Pagina 1 din 1

Balkan Sasieni

MesajScris: 15 Mai 2009, 16:28
de alguhan
Balkan Sasieni cu o istorie de un secol este unul dintre cele mai apreciate mixturi de gen Balkan. Orientalele care provin din Macedonia si Mare Neagra sint combinate cu red virginia si o foarte buna latakia de Cipru. Locul de nastere este Londra. In ziua de astazi se produce in Danemarca si se vinde numai in SUA..

Imagine

La deschiderea cutiei latakia nu va dezamageste dar pe langa latakia este imposibil sa nu va dati seama ca contine si niste tutun oriental bun. Aerisire necesara.. Aprinderea se face usor. Arderea este foarte lenta si rece. Latakia nu este adaugata ca sa ascunde o mixtura nereusita. Din contra Toate gusturile de virginia si oriental este accentuat de racoare si aroma a latakiei, si la asta ne asteptam in general. Se fumeaza echilibrat cu o tarie care se accentueaza o data cu inaintarea fumului.

Scrumul alb cenusiu.
Nicotina se simte!

Este cel mai bun Balkan pe care am fumat vreodata.

Re: Balkan Sasieni

MesajScris: 25 Mai 2009, 13:06
de gabospipes
Am fumat si eu un pachet dar nu se situeaza printre favoritele mele. Cred ca care toate calitatile pe care le-a insirat Alguhan dar eu simt un gust de tamaie care ma deranjeaza putin.

Re: Balkan Sasieni

MesajScris: 25 Mai 2009, 13:10
de gabospipes
Imi cer scuze; Balkan Sobranie e cel cu gust de tamaie nu Sasieni.

Re: Balkan Sasieni

MesajScris: 27 Oct 2012, 12:10
de Radu-Mihai
Un tutun descoperit recent,prin amabilitatea lui Atzitzi...
Zicala: "cat traesti inveti",se potriveste in cazul meu.

Compozitie minunata, dupa gustul meu: Virginie,Latakie si Oriental din Macedonia,mixate excelent!
Nu-i pot reprosa aproape nimic,doar ca... se termina prea repede.
Arde bine,nu "ciupeste" si tarie mai mult decat acceptabila.
Un tutun de fumat mereu!

L-am trecut pe lista de preferinte! :)

PS.Pacat ca-i mai greu de procurat... :(

Re: Balkan Sasieni

MesajScris: 28 Oct 2012, 21:00
de atzitzi
Intradevar, o combinatie reusita cu un oriental de exceptie. Latakia initial nu mi s-a parut suficienta, dar se pare ca este facuta asa intentionat. Am incercat sa-i adaug suplimentar niste latakia de la Wellauer (siriana) dar dovedeste orientatul si-l face monoton.
Primeste bun, din partea mea, si asta doar pentru ca exista Old Ironside.

Re: Balkan Sasieni

MesajScris: 17 Mar 2014, 19:59
de TLGTLC
Ma apropii de finalul cutiei si pot spune ca impresia mea a variat la fel si calificativul acordat. La primele fumate am avut senzatia ca e o mixtura englezeasca, un pic picant, evolutie pe parcursul fumatei care te trece prin diferite senzatii. Mergea la nebunie cu vinul rosu sec dar si cu o cafea espresso. Insa pe masura ce s-a mai aerisit si uscat in cutie mi-a adus aminte de Stanislaw Balkan Latakia din care am fumat cateva pachete si mi s-a parut destul de plat si monoton.
WAF-ul e foarte scazut, de fapt de nesuportat.

Re: Balkan Sasieni

MesajScris: 20 Mar 2014, 20:42
de cavalier
WAF-ul este de fapt marea buba a acestui tabac. Pffff..urina de soarece , strambau din nas ce-i din jur.Degeaba exemplificam; si ciorba de burta miroase urat dar este buna la gust.
Dupa cateva pipe , trece de la interesent ,la gustos.A fost primul meu contact cu latakia.
Un tutun care sigur este tinut minte de un fumator de virginia chiar si mai aromatica , cum sunt eu. Din cand in cand, asi mai fuma un bol.

Multumesc lui TLGTLC pentru sfaturi :41)

Re: Balkan Sasieni

MesajScris: 10 Iun 2014, 09:28
de Insuratelu Cristi
"Rich Macedonian Orientals and pungent Latakia are blended with a base of golden and red Virginias to produce what has become one of the most popular premium pipe tobaccos in the world. The history of Balkan Sasieni Smoking Mixtures begins almost a hundred years ago and this fine tobacco draws its roots directly from that family of tobaccos"

Vis-a-vis de prezentarea de mai sus as putea zice doar de oriental si despre latakie, care incearca sa iasa cat mai sus din acest mix. Cat despre gold si red virginia cred ca sunt doar in vizita, ele formand baza acestui tabac.

Totusi un amestec interesant, "condimentat". Un mic recital de camera cu doi solisti, unul mai bun decat altul.