Medium Latakia Mixture
O noutate pe piata autohtona si pe masa recentei noastre reuniuni. Nu am fumat mai mult de trei boluri pana acum dar cred ca e un pariu castigator al celor de la JPB. Pana mai ieri nu gaseam prin magazinele bucurestene decat vreo doua mixturi englezesti cu latakia, din care nu merita mentionat decat Old Dublin de la Peterson. Nici acum nu sunt foarte multe dar putem sa ne organizam o rotatie decenta in spectrul acesta.
Astley's no.1 este un blend medium english, mixat de K&K dupa reteta londoneza, si contine: red virginia, latakia, black cavendish si turkish - in proportii echilibrate.
Mirosul degajat la deschidere nu mi-a oferit nicio surpriza, latakia domina celelalte componente. Umiditatea este scazuta, pentru mine perfecta pentru umplerea imediata a pipei. Dupa aprindere, care este facila si usor de intretinut, latakia nu mai joaca rolul principal decat in amprenta ambientala, dar nici celelalte nobile frunze nu se inghesuie in fata, jucand in echipa, echilibrat. Poate prea echilibrat, putin monoton. Nu se distinge in mod deosebit nici prin aroma de foc de tabara a latakiei, nici prin gustul dulce al cavendish-ului, nici prin picanteria specifica orientalelor turcesti sau nota fructata a virginiei. In mod clar nu e un tutun de ocazie. Ceea ce nu e neaparat un defect ci, mai degraba, o calitate pe care o asteptam la un tutun de toata ziua. Un tabac cuminte, pe care-l fumam cu placere in orice situatie, acasa, la plimbare sau in pauzele de la serviciu.
Continutul de nicotina este usor sub mediu iar impresia ambientala este tolerabila (pentru consoartele cunoscatoare

Il recomand BUN.