Pagina 1 din 1

Stanislaw - Balkan Latakia

MesajScris: 21 Oct 2009, 21:33
de Humidor
[attachment=0]
StanislawBalkanLatakia.PNG
Stanislaw - Balkan Latakia
StanislawBalkanLatakia.PNG (127.16 KiB) Vizualizat de 13726 ori

Tabac cumparat din Praga la pretul de 180 coroane (~31 lei).
Compozitia scrisa pe punga este: selectie de virginii, oriental 10%, black Kentucky, 40% latakia si un praf de perique.
Tutunul miroase la fel ca orice mixtura balknica, adica predominant latakia, cum ar spune Augustinus a tamaie. Comparativ cu balkan mixture care se gaseste pe piata romaneasca, adusa de Halasz, este ceva mai plat.
Tutunul vine gata uscat, bun de pus in pipa. Se aprinde repede si arde bine, am facut doar o reaprindere. Nu a infierbantat pipa oricat de mult am forjat-o.
Nu este un tutun de fumat in camera sau la cafenea desi merge de minune cu o cafea.
Am mai fumat acest tabac la o intalnire PCB de le Marian ocazie cu care l-am apreciat drept foarte bun.
Acum ii dau bun. Cam prea multa latakia care-l face foarte plat.

Re: Stanislaw - Balkan Latakia

MesajScris: 16 Noi 2009, 14:22
de mrg
L-am votat ca mediu. Il mai fumasem in urma cu niste luni, la o reuniune PCB, cand mi-a lasat o impresie mai buna. De data aceasta, gratie lui Humidor, am putut testa mai mult acest tutun. Insa noua impresie nu a mai fost atat de buna - tutunul imi pare foarte sec, chiar fad pe final. Nu am sesizat nicio variatie de aroma pe toata durata bolului. Nu imi dau seama cat este de vina uscaciunea tutunului, insa evident ca si acest factor contribuie la modificarea gustului.

Re: Stanislaw - Balkan Latakia

MesajScris: 16 Noi 2009, 18:15
de zudo
Asijderea, l-am votat mediu. Si asta pentru ca e un ingredient foarte bun pentru parfait-uri (am incercat , printre altele, o combinatie "perversa" cu Amphora Full Aroma). :twisted:

Re: Stanislaw - Balkan Latakia

MesajScris: 17 Noi 2009, 10:57
de pari
Am citit "recenzia" dar, nu am inteles de ce "Nu este un tutun de fumat in camera sau la cafenea desi merge de minune cu o cafea" ?!

Re: Stanislaw - Balkan Latakia

MesajScris: 17 Noi 2009, 14:12
de Humidor
[quote="pari"]Am citit "recenzia" dar, nu am inteles de ce "Nu este un tutun de fumat in camera sau la cafenea desi merge de minune cu o cafea" ?!


Din cauza mirosului lasat in camera, precum se intampla in majoritatea cazurilor, atunci cand pipezi latakia, anturajul nu este foarte incantat. Ignorand anturajul si mirosul lasat in camera, pipata se potriveste de minune cu o cafea.
Sa-ti explic si altfel: merge de minune cu o cafea dar de preferat nu in casa sau in locuri publice pentru a nu-i deranja pe ceilalti.

Sper ca este destul de clar acum...

Re: Stanislaw - Balkan Latakia

MesajScris: 17 Noi 2009, 14:48
de pari
am inteles acum, multumesc!

Re: Stanislaw - Balkan Latakia

MesajScris: 19 Mar 2011, 22:09
de TLGTLC
Dupa experienta cu London Mixture am zis ca trebuie sa incerc si Balkan Latakia. Cand am desfacut pachetul primul lucru care m-a starnit a fost putoarea (nu mirosul); asa l-am perceput eu. Daca London Mixture miroase asta te trazneste (simt de incepator). Sotia a zis un Bleah-ai tupeu sa fumezi asa ceva? Hai sa incerc-dupa o masa copioasa, am luat o pipa curatata temeinic si da-i. Tutunul mi s-a parut detul de uscat. Mi-am luat un pahar de merlot si am dat sa ma asez pe locul meu, cand politcos dar ferm am fost invitat sa ies afara de sotie. M-am conformat. Afara ploua. Beam vin si fumam. Nu stiu ce atrage la ,,porcaria'' asta. Merge de minune cu vinul rosu. Starneste salivatie spre deosebire de celelalte tutunuri care-ti usuca gura. Si merge foarte bine dupa porcarii-preparate din carne de porc! Inca nu pot sesiza mirosuri si gusturi desi sunt la al doilea pachet. Dar iata cum am intrat si eu in lumea Latakistilor!

Re: Stanislaw - Balkan Latakia

MesajScris: 19 Mar 2011, 22:45
de Gordon
TLGTLC, folosesti cuvinte dure. Oricum, stii cum este cu latakia, aduce a tamaie - unii o suporta altii se feresc de ea :24)

Re: Stanislaw - Balkan Latakia

MesajScris: 19 Mar 2011, 23:43
de TLGTLC
Cuvintele dure sunt intre ghilimele, dar realmente prima impresie a fost una dura. Chiar m-am intrebat cum de se poate fuma asa ceva? Trebuie timp sa te obisnuiesti si au dreptate toti care spun ca trebuie experienta sa te deprinzi cu asa ceva! Nimeni din anturajul meu nu a fost incantat de mirosul acesta. Oricum perseverez si deja am ochit alte produse pe care sper sa le apreciez mai bine. Tendinta mea este sa migrez spre tutunurile nearomate artificial si mi se pare firesc. Stanislaw Balkan Latakia a creat acea senzatie de examen-ori trec, ori il pic! M-am tinut tare, sper eu!