Hamborger Veermaster

Moderator: Cinabru

Cum apreciaţi acest tutun?

Foarte slab.
0
Niciun vot
Slab.
0
Niciun vot
Mediu.
0
Niciun vot
Bun.
0
Niciun vot
Foarte bun.
2
100%
 
Voturi totale : 2

Hamborger Veermaster

Mesajde Twain » 02 Apr 2015, 15:15

[attachment=3]
HV-tin.jpg

Pe cutia rotundă în care este ambalat este reprezentată grafic o corabie cu patru catarge, ceea ce ilustrează, de fapt, numele acestui tutun, scris cu litere gotice: "Hamborger Veermaster". În traducere: "corabia cu patru catarge din Hamburg".
Interesant este faptul că acest nume nu se referă la o anume navă, ci este vorba de titlul unui cântec marinăresc german, din secolul al 19-lea. Doritorii îl pot asculta aici: https://www.youtube.com/watch?v=Ur0NeKH0NRg
Apropo de scrierea cu alfabetul gotic: pe unele site-uri anglo-saxone am văzut că, din confundarea goticelor "o" cu "u" şi "V" cu "B", mulţi pipari îl citesc "Hamburger Beermaster".

[attachment=2]
HV-open.jpg

Cele 50 de grame de tutun vin tăiate în şase flake-uri late, aşezate ordonat, fără fărâmiţe de completare în jur. Aroma la deschidere este tipică pentru Virginia: vegetală, dulce, fructată, dar şi cu o puternică nuanţă de ciocolată amăruie. Pentru că umiditatea era cam mare, am tăiat un flake în cubuleţe (cube cut) şi l-am lăsat circa 30 de minute răsfirat pe un serveţel, ca să se mai usuce.

[attachment=1]
HV-tob.jpg

La primele două fumate am folosit pipe de spumă, iar la a treia o pipă de briar, cu rezultate foarte diferite: pipele de spumă nu au fost deloc potrivite, în timp ce ultima, din briar (o pipă "Spitfire" half-bent), a scos pe tavă tot ce e mai bun din acest tutun. În cele ce urmează mă voi referi numai la această fumată din urmă.

[attachment=0]
HV-pipe.jpg

Ca băutură însoţitoare am folosit de fiecare dată cafea, cu care s-a armonizat foarte bine.
Deloc surprinzător, aprinderea decurge bine dacă tutunul este suficient de uscat. Altfel, trebuie să duci "muncă de lămurire" cu bricheta.
Încă de la primele fumuri am fost uimit de complexitatea acestui tutun. Deşi pe cutie scrie că nu are în compoziţie decât Virginia, pe la jumătatea fumatei am avut impresia că detectez şi uşoare note de Burley, iar către final parcă s-a adăugat şi un pic de Perique. Senzația pe care am avut-o după primele pufăituri a fost că fumez un "Hal O'the Wind" în variantă hard.
Fumul este foarte săţios şi nu ciupeşte deloc la limbă. Nu mi-a încins pipa, chiar dacă nu am fost tot timpul atent la ea. E drept că mi s-a şi stins de suficiente ori încât să-mi ofere destule ocazii ca s-o las la răcit.
Fumata a durat destul de mult, peste 2 ore, dar asta poate şi din cauză că s-au adunat pauzele de răcire, de circa 2-3 minute fiecare. Totuşi, deşi a durat atât, mi-a lăsat senzaţia că nu m-am săturat şi că mai vreau. Asta se datorează, probabil, şi faptului că HV are un conţinut destul de mic de nicotină, având în vedere că nu am simţit niciun fel de disconfort până la final.
Cenuşa rezultată este de culoare gri-închis, fină, şi trebuie scuturată începând cu jumătatea fumatei pentru că, dacă se adună mai multă, la tasare tinde să formeze un strat compact, ce obturează tirajul.
Nu lasă post-gust, cum face, de exemplu University Flake, un alt tutun preferat de mine. Aroma în cameră este plăcută, iar WAF-ul este moderat, dar în niciun caz negativ.

În concluzie: un tutun robust, armonios, foarte potrivit pentru fumătorii de virginii. Deşi, la cât de mult mi-a plăcut şi mie, nici latakiştii nu vor avea de ce se plânge. Voi mai cumpăra acest tutun şi, obligatoriu, îl voi fuma numai din pipe de briar.
I-am dat nota maximă.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti
Sus

Înapoi la Dan Tobacco

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron