mirosul din cameră. Sunt și ceva elemente ierboase, e și acel iz uleios de pământ reavăn al perique-ului, dar dispar prea repede. Iar perique-ul, mai ales spre jumătate, începe să fie acoperit de burley, pentru un rezultat destul de amărui și, după gusturile mele, nu foarte plăcut. Poate și prea sec, doză ridicată de vitamina N, nu l-aș fuma toată ziua și în orice caz nu l-aș fuma dimineața.

Old Joe Krantz nu este un tutun pe gustul meu, îmi doream ceva mai îndepărtat de amintirile tutunului de țigară, dar sunt convins că genul acesta de mixturi are fanii săi, și nu puțini. Un tabac mediu, pe care îl poți fuma dacă este la îndemână, dar la care personal nu aș reveni în prezența unei alternative. De încercat pentru experiență.
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Cornell & Diehl

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron