de Humidor » 10 Oct 2009, 19:00
Ai grija la imbinarea inelului din lemn cu coada tartacutei, este foarte senzibila zona. Cand scoti mustiucul, tine de inelul din lemn ca sa nu se fizureze.
Bolul din meerschaum il poti curata cu spirt (palaria), partea exterioara care intra in tartacuta, nu se curata, camera de ardere o razuiesti bine cu ceva bine ascutit, avand grija sa nu intri in meerschaum (daca are turta).
Mustiucul il poti tine in clor, dar verifica-l dupa 12 ore sa nu dizolve suprafata. In cazul in care devine cleioasa, il speli cu apa si sapun si-l lasi un timp sa se intareasca dupa care il stergi bine cu o carpa din bumbac. Daca suprafata devine mata, o poti smirghelui in ordine cu 400-600-800-1000. La final, daca ai pasta abraziva cu granulatie mai mare, o poti folosi. Dupa ce termini cu mustiucul, il ungi cu ulei de masline care, pe langa faptul ca ii da luciu, preintampina oxidarea.
Tartacuta va fi cel mai greu sa o cureti, nu stiu nici o metoda de scoatere a mirosului vechi. O poti fuma un timp numai cu un anumit tutun, pana i se duce vechiul miros. La cat de alba este, banuiesc ca nu a fost foarte fumata.