[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
Pipe & Cigar Club Bucureşti • Vezi subiect - Raftul lui Twain

Raftul lui Twain

Fiecare pipar viseaza sa isi organizeze un loc in care sa isi tina ordonat pipele si tabacul...Asteptam pozele voastre cu coltul dedicat acestei pasiuni.

Raftul lui Twain

Mesajde Twain » 10 Ian 2009, 03:24

Aproape la o lună distanţă, am găsit, în fine, prilejul ca să răspund la provocarea lansată de Humidor în acest [url=http://forum.pipa-bucuresti.ro/viewtopic.php?f=79&t=153]topic[/url].
După "investigaţii susţinute", am reuşit să-mi strâng majoritatea pipelor la loc pe raftul lor şi am apucat să le fac o poză "de grup" înainte să mi se ascundă din nou prin buzunare, sertare, serviete sau torpedouri de maşină.

[attachment=1]
raft1.jpg


[attachment=0]
raft2.jpg
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Humidor » 10 Ian 2009, 09:39

Stiam eu ceva ::6)

Felicitari, de cati ani le strangi? Ai o colectie impresionanta, pornind de la briar pana la meerschaum turcesc, african, cocean si mai rar intalnit din lut (ai cumva si din stejar fosilizat?). Nu mai vorbesc de forme.


Am o intrebare, tutunul din pachete nu ti se usuca dupa un timp?
Am vazut la Ciprian un humidor pentru trabucuri adaptat pentru tutunul de pipa.
Este din cele care se gasesc la Metro.
Ce parere ai, este o solutie pentru pastrarea tutunului de pipa? Apropo de asta, care ar fi umiditatea la care ar trebui pastrat tutunul de pipa?
Humidor
 

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Twain » 13 Ian 2009, 11:49

Mulţumesc.
Nu le strâng de mult timp, ci doar de vreo 3 ani încoace. Cam de când am aflat de pe Internet de aşa-numitul proces de "rotaţie a pipelor". Până atunci habar n-aveam că îţi trebuie mai multe pipe. Mare belea şi cu Internetul ăsta. Iar stejar fosilizat n-am, deşi îmi place la nebunie cum arată. Te referi la pipele Talbert, nu?
Tutunul din pachete, da, se usucă în timp. De asemenea, n-am ştiut aşa ceva până n-am descoperit pe net. Aşa cum nu ştiam nici de chestia cu învechirea tutunurilor. Iniţial, eu îmi făceam stocuri din blendurile mele preferate din simplul motiv că nu le găseam întotdeauna la prăvălie. Acum, de la Internet mi se trage şi nebunia asta, cu învechirea.
Pentru păstrarea pachetelor de tutun, humidorul e sfânt. În privinţa umidităţii ideale... nu am reuşit să găsesc nimic concret. Am tras concluzia că, în general, pentru tutunul de pipă e necesară o umiditate mai mică decat pentru un trabuc. Preferinţele se situează în jurul valorii de 40%, dar am văzut recomandări chiar şi pentru 20%. Asta e un pic ciudat, pentru că adineauri m-am uitat la higrometrul meu de perete şi am vazut 50%. În momentul acesta, la mine în casă. Ceea ce ar trebui să fie super pentru tabacuri, dar nu e. O fi mai uscată atmosfera din dulapul meu, din poza mai sus? ;)
Dacă vrei mai multe informaţii despre stocarea şi învechirea tutunurilor, caută mai bine [url=http://agingfaq.nocturne.org/moisture.php]aici[/url].
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Humidor » 13 Ian 2009, 14:07

Mda... gasisem si eu ca la 30-40% ar fi ideal: http://vegassmokes.com/pipe-smoking-tips.htm

Totusi nu-mi vine sa cred deoarece la 40% se faramiteaza si la fel ca in cazul trabucurilor devin iarba. Humidorurile speciale pentru tutun de pipa sunt in fel de boluri cu un burete in capac. Ma indoiesc ca buretele ala tine umezeala sub 50%, mai degraba ajunge undeva la 80-90.
Sunt curios cine are un humidor din asta sa masuram la cat ajunge umiditatea.

Eu ma gandeam sa le tin la 70% in humidor pentru trabucuri dar cu cutiile inchise. La plicuri, ma gandeam sa vars tutunul in cutii etanse (cum il ai tu pe cel de amphora) si apoi sa le depozitez in humidor.
Astfel evit contaminarea cu arome intre ele... dar si uscarea tutunului odata deschisa cutia.
Humidor
 

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Twain » 14 Ian 2009, 17:58

Am observat că mulţi se tem ca, la umidităţi mai ridicate, să nu le prinda mucegai tutunul. Nu prea înţeleg de ce nu există acest pericol şi pentru trabucuri.
O fi încurajat mucegaiul de aromele cu care mai sunt impregnate unele tabacuri de pipă? Sau, poate, de zahărul din tutunul de Virginia, tutun care intră în compoziţia multor blenduri de pipă?
Pe de altă parte, nouă ne place să fumăm mai uscat tutunul de pipă. Poate că o umiditate de 40% nu e chiar exagerat de mică.

Cam astea ar fi argumentele care îmi vin în minte acum, după o gândire sumară...
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Augustinus » 15 Ian 2009, 02:00

Eu folosesc o veche noptiera, pe care am izolat-o cum s-a putut mai bine si i-am atasat un hygrometru. Este adevarat ca nu este unul special, pt humidor, ci unul pt masina, dar functioneaza. Prefer sa tin tutunurile undeva la 60 / 70%, umiditate pe care o gestionez cu ajutorul unui burete natural si a unui pulverizator cu apa plata. Am, de asemenea, 2 - 3 tutunuri pe care le fumez mai des si care stau pe birou, in conditiile in camera am cam 50% umiditate. Diferenta este majora, desigur in favoarea vechiturii mele adaptate: tutunul de pe birou devine dupa o vreme insuportabil,astfel ca sunt nevoit sa-l bag intr-un borcan cu garnitura, pentru reconditioanare; tutunul din noptiera sta insa foarte bine, se mentine proaspat si nu-si pierde savoarea. Acum, daca ar mucegai putin (nu mi s-a intamplat niciodata), nu m-ar deranja foarte tare. Cine stie ce combinatie poate iesi?!
Avatar utilizator
Augustinus
Membru de onoare
 
Mesaje: 102
Membru din: 24 Oct 2008, 12:49
Localitate: Bucuresti

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Ciprian » 15 Ian 2009, 18:09

Cutiile de tutun le tii inchise in noptiera? sau cu capacul scos? Intreb asta pentru ca eu mi-am luat un humidor mai marisor de la metro, special pentru tutunul de pipa. I-am am atasat un higrometru Adorini pentru a putea pastra o umiditate cat mai buna.. Insa nu am stiu cum e cel mai bine de folosit. Asa ca am scos capacul la cutii, gandindu-ma ca in felul acesta le pot pastra umiditatea constanta. Nici cat e recomandat sa fie umiditatea la tutunuri nu am stiut. Dupa un timp am obsevat ca tutunurile isi pierd din aroma. Asta inseamna ca cel mai indicat ar fi sa le tinem inchise.
Ciprian
 

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Augustinus » 15 Ian 2009, 18:32

In niciun caz deschise. Odata ce ai desigilat capacul, tutunul gaseste fie si cea mai mica fisura pe unde sa respire. Astfel se intampla ca si atunci cand ti se pare ai etanseizat asa cum trebuie tabacul, acesta tot se usuca. E in firea lucrurilor sa se intample asa, iar noi trebuie sa folosim chestia asta in avantajul nostru. Eu am izolat cat am putut noptiera: am captusit-o cu scandura subtire de fag fiert, am acut grija ca usa sa se inchida aproape perfect. Dupa aceea, intr-ul colt, am pus buretele pe care am grija sa-l stropesc la cateva zile (in functie de temperatura camerei) si pe unul dintre peretii laterali am fixat hugrometrul. REzultatele nu sunt senzationale, dar am garantia ca tutunul nu mi se usuca asa repede. Se pare ca si in cazul humidoarelor speciale pentru pipa se intampla la fel, adica nu ofera garantia unei umiditati constante a tutunului. Unul dintre fostii mei profesori avea asa ceva si, cu toate ca era extem de atent cu indicatoarele hygrometrului, tot se plangea ca i se usuca tutunul. In cele din urma a ales o metoda ceva mai inedita: a pus tutunul in pugi de plastic, apoi in cutii etanse si le-a bagat la frigider. Am incercat si eu, fara prea multe izolari (adica doar punga) si se pare ca tehnica functioneaza destul de bine.
Avatar utilizator
Augustinus
Membru de onoare
 
Mesaje: 102
Membru din: 24 Oct 2008, 12:49
Localitate: Bucuresti

Re: Raftul lui Twain

Mesajde pecta » 15 Ian 2009, 18:40

Nu vorbesc din experienta ci din ce am citit. Tutunurile e bine sa fie inchis ermetic pentru o pastrare de lunga durata.Din cate am inteles virginiile se pastreaza cel mai bine si isi potenteaza gustul in timp.

E si un site http://www.tobaccocellar.org/ unde fiecare isi afiseaza ce tutunuri are si de cand. Am vazut tutunuri de 40 de ani . As vrea sa ajung sa fumez un astfel de tutun.
A pipe. It’s like a faithful spouse. When you go home, it’ll be there, quietly waiting for you.

Zorba The Greek
Avatar utilizator
pecta
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 117
Membru din: 28 Oct 2008, 00:08
Localitate: Bucuresti

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Humidor » 15 Ian 2009, 20:19

Adica cutile se vor tin inchise si plasate in humidor de trabucuri de la Metro ar fi OK ma gandesc eu.

Nu cred ca tutunul de pipa din comert mucegaieste deoarece in majoritatea cazurilor este tratat contra mucehaiului mai putin cele de la Dunhill care se lauda ca sunt 100% naturale dar eu ma indoiesc.

Tocmai am cumparat un humidor de la metro din cel mare cu geam cum are Ciprian - la solduri (36 lei - 500 trabucuri :)) ) si dupa ce l-am dezmembrat o sa-l izolez mai bine si il voi folosi pentru depozitat tutunuri de pipa puse la randul lor in cutii etanse.
Humidor
 

Re: Raftul lui Twain

Mesajde cristi_l » 15 Ian 2009, 23:08

si eu tot intr-un humidor de la metro le tin de 2 zile de cand mi l-am luat. Tot 36 de lei am dat, dar este de doar 50 de trebucuri si fara geam :( de la metro baneasa l-am luat si aveau de 12 trabucuri cu 21 lei si modelul pe care mi l-am luat eu. Sunt multumit de el, deocamdata sta la 68% umiditate, singurul minus e ca pot sa depozitez doar 12 cutii rotunde standard de 50g.
cristi_l
 

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Humidor » 16 Ian 2009, 09:03

Corect, cele de 50 sunt la acelasi pret cu cele de 500 (cele cu geam cum are Ciprian). Eu l-am luat pe ultimul de la Metro Militari :19) am mai luat si unul de 50 tot pentru mine si inca unul pentru Pioneru .Or mai fi prin alte parti, cert este ca sunt la lichidare de stoc asa ca daca vreti un humidor gen Metro profitati de ocazie acum cat mai sunt.

Aruncati un ochi si [url=http://forum.humidor.ro/component/content/article/66-atelier/185-tunarea-unui-humidor.html]aici[/url] ca sa vedeti cum sunt facute - in nici un caz cum trebuie - captuseala este facuta din MDF si furniruita doar cu cedru. Daca vrei sa functioneze mai bine trebuie izolat.

[div=center][img]http://forum.humidor.ro/images/cigar/atelier/hm3.jpg[/img][/div]
Humidor
 

Re: Raftul lui Twain

Mesajde mcer » 03 Iul 2009, 10:47

a mai vazut cineva humidoare la vreun Metro din Bucuresti?
Avatar utilizator
mcer
 
Mesaje: 12
Membru din: 17 Iun 2009, 13:25
Localitate: Bucuresti, Pajura

Re: Raftul lui Twain

Mesajde Humidor » 03 Iul 2009, 13:07

Cred ca le-au casat, in ultima vreme nu am mai vazut.
Humidor
 


Înapoi la Raftul piparului

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron