Ceaiuri (si neceaiuri)

Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Molia » 15 Noi 2008, 12:51

Termenul neceai fiind folosit destul de rar va voi lamuri ca se refera la fierturile ce nu contin teina, mai exact rooibos, ceaiuri de flori/fructe (sau ceaiurile de pe meleagurile noastre). Cum acestea nu-s printre preferatele mele, voi lasa pasionatii sa ne lamureasca si sa ne faca recomandari.
In ordine crescatoare a continutului de teina am incercat pana acum urmatoarele tipuri de ceai:
    *Ceai alb, destul de sec, destul de slab, de servit in maniera traditionala chinezeasca.
    *Ceai verde, de obicei puternic parfumat, care necesita doar un plic de zahar pentru a deveni un sirop numai bun de indulcit orice tutun sec, ideal pentru seri in agitatia Bucurestilor. Paleta de arome din care putem alege este destul de larga, incluzand popularele Mate.
    *Oolong, varianta decofeinizata a ceaiurilor negre sau verzi, ne lasa sa alegem intre lapte si lamaie, favorizand de multe ori lamaia.
    *Ceai negru, preferatul meu, sec, aroma intensa, echivalent cu un espresso, de multe ori imbogatit cu mirodenii. Se indulceste cu miere. Alegerea mea este Pu Erh cu scortisoara, piper si ghimbir, obligatoriu servit cu lapte de hipertensivi si sec de catre anorexice. Ceaiurile acestea pot inlocui fara probleme cafeaua. La o cana de ceai e musai o lingura de lapte daca vrem sa mai si dormim candva. Popularul Earl Gray si rafinatul Darjeeling sunt incluse in aceasta gama.


Nu uitati covorul moale, calcaiele sub posterior si parul prins in coc! :24)

[attachment=0]tea.jpg
Molia
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde pecta » 15 Noi 2008, 13:28

In plac si mie foarte mult ceaiurile si mai ales mate. Prin Bucuresti sunt foarte multe ceainarii dar din pacate nu am gasit nicaieri un mate preparat ca la carte.

Pentru un mate iti trebuie un dovleac calabash si o bombilla , un pai din metal cu o sita la capat ( cred ca se gasesc la Carturesti) . Peste tot se serveste asa. Problema mare e ca la ceainarii iti pun o lingurita- doua de mate pe cand in America de Sud recipientul se umple doua treimi. Se foloseste un termos din care se toarna apa fierbinte si dovleacul de mate este plimbat intre cei care participa la ritual. In Romania matele e indulcit cu zahar ceea ce altereaza gustul locorii. In mod normal se bea fara nici un indulcitor dar gustul nu e tolerat de multi . Cred ca e la fel ca si cu Latakia.

[img]http://www.yerba-mate-teas.com/pics/yerba-mate-culture.jpg[/img]

Matele se vinde in general la pungi de jumatate de Kg, un kg sau chiar mai mult fiindca ai nevoie pentru o doza destul de mare pentru pentru o preparare. Eu am baut pana acum Cruz de Malta si acum am o punga te Taraguy, Mai sunt si alte cateva marci consacrate ca Rosamonte, Canarias. In Romania se gaseste foarte greu . De obicei sunt firme de ceai care vand si mate dar nu stii originea.

[img]http://lh5.ggpht.com/_IILvfUssvow/SR6xjiIMq1I/AAAAAAAAAQE/0GztiRzt2XU/s720/mate.jpg[/img]

Bautul mate-lui e o indeletnicire asemanatoare cu pipatul. La fel are mici tipicuri si un ritual. In povestirile lui Borges apar multi bautori de mate ca de altfel in toate cartile scriitorilor argentieni.

Daca ne vom intalni vreodata la cineva dintre acasa, voi aduce si voi prepara un mate cum se bea el la mama lui. Singura problema e ca bolul e trecut de la unul la celalalt si daca nu aveti probleme de igiena in sensul ca va trebui sorbiti din acelasi pai , atunci va fi o experienta sper eu interesanta.
A pipe. It’s like a faithful spouse. When you go home, it’ll be there, quietly waiting for you.

Zorba The Greek
Avatar utilizator
pecta
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 117
Membru din: 28 Oct 2008, 00:08
Localitate: Bucuresti

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde eugenk » 25 Ian 2009, 14:57

Ceai negru cu Stanwell Vanilla e o combinatie reusita dar si un ceai vietnamez de iasomie cu un Mac Barren.
In ceea ce priveste Larsen-ul 1864...hmmm...un Hennesy v.s., sau cel mult un Courvoisier tot v.s.; nu am incercat v.s.o.p.-ri decat in cantitati mici in birturi dar nu am putut aprecia pe-ndelete.
Si ca sa incerc sa cunosc mai bine teoria ceaiului, tocmai citesc "Cartea Ceaiului" scrisa de Okakura Kakuzo si incerc 2 tipuri de ceai japonez dintre care unul e "gunpowder".
Nu le-am incercat pana acum cu pipa...toate au un inceput...sunt chiar curios.
eugenk
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Molia » 15 Dec 2009, 15:28

Update dupa un an:
o recomandare - Bernschutz&Co (ceaiuri bulk de calitate la preturi sub restul pietei) Smardan nr.30
si o intrebare - "Bine, dar pasionatii de ceai n-au forum?"

Nu de alta, dar cautand sunt trimis pe threaduri de mult uitate pe diverse forumuri, inclusiv aici, insa nici un forum dedicat, iar cultura ceaiului e usor comparabila cu a pipei: istorie, ritual, accesorii, rabdare, impatimiti fara speranta care tin cutia de PuErh la invechit 40 de ani pentru ca apoi sa o savureze in urma unei infuzari in ceainucul YiXing dedicat.
Molia
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Baaron » 15 Dec 2009, 19:58

Uite un blog as zice eu aproape complet despre ceaiuri
http://teaheaven.wordpress.com/

O seara buna in continuare
Baaron
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Molia » 16 Dec 2009, 15:15

Si de la linkul lui Baaron am ajuns la "Clubul de Ceai", site infiintat acum o luna. Aparent constantenii iar au initiativa si n-o duc pana la capat. Le-am scris ca au nevoie si de un forum. Sa-i lasam sa-l deschida linistiti sau mai gasim pe forumul nostru inca vreo 15-20 de pasionati de ceai cat sa navalim peste ei ca pe vremuri? :15) Pot paria ca avem de-a face cu aceiasi oameni.
Le aplaud intentia, dar astept mai mult pana sa ma alatur.

http://clubuldeceai.ro/

LE: Am fost contactat de Cornel Pasare. E membru al forumului lui Stefan, insa declara clubuldeceai.ro independent. Imi permit sa nu-l cred, stilul fiind puternic influentat de forumul piparilor. Daca legatura se opreste aici, e bine.

LLE: Intre timp am mai descoperit un "Clubul de Ceai" in Bucuresti, avand sub 10 membri si la fel de putina motivatie spre a creste ca organizatie. Constat cu parere de rau ca nu exista o initiativa destul de puternica de a crea o comunitate la fel de primitoare si in acest domeniu.
Aparent pipa apropie mai eficient oamenii, desi istoria ceaiului este la fel de lunga si incarcata cu momente intime impartasite. Pipa pacii si ceremonia ceaiului au strans impreuna oameni pasionati de rafinament si dornici de comunicare de peste o mie de ani.
Molia
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Molia » 07 Apr 2010, 16:22

Cateva experiente personale legate de lumea ceaiului pe care le consider demne de impartasit:

Pu-Erh Spice l-am baut prima oara cu ani buni in urma, la Cotroceni, constatand un efect revigorant puternic, o aroma intensa si imposibilitatea de a il gasi de cumparat pentru acasa. De curand am inceput sa beau mai mult ceai decat apa si n-am reusit sa inteleg Pu-Erhul de pe piata romaneasca. E un ceai foarte sanatos, in urma caruia slabesti si pierzi colesterol destul de repede, dar se gaseste doar in varianta proaspata, nu foarte placuta ca gust sau miros. E disponibil la Rendez-Vous si Carturesti. Diferenta de calitate fiind cvasi-inexistenta din punctul meu de vedere, prefer sa il cumpar de la Carturesti, de vreo 4 ori mai ieftin decat la concurenta. Tot acolo veti gasi si Indian Spice si Green Spice, ceaiuri cu o aroma exagerat de puternica. Oricare din acestea, combinat cu o cantitate de Pu-Erh de 3 ori mai mare, va pastra aroma de mirodenii dar va fi puternic imblanzit atat pentru tensiunea arteriala cat si pentru gust si miros.
Fiind vorba de Pu-Erh pana la urma, recomand insistent 5% lapte si indulcirea doar cu miere daca simtiti nevoia. Din 4g de amestec vor rezulta cam 6 infuzii de 150ml. In cazul in care lucrati cu o cana construita pentru infuzare, recomand prima infuzie de 15 secunde si dublarea timpului pentru fiecare infuzie ulterioara. O ultima recomandare ar fi sa va inarmati cu rabdare si tutun in cautarea ceaiurilor, caci sunt greu de gasit si atunci cand stii ce cauti.

Darjeeling FTGFOP (a se citi alternativ "finest tippy golden flowery orange pekoe" sau "far too good for ordinary people ::7) "), adica un ceai de calitate superioara, de calitate superioara (a se intelege ca Darjeeling e unul din cele mai apreciate ceaiuri, iar aceasta cutie ar contine ceai cu muguri si frunze foarte tinere, apreciate la randul lor). Am gasit textul acesta pe o cutie modesta din lemn, cubica, sigilata, cu colturi metalice, ascunsa bine dupa varii oale si ulcele specifice, in Bernschutz. Urmeaza aproximarea unei discutii cu vanzatoarele, care chiar au cunostinte in domeniu spre deosebire de majoritatea in pozitii asemeni lor.
"Ce sanse am sa mai gasesc asa ceva cand revin?"
"Aveti toate sansele! Am adus trei asemenea cutii si n-am dat nici una."
Asta se intampla acum vreo trei luni. Intre timp banii mei au avut alte prioritati si n-am sperat ca mai prind curand o asemenea ocazie. Saptamana trecuta am gasit, trecand pe langa magazin, cutia Pandorei cuminte la locul ei, pe raftul din capatul opus al magazinului. Saptamana viitoare urmeaza sa o cumpar, sa o degust si foarte probabil sa-i cumpar si surorile.
Morala acestei povesti: Rafinamentul nu se vinde la noi. Din nefericire asta implica un import pe masura vanzarilor, sansele sa gasesti asemenea produse fiind perfect imprevizibile.

Clientul nu are dreptate.
Am fost ieri la un ceai cu o fata. La insistenta ei am fost nevoit sa aleg o ceainerie ceainerie in care se fumeaza. Gama fiind relativ limitata, am ajuns in Rendez-Vous. N-ar fi primele meciuri pe care le am cu fostii mei colegi de-acolo. Politica enuntata in titlul acestui paragraf imi era cunoscuta. Localul plin la 30% din capacitate. Cer doua ceaiuri anume, tin degetele incrucisate sa stie respectiva despre ce vorbesc, apoi, dupa ce reusesc sa o lamuresc, cer miere si lapte. De notat ca o portie de miere si una de lapte sunt dreptul fiecarui client. Vin ceaiurile cu un singur suport de filtru, fara clepsidra adiacenta obligatorie prin regulamentul de ordine interioara si necesara pentru doi indivizi prinsi in discutii si un joc de sah, fara miere, fara lapte. Punem ceaiul la infuzat civilizat, in cesti, in vederea unei reinfuzari, ne cerem din nou drepturile si asteptam. Primim lapte alaturi de surplus de miere, de trecut pe bon si recomandarea sa tinem ceaiurile la infuzat in ceainic, nu in ceasca. Aici m-am simtit nevoit sa-i dau explicatii chelneritei lipsita total de experienta in conformitate cu politica firmei de a nu pastra angajati peste perioada de proba. Marturisesc ca am explicat de dragul de a-mi apara imaginea de cunoscator in fata companiei, nu de dragul de a lamuri personalul care explica atat de calduros cum ceaiul alb are un continut enorm de teina (total fals).
Mai trece o vreme si ne trezim cu filtrele si ceainicele inca pline ridicate, savurand prin urmare abia 2/3 din ceaiul mediocru platit la suprapret. Dupa atatea gafe din partea lor m-am surprins recomandand un rooibos, ca pana la urma e ceai pe gustul tuturor necunoscatorilor. Respectiva fata era deja destul de iluminata de experientele anterioare cat sa nu fiu nevoit sa consum alaturi de ea un asemenea sirop. Posibil ca parte din decizie sa fi fost si faptul ca rooibosul poate fi infuzat cu totul intr-o singura transa, cat sa nu mi se mai fure ceaiul din fata.
Pe drum spre casa am dedus si de aici o morala: Imaginatia clientului ajunge in timp la fel de saraca daca nu se ridica sa-i dea doua palme prietenesti peste umar negustorului cat sa-l tina minte.
Molia
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Humidor » 07 Apr 2010, 21:34

[quote="Molia"]Dupa atatea gafe din partea lor m-am surprins recomandand un rooibos, ca pana la urma e ceai pe gustul tuturor necunoscatorilor. Respectiva fata era deja destul de iluminata de experientele anterioare cat sa nu fiu nevoit sa consum alaturi de ea un asemenea sirop.


In afara de "necunoscatori" mai exista si categoria celor carora cofeina/teina in cantitati mari le face rau, rooibosul fiind o neceai care actioneaza exact invers prin ameliorarea tulburarilor neuro-vegetative. Ca si in cazul fumatorilor de pipa, unora le place "compotul", altii consuma ceai din necesitate (cofeina, lichid... zahar) iar connosseurii.... din placere. (sau orice alta combinatie)

Eu la intalniri il beau din lipsa de altceva, acasa din nevoie de cofeina/antioxidantii de dimineata (ceai verde de obicei) iar seara din nevoie de compot/lichid (a se citi rooibos).

Ca orice bautura revigoranta, se recomanda a fi bauta cu cumpatare.
::9)
Humidor
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Molia » 08 Apr 2010, 11:17

N-am afirmat ca e doar pe gustul necunoscatorilor, doar ca mi s-a parut ca nu era cazul sa cedez si sa aleg un ceai care nu se numara printre preferatele mele de dragul de a nu ma certa iar cu ametita de chelnerita.

Oricum, ezit sa ma numesc pe mine cunoscator inca. Sper sa ma insel, dar ma indoiesc ca avem pe-aici oameni care sa stie despre ceaiuri si ceainice macar un sfert fata de cata informatie despre pipe si tutunuri avem pe forum.
Te asigur ca si in domeniul acesta piara romaneasca sta cel putin la fel de prost si varietatea la care nu avem acces e cel putin la fel de mare. Doar China a produs anul trecut vreo ceai dupa vreo 8000 de retete si cateva zeci de maestri olari specializati in ceainice.
Molia
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Humidor » 17 Apr 2010, 19:01

[quote="Molia"]Pu-Erh Spice l-am baut prima oara cu ani buni in urma, la Cotroceni, constatand un efect revigorant puternic, o aroma intensa si imposibilitatea de a il gasi de cumparat pentru acasa. De curand am inceput sa beau mai mult ceai decat apa si n-am reusit sa inteleg Pu-Erhul de pe piata romaneasca. E un ceai foarte sanatos, in urma caruia slabesti si pierzi colesterol destul de repede, dar se gaseste doar in varianta proaspata, nu foarte placuta ca gust sau miros.


Ce intelegi prin "varianta proaspata"? Adica nepresat?

Astazi am cumparat de la Greentea ceai Pu-Erh simplu. Conform descrierilor de pe wiki ar trebui sa arate cam [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pu-erh_tea]asa[/url] sau macar in forma faramitata dupa impachetare. Ce se vinde la Greentea pare a fi ceaiul intr-o faza neterminata, inainte de a fi pus la presat, ceea ce de fapt nu mai este ceai Pu-Erh ci poate doar ceai negru din provincia Yunnan.

Una peste alta, daca asta este forma "proaspata" de care pomenesti, pot sa spun ca nu are deloc un miros sau gust neplacut. Din contra, in punga miroase destul de bine cu nuante de caramel si lemn (as spune artar). Ma gandeam sa-l combin cu anason pentru a-l face mai "Spice" dar imi place simplu. Am folosit cantitatile si durata recomandata pe punga: o lingurita de ceai la 250g de apa, infuzat 3 minute (recomandarea era 2-3 minute). Apa am fiert-o si am lasat-o sa se raceasca 5 minute pentru a ajunge la ~ 90 grade. Ceaiul iese destul de concentrat (a se citi colorat), un maro inchis rosiatic. Gustul este destul de bland, fara nuante de tanin care sa-ti faca gura punga sau alte arome neplacute.

Deci, cunoscatorii, ce avem in poza de mai jos? Ceai Pu-Erh sau doar ceai negru din provincia Yunnan?

Nota: daca m-as lua dupa culoarea cu nuante negru-rosiatice inclin sa cred ca ne aflam in fata unui ceai destul de bine fermentat adica bun. Pe pachet scrie ca este un ceai cu aroma "blanda"... Sunt curios cum arata la culoare ceaiul Pu-Erh cu aroma si gust deloc placute descris de Molia.
Fişiere ataşate
P1010333.JPG
P1010329.JPG
Humidor
 
Sus

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Molia » 18 Apr 2010, 13:06

Da, proaspat adica nepresat si neinvechit.

La noi nu am gasit Pu-Erh presat decat in Bernschutz, dar am indoieli in privinta modului in care a fost pastrat. Acest ceai se numeste tot Pu-Erh, care ar fi mai corect catalogat drept ceai carmin, nu ceai negru. Clasificarea ceaiurilor in negru/verde/oolong/galben/alb nu-i chiar batuta in cuie. Am marturisit ca nu am reusit sa inteleg acest ceai. Se deduce de aici ca restul mesajului exprima o parere subiectiva.

Valorile indicate pe ambalaj sunt valide strict ca ghid pentru personalul ceaineriei. Nu ai precizat ce instrumente ai folosit pentru infuzarea ceaiului. Intr-un filtru de tip bila sau de unica folosinta aceasta durata e intr-adevar recomandata, insa in cazul infuzarii traditionale, direct in apa, durata poate fi de 10-20 de secunde pentru aceeasi cantitate. E drept ca eu folosesc aproximativ doua lingurite la 250ml. Dupa 5 minute cred ca apa scade mult sub 90 de grade, ceea ce e chiar recomandat pentru acest ceai. In cazul in care torni apa peste ceai si nu invers, temperatura va scadea si mai mult, ajungand, estimez, in jurul valorii de 70 de grade, care ar fi valoarea recomandata pentru o prima infuzie.
Pentru rezultate optime, experienta si cultura in domeniu imi spun ca ai de ales intre a spala ceaiul inainte de prima infuzie si a il consuma cu lapte. Nu ai mentionat cum l-ai consumat. Chiar si in situatia in care prima infuzie dureaza 3 minute, e posibila si cel putin o a doua de vreo 5-10 minute (pentru durata exacta ar trebui sa experimentezi). Cum a iesit a doua?
Pe cel din Green Tea nu l-am incercat. Tocmai mi l-ai pus pe lista. Nu am sperante prea mari dar voi pleca de la presupunerea ca exista si alt motiv in spatele acestui post in afara de a ma provoca sa-ti dau avertisment pentru incercarea de a porni o cearta.

Chiar sunt curios si eu de parerea cunoscatorilor in privinta catalogarii acestui ceai. Daca exista, sa sara cu pareri.

Un ceai bine fermentat cu siguranta nu e sinonim cu un ceai bun. Ceaiurile albe si galbene sunt nu sunt prelucrate aproape deloc si sunt printre cele mai apreciate. Ce am infuzat eu arata aproape identic cu ceaiul pe care-l vad in poza ta.
Molia
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Humidor » 18 Apr 2010, 14:26

Eu am folosit o metoda "clasica" de preparare a ceaiului care pentru mine inseamna: infuzie in plic, apa fiarta in ibric peste care, dupa o racire de 5 minute am introdus plicul cu ceai, adica, similar cu ce poti sa faci la majoritatea ceainariilor din Bucuresti.
Tu ce metoda ai folosit? Te inteb deoarece nu ai precizat iar eu deduc ca ai fi folosit Kung Fu, unde se face spalarea ceaiului de care pomeneai in postul tau. Mai exista si alte metode unde se face spalarea ceaiului? In ceremonia Sencha frunzele nu se spala. Poate daca gasesc un set Kung Fu pe piata romaneasca voi incerca (ai vre-o recomandare de unde as putea sa cumpar un set autentic cu vasele din portelan/teracota nesmaltuite?).
Sa nu-mi spui ca se poate face la bucatarie cu cestile si ceainicele din dotare deoarece parerea mea este ca se pierde cealalta parte a placerii si nici sa vars apa pe masa din living nu-mi vine, deoarece iar se stica placerea... adica Kung Fu improvizat... mai bine nu.

L-am consumat indulcit cu miere prima oara, si cu lapte a doua oara(neindulcit). Nici simplu nu are gust rau.

Referitor la fermentare, m-am referit strict la culoare si in legatura cu ceaiul fermentat, nu cu ceaiul verde sau alb ca nu despre astea era vorba si dupa cum spuneam, culoarea trece prin fermentare de la verde, la verde inchis, negru si apoi la nuante cafenii in functie de timpul de fermentare. Deci, judecand strict dupa culoare, nu pare fi chiar atat de tanar/crud/nefermentat.
Humidor
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Molia » 18 Apr 2010, 15:15

Am evitat sa folosesc termenul Kung Fu tocmai pentru ca nu detin un ceainic YiXing. Nu se gaseste asa ceva in Romania in nici un magazin. Am cerut cuiva (vezi blogul [url=http://www.chadao.ro/]ChaDao[/url]) sa-mi aduca doua si sper ca le am la sfarsitul lunii viitoare.
Spalarea ceaiului tine de tehnica, nu de traditie si schimba sesizabil gustul ceaiului. Imi imaginez ca metoda chineza a avut destul timp sa se adapteze ceaiului chinezesc incat sa fie inutila aducerea in discutie a ceremoniei japoneze care, ar trebui mentionat, se axeaza mai mult pe ritual decat pe experienta senzoriala. Prin chinul de a aduna apa de pe masa nu trec decat in cazul ceaiului alb. Pu-Erh il beau cu lapte, astfel diferenta de gust fiind insesizabila.
E drept ca filtrele de unica folosinta fac inutila spalarea, insa rezulta intr-o risipa de ceai si o intelegere trunchiata a ceea ce are de oferit ceaiul, caci de la o infuzie la alta aroma evolueaza.
Molia
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Humidor » 18 Apr 2010, 17:45

Apropo de ChaDao, am gasit un link pe site catre un [url=http://drumulceaiului.webs.com/magazin.htm]vanzator local[/url] si culmea... are si set Yixing din sticla ::6)
Interesant ca autorul articolului http://blog.chadao.ro/wild-puerh-ii/ evita sa se pronunte in legatura cu calitatea ceaiului :ugeek:
Humidor
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Molia » 18 Apr 2010, 20:32

Daca accept argumentul tau ca fiind contrar afirmatiei ca in Romania nu ai de unde cumpara un YiXing, atunci o pipa din lut daneza trebuie respectata datorita originii ca si cele ale maestrilor pipieri danezi. Se subintelege ca ma refeream la ceainice din zisha daca esti interesat cu adevarat de ceai si nu de a ma contrazice pe mine.
Te rog revezi regulamentul de ordine interioara si lamureste-ne ce legatura are cu acest thread si cu notiunea de exprimare clara [quote]Interesant ca autorul articolului http://blog.chadao.ro/wild-puerh-ii/ evita sa se pronunte in legatura cu calitatea ceaiului
Molia
 
Sus

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Humidor » 18 Apr 2010, 21:26

OK, hai sa va lamuresc: Afirmatia ca se gasesc ceainice YiXing in Romania .... din sticla, este un argumet adus, nu ca sa te contrazic pe tine, ci ca alaturi de celalalt argument (ca autorul articolului de pe chadao.ro evita sa se pronunte in legatura cu calitatea ceaiului) sa pun la indoiala ca ceaiul Pu-Erh vandul la Drumul Ceaiului ar fi autentic. (ceea ce sustine afirmatia ta dintr-o postare anterioara cum ca nu ai reusit sa intelegi ceaiul Pu-Erh de pe piata romaneasca)

Deci avem in ecuatie:
1. Drumul Ceaiului vinde ceainice YiXing din sticla... si in mod normal, ceainicele ar fi trebuit sa fie din argila
2. Autorul articolului de pe chadao.ro scrie un articol despre acest ceai dar nu ne spune nimic in legatura cu calitatea acestui ceai, i-a placut nu i-a palcut, ne recomanda magazinul, nu ni-l recomanda etc.
3. Autorul chadao.ro mai are un articol in care scrie despre magazine de unde se poate cumpara ceaiuri din Romania... dar pana la sfarsitul articolului nu pomeneste nici un magazin

"Interesant ca autorul articolului http://blog.chadao.ro/wild-puerh-ii/ evita sa se pronunte in legatura cu calitatea ceaiului" - nu inteleg ce e neclar.
Humidor
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Molia » 19 Apr 2010, 12:01

Acum ca ne-ai lamurit atrag atentia ca blogul despre care discutam vizeaza ceaiuri selecte in adevaratul sens, nu in cel folosit de comerciantii de pe piata romaneasca. E normal ca autorul sa nu pomeneasca vreun magazin caci, dupa criteriile sale, nu exista inca un magazin demn de luat in seama. Exista pentru incepatori seriosi Bernschutz si Demmer (cu cel de-al doilea n-am avut de-a face inca, dar par a avea o oferta decenta).
Molia
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Humidor » 19 Apr 2010, 12:16

Am primit intre timp explicatii chiar de la autorul blogului. Drumul Ceaiului vinde totusi cele mai bune ceaiuri puerh din Romania. Pacat ca nu mai are in stoc.
Cele de pe situl magazinului... unele sunt aberatii, de exemplu ceaiul puerh alb ca si ceainicul din sticla YiXing.

Oricum, m-am inscris si eu la un ceainic si o sa comand niste ceai puerh de pe http://jingtea.com
Humidor
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Humidor » 27 Noi 2010, 17:07

[url=http://www.yunnansourcing.com/store/product.php?id_product=777]Floarea[/url] primita de la Molia, preparata cu noile ustensile achizitionate :)
Fişiere ataşate
Ceai.JPG
Hand-Made Flowering Yunnan Black tea cones
Humidor
 

Re: Ceaiuri (si neceaiuri)

Mesajde Gordon » 16 Iun 2011, 12:28

Pentru pasionati, autorul blogului chadao.ro a deschis recent un magazin de ceaiuri chinezesti si accesorii aduse de la cantontea.com. Fiind o cunostinta mai veche am primit un cod de reducere de 15% care poate fi folosit pana la data de 16 septembrie 2011.

Codul este HUMIDOR pe care il puteti folosi daca doriti sa comandati de aici: [url=http://forum.humidor.ro/categorii/83-ceai/227-compania-ceaiului.html]http://companiaceaiului.ro/[/url]

(numai cei de la JPB nu vor sa ne dea vre-o reducere :)) )
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Următorul

Înapoi la Băuturi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron