Tigari de foi

Tigari de foi

Mesajde pari » 01 Dec 2011, 09:37

[attachment=1]
red2.jpg
De curand am primit de la un amic, pipar inconsecvent din Canada, un mic dar ...va mai amintiti Domnilor?
Fişiere ataşate
red1.jpg
Avatar utilizator
pari
Membru de onoare
 
Mesaje: 473
Images: 121
Membru din: 27 Feb 2009, 22:37
Localitate: Ploiesti

Re: Tigari de foi

Mesajde Gordon » 02 Dec 2011, 11:44

Nu credeam sa mai pastreze cineva un pachet sau macar un trabuc din astea. Au mai bine de 20 de ani si cred ca valoreaza ceva ca obiect de colectie. Din curiozitate, cum s-au pastrat? Cum miros?
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Re: Tigari de foi

Mesajde Trabucuri » 02 Dec 2011, 13:57

Nu mai este nimic de spus, asteptam cu sufletul la gura impresii.
Trabucuri
 

Re: Tigari de foi

Mesajde Radu-Mihai » 03 Dec 2011, 11:06

Interesant,asa cum spunea Robaina:"obiect de colectie"!...si o intrebare: de ce nu se mai produc,nici trabucuri si nici tutun de pipa, autohton ?
Sa fie lipsa de tehnologie,desinteresul:mai usor sa inporti decat sa produci,sau "frica"de un esec comercial,stiind ca fumatorii de pipa si tigari de foi ( putini ce-i drept! ) sunt foarte pretentiosi si sensibili la o calitate indoielnica a tabacului consumat...si se pare,singurii care fac review-uri la acest fel de produse!
La tigarete e mai simplu, se merge pe principiul:"fum sa iasa",poate sigurul criteriu de departajare fiind taria nicotinica,gustul si mirosul: "otova"... :))
[color=#FF0000]Micile vicii dau farmec unei vieti monotone![/color]
Avatar utilizator
Radu-Mihai
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 364
Images: 8
Membru din: 25 Iun 2009, 14:56
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-1995

Re: Tigari de foi

Mesajde pari » 07 Dec 2011, 10:15

[quote="Robaina"]Nu credeam sa mai pastreze cineva un pachet sau macar un trabuc din astea. Au mai bine de 20 de ani si cred ca valoreaza ceva ca obiect de colectie. Din curiozitate, cum s-au pastrat? Cum miros?

Prin folia de celofan cu care fiecare tigara este invelita se simte un miros de tutun virgin, cam atat :|
Nu ma risc sa fumez unul...ca si la vinurile mai vechi de 30 de ani(am chiar o feteasca din 1958), le pastrez pentru valoarea lor sentimentala.
Apropos de valoare sentimentala, va aduceti aminte ca am postat, pe forum, o fotografie cu colectia mea de cutii de tutun de pipa; nu ma indur sa le arunc ::7)
Avatar utilizator
pari
Membru de onoare
 
Mesaje: 473
Images: 121
Membru din: 27 Feb 2009, 22:37
Localitate: Ploiesti

Re: Tigari de foi

Mesajde Piparu' Cnd » 07 Dec 2011, 18:19

Salut!
Pari scrie: "Fumezi un tutun prost, vor simți mirosul, fumezi un tutun bun vor observa fumatorul..."
Trabucele lui Ceausescu au fost inca din cele fumabile... Am din Birmania ramase citeva "biri-biri" - pluralul la "biri" - un tip de trabuce subtiri, conice, care la doi dintre fumatorii nostri de Marasesti - le-au facut ochii ca la melc... Ei erau convinsi ca "Maraseasca e cea mai tare"...si au tras un biri adinc in piept - cum faceau bastinasii. Au ajuns rapid gemeni cu melcul, vineti si bulbucati bine, eu fiind nevoit sa le car pumni in spate sa-si recapete suflul... Eu am "pipat" doar biri si apoi si "bidi" cum se cheama in India - si am observat cum mor tintzarii in jur - ba si mustele, de scarba si de plans caci fumul acela gros si iute si lor le da gretzuri si conjunctivita... Porcariile acelea te ametzesc in asa hal ca tzintzarii care zboara in jur, par sa stea pe loc...si oricum, nici ei nu rezista mult.
De aceea zic, "trabucele lui Pingelica" au fost apreciate ca "fine" pe vremea aceea, fiind destul de tari si nu foarte "puturoase". In lipsa de altceva, te chinuiai cu ele...
Apoi a mai existat si tutunul de pipa "Matelot"...Trebuia sa fii foarte convins ca vrei sa fumezi o pipa dupa ce ti-o indesai cu "Matelot". La prima mea plecare pe mare, in 1987, am aprins o pipa faina, nemtzeasca - pe care o mai am si acum - cumparata din Ungaria socialista - cu "Matelot" si am urcat sus in comanda navei. M-au rabdat baietzii cit m-au rabdat - si intr-un tarziu, "Tata-mare" imi zice - "nu vrei tu doc' sa-ti cumperi un tutun la Suez?" Bineinteles ca de primul meu pachet de "Clan" imi amintesc si acum...A fost ca o fata mare... Intre "Matelot" si "Clan" diferenta era ca intre o baba nespalata si o gagica parfumata...
Cum "spusei", sunt de acor cu Pari, cu o mica modificare - "Fumezi un tutun prost, vor simtzi masochistul, fumezi un tutun bun, vor observa connoisseur-ul..."
Piparu' Cnd
 

Re: Tigari de foi

Mesajde pari » 07 Dec 2011, 22:09

...ca bine zici nene Iancule;
Prin Bucuresti era un restaurant Havana, unde, la o comanda obisnuita aveai dreptul sa cumperi un pachet de tigari cubaneze(Ligeros, Popular, Visant,Monte Cristo ),daca erai "atent" cu chelnarul se putea si mai mult; acolo existau si havane "Partagas" de 13cm, la pretul de 15 lei(tigarile erau 4 sau 6lei)...ani '80 :ymsmug:
Avatar utilizator
pari
Membru de onoare
 
Mesaje: 473
Images: 121
Membru din: 27 Feb 2009, 22:37
Localitate: Ploiesti


Înapoi la Altele

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron