Regulament de Ordine Interioara

Regulament de Ordine Interioara

Mesajde zudo » 17 Apr 2010, 19:48

Regulamentul forumului pipa-bucuresti.ro

Nu uita: RESPECTA REGULAMENTUL SI VEI FI RESPECTAT.
1. Organizare

1.1 Acest forum de discutii este o sectiune a site-ului pipa-bucuresti.ro si are ca scop schimbul de informatii pe teme legate in principal de pipe trabucuri si tutun pentru pipe .

1.2 Forumul este un spatiu privat al site-ului pipa-bucuresti.ro. Materialele publicate de membri devin automat proprietatea intelectuala neexclusiva a site-ului pipa-bucuresti.ro. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje publicate.

1.3 Forumul are caracter moderat. In cadrul lui, moderatorii sunt "gazde", cu drepturi asupra functionalitatii si continutului forumului. Toti membrii forumului sunt "oaspeti" si trebuie sa se comporte ca atare. Prezenta lor pe forum nu le confera decat drepturi limitate si obligatii, conform prezentului regulament.

1.4 Membri pot fi doar persoanele in varsta de cel putin 18 ani. PCCB nu-si asuma nicio raspundere in privinta declaratiilor acestora.

1.5 Calitatea de forumist poate fi revocata temporar sau definitiv pentru incalcarea regulamentului, a normelor bunului simt sau a legii. Vechimea sau numarul de posturi nu au relevanta in fata regulamentului, altfel zis: regulamentul se aplica pentru toti in mod egal. Necunoasterea regulamentului forumului nu absolva pe nimeni de incalcarea regulilor.

1.6 Administratorii si moderatorii au autoritatea de a sterge complet sau partial mesajele membrilor, fiind obligati sa le ofere o explicatie prin MP .

1.7 Forumul are structura ierarhica. Moderatorii si administratorii , in numar total impar, sunt alesi de catre membri. Alegerile se fac anual sau de cate ori este nevoie, in cazul retragerii . Alegerile se fac prin intermediul chestionarelor, timp de 10 zile. Validarea se face cu majoritatea voturilor exprimate.

1.8 Lista Administratorilor si Moderatorilor cu drept de administrare va fi publicata/actualizata pe forum.

2. Instructiuni si reguli

2.1 Fara clone! Inregistrarea mai multor nume de utilizator pentru aceeasi persoana constituie abuz si duce la blocarea tuturor conturilor respective.

2.2 Respectati userii acestui forum si folositi un limbaj civilizat. La discutii pot participa atat barbati, cat si femei, persoane cu varsta de peste 18 ani. Orice intentie de a porni sau de a continua o cearta duce la primirea unui avertisment.

2.3 Fara reply-uri off-topic. Sunt admise devierile de la subiect, dar in limita bunului simt. Orice reply complet off-topic duce la primirea unui avertisment.

2.4 Nu postati abuziv mesaje de interes limitat (de genul: @user). Daca vreti sa abordati un subiect strict personal, folositi comunicarea prin intermediul mesajelor private (MP). Abuzul duce la stergerea mesajelor si primirea de avertisment.

2.5 Exprimati-va cat mai corect. Nu vi se cere sa nu aveti greseli gramaticale sau ortografice, dar incercati sa le evitati. Nu abuzati de smile-uri, de "k"-uri, de "sh"-uri, "tz"-uri, de majuscule sau de replici de 1-2 cuvinte (de genul "Cool", "lol"...etc.) caci primiti un avertisment.

2.6 Folositi optiunea "Cautare" de pe forum. Inainte de a crea un nou topic, asigurati-va ca nu s-a mai discutat despre el. Nu va ia mult timp si va poate scapa de replici severe sau de un avertisment.

2.7 Inainte de a crea un nou topic, aveti grija sa fie în sectiunea corecta a forumului. Orice topic pus aiurea atrage dupa sine un avertisment si inchiderea sau stergerea topicului. De asemenea, topicurile trebuie sa aiba un titlu inteligibil, care sa dea o idee despre ce este vorba în el.

2.8 Fara discutii sau informatii warez, ori care aduc atingere legii copyright-ului. Abaterea se va sanctiona cu stergerea topicului si acordarea de avertisment tuturor userilor care au participat la discutie.

2.9 Membrii (userii) care s-au inscris pe forum si in decurs de 3 luni de zile nu publica nici un articol sau un mesaj vor fi stersi din baza de date.

2.10 Publicitatea pe forum nu este permisa decat cu acordul administratorilor (Incalcarea acestei reguli atrage dupa sine BAN permanent direct fara nici o avertizare). Pentru detalii si obtinerea permisiunilor trimiteti un MP administratorilor. Acordul se da numai cu unanimitate de voturi.

2.11 Mesajele trebuie sa fie cat mai usor de inteles pentru cititori. Asta implica o redactare accesibila si formulari care sa nu ceara lamuriri suplimentare. Se acorda avertisment pentru fiecare abatere sesizata implicit sau explicit de catre 2 utilizatori.

2.12 Sunt interzise: promovarea ideilor politice care nu au legatura cu drepturile si interesele fumatorilor de pipa sau trabuc ; promovarea pornografiei si consumului de droguri si/sau alte substante/plante cu actiuni psihotrope.

3. Sanctiuni

3.1 In functie de gravitatea abaterii, sanctiunile pot fi:

- Avertisment
- Ban

3.2 Avertismentul se da pentru incalcari minore ale regulamentului, de catre administratori sau moderatori.

3.3 Impotriva Avertismentului se poate face contestatie prin Mesaj Privat, adresat membrilor din lista administratorilor si moderatorilor. Contestatia se judeca prin vot, in termen de 15 zile.

3.4 Ban se da pentru userii care insulta, folosesc limbaj obscen, sau pentru cei care nu sunt in stare sa poarte un dialog in limita bunului-simt si a decentei si trateaza cu batjocura anumite subiecte cat si pentru cei care incita la incalcarea de orice fel a legii Statului Roman sau cei care au acumulat deja 2 avertismente si continua sa incalce prezentul regulament in mod repetat. (Forumul reprezinta munca membrilor sai, iar posibilitatea de inscriere in PCCB nu este un drept al oricarui nou venit, acesta trebuie sa castige consideratia celorlalti membrii prin Respect si Bun-Simt pentru a putea participa la intrunirile clubului). Ban se da numai cu majoritatea de voturi a administratorilor.

3.5 Impotriva banarii se poate face contestatie prin e-mail (contact@pipa-bucuresti.ro). Contestatia se judeca prin vot, in termen de 15 zile.

3.6 Banarea unui membru, precum si motivele care au dus la aceasta masura, vor fi publicate pe forum in cel mai scurt timp .

4. Dispozitii finale

4.1 In orice situatie neacoperita de prezentul regulament, se aplica decizia administratorilor acestui forum.

4.2 Daca postati pe forum inseamna ca sunteti de acord in totalitate cu regulile de mai sus.

4.3 Acest regulament a intrat in vigoare pe 17 aprilie 2010 si poate fi schimbat in functie de evolutia forumului.
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Înapoi la Anunţuri oficiale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron