Marca : Onyx
Producator : Schürch
Tutun : latakie siriana, doua virginii si perique
Aspect tutun : ribbon
Aroma : naturala
Tarie : strong
WAF : scazut
Pret : 8 franci / plic 50 g
Magazin : Synjeco
(copirait Cinabru)
Vreau sa incep prin a va spune ca ma simt ca si cand as fi gasit ceva magic: am ajuns sa spun ca, daca ar fi sa fumez doar o mixtura cu latakie cat oi mai trai, in acest moment, aceasta anume ar fi. Ultimele trei optiuni din poll sunt adaugate doar pentru echidistanta.
La ceva vreme dupa odiseea cu Synjeco, mentionata in alt topic, am inceput sa intru, incet, in tabacurile de acolo; prima impresie cristalizata cum trebuie ii corespunde lui Onyx, asa ca de el am sa va povestesc, mai intai. Produsul se vinde in bulk, in pliculete cum o sa vedeti mai jos, care pliculete sunt dintr-un plastic bun si sigilate sanatos - nu suficient de sanatos incat sa nu miroasa tot pachetul, respectiv tot dulapul meu cu bunatati tare de tot a latakie, dar i se iarta. In ambalaj, se prezinta putin cam umed pentru gusturile mele si arata iaca [url=http://www.synjeco.ch/pata/taba/jjeo/tab/sctpic/sct128.jpg]asa.[/url]
Mai jos, o sa va prezint ultima experienta.
Iesind eu la o plimbare cu meerschaumul continand o doza sanatoasa din noul tabac, am aflat de la o vecina ca aratam ca un paşă. Nu stiu; stiu doar ca ma simteam ca atare. Aroma e plina, opulenta, inca de la primele fumuri; cand si-a intrat in ritm, m-a tratat cu un gust puternic, dulceag si catifelat - dupa putina mea abilitate sinestezica, Onyx e ,,catifelat''; Artisan's Blend, de exemplu, e ,,matasos''. Cu un plus pentru virginii, ele si latakia au dansat brat la brat o vreme, fara sa para ca s-ar bate vreun pic pentru suprematie.
A trecut ceva vreme si a intrat in prim-plan, dintr-o data, latakia, cu toata extravaganta ei racoritoare, plus o usoara si deloc suparatoare nota picanta: uitasem ca aveam si perique in ecuatie. Asa a decurs fumata in cea mai mare parte, dulceata reducandu-se putin si simtindu-se, mai ales pe nari, ca exista si perique - pana sa ajung mai aproape de final, deja incepuse sa-mi pluteasca dovleacul prin alte sfere, c-o gheara perfida strangandu-l de dinauntru, cum n-am mai patit de multa vreme; aportul nicotinic e cotat la 7/10 pe Synjeco si eu zic c-ar putea sa mai sara cu cateva zecimi.
Dupa o masa copioasa, cu un pahar de apa rece alaturi, reluand fumata, am inceput sa simt din nou acea dulceata fina care-mi atrasese atentia la inceput, disparand aproape de-a binelea elementul de perique; gandindu-ma putin, am vizualizat un calator intr-o tara exotica - mirosul pelerinei de piele umede, alaturi de fumul dens, aproape comestibil, de bustean putregaios, cu cateva efluvii de fruct crud de undeva, dintr-o desaga, si pamantul reavan de sub talpi.
Pentru aventura, gust si tarie, i-am dat Foarte Bun. Nu e un tutun de toata ziua, dar e o tratatie de exceptie.