Pipa estate Paul Viou ST Claude !!!

Moderator: mrg

Pipa estate Paul Viou ST Claude !!!

Mesajde lucian.m » 07 Feb 2014, 19:18

Buna ziua.
Am cumparat din targ o pipa veche pe care am igienizat-o urmand tehnicile gasite pe acest forum.Nu sunt inca fumator de pipa(am cumparat-o pentru colectia proprie de "vechituri") insa rascolind forumul paraca sa trezit in mine dorinta de a incerca sa o fumez!Pipa nu este chiar intr-o stare foarte buna,bolulu are inca unele cicatricii,una destul de adanca,insa astea tin doar de estetica,una peste alta,in opinia mea este o pipa frumoasa.Dupa curatare,slefuire,bolul a fost dat cu ulei de masline.

Acum,am anumite intrebari legate de pipa la care va rog frumos sa-mi raspundeti:

Ma intereseaza sa aflu materialul din care este facuta,pe net am cautat si am vazut ca sunt pipe facute din diferite esente de lemn,printre cele mai bune sunt cele din briar iar cele mai ieftine din lemn de par(daca ma insel va rog sa ma corectati)?
Vechimea pipei,daca este cu putinta?
Cum vi se pare,este o pipa buna pentru fumat,pentru un incepator ce parere aveti?Este suficient de adanca incat sa nu se incalzeasca prea tare,acel racitor metalic,cum vi se pare..???
In esenta ce parere aveti despre ea in general,am uitat sa spun,am dat pe ea 10 lei!!!

Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra,incerc sa incarc pozele:

[img]http://i58.tinypic.com/5upzjo.jpg[/img]

[img]http://i57.tinypic.com/63sxn8.jpg[/img]

[img]http://i61.tinypic.com/30i9hqd.jpg[/img]
Avatar utilizator
lucian.m
 
Mesaje: 2
Membru din: 04 Feb 2014, 22:30

Re: Pipa estate Paul Viou ST Claude !!!

Mesajde Twain » 08 Feb 2014, 08:44

Salut şi bun venit pe forum.
Dacă nu ai fumat până acum nimic, sfatul meu este să păstrezi pipa doar pentru ornament. Fumatul, indiferent că se face prin inhalat sau pufăit, comportă anumite riscuri.
Dacă eşti deja fumător de ţigări, atunci te felicit pentru decizia de a încerca să fumezi pipă. Poate te hotărăşti să renunţi complet la ţigări şi să rămâi numai la pipă. Mulţi dintre noi, cei de aici, de pe acest forum, am "păţit" asta.
Ai cumpărat o pipă frumoasă, într-adevăr, opinia ta este corectă. Şi mie îmi place cum arată. Cele câteva cicatrici nu au o importanţă prea mare. Ştii cum se spune: "frumuseţea este relativă". Dacă şi ţie îţi place... restul nu mai contează prea mult. La urma urmei, nu ai de gând să participi cu ea la o expoziţie de estetică, ci este pentru uz personal.
După fibrajul vizibil în poze, lemnul pare a fi briar. Nu este un fibraj simetric, desenul de pe cele două laturi ale pipei nu seamănă, dar asta nu înseamnă că nu va fuma bine.
Ceea ce îţi va influenţa, mai degrabă, primele fumate este faptul că eşti începător. Din experienţa personală am constatat că fumatul unei pipe este asemănător cu şoferia, cel puţin din două puncte de vedere:
1) contează marca maşinii, nu zic nu, dar mai mult contează experienţa celui de la volan;
2) pe lângă experienţă, trebuie să existe şi un pic de talent. Da, trebuie aşa ceva şi la fumatul pipei, altfel progresele or să apară mai greu, provocând în multe cazuri abandonul (sindromul "e prea complicat pentru mine").
Răcitorul acela metalic nu este pe placul tuturor. Unii îl consideră folositor şi îl lasă la locul lui. Alţii (între care mă număr şi eu) îl scot şi fumează fără, bazându-se pe experienţa personală pentru a controla temperatura fumului.
În ce priveşte vechimea pipei, eu aş estima anii '70, având în vedere şi datele găsite [url=http://www.pipephil.eu/logos/en/logo-p1.html#paulviou]aici[/url]. Se pare că firma fabricantă nu mai există, deci ai o adevărată piesă de colecţie.
Faptul că ai dat numai 10 lei pe ea nu e un indiciu că ai luat o pipă proastă. Dintr-un astfel de târg de vechituri eu am cumpărat acum câţiva ani o pipă Dunhill cu 20 de lei. Iniţial am crezut că are vreun defect ascuns, dar ulterior s-a dovedit a fi o pipă foarte bună, numai că vândută de cineva care nu se pricepea.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Pipa estate Paul Viou ST Claude !!!

Mesajde lucian.m » 08 Feb 2014, 12:03

Multumesc frumos pentru raspuns, Twain.Nu sunt fumator constant.Am fumat ocazional tigari din comert cat si unele tigari din foi aromate,trabucuri.
Nu intentionez sa devin "dependent" de tutun,prin fumarea pipei.Consider ca este o experienta care merita,macar incercata,mai ales ca am deja pipa aceasta.Ca tutun am ales deja Stanwell Melange pentru aroma (nu stiu daca am ales neaparat bine,ca tutun de inceput),Amphora Full Aroma nu am gasit in TM.Tot ce mai ramane este sa stabilesc momentul cand si unde,dar nu ma grabesc,posibil la vara,intr-o seara,in tihna.
Sunt constient ca fumatul pipei presupune experienta,nu este la fel de simplu ca la tigari,trabucuri,insa am mai citit cate ceva,cel putin in teorie cunosc unele altele,in practica nu ma astept la rezultate mari de la prima fumata sau a doua.Am auzit de tehnica cu boabe de orez in bol pentru a scadea condesul din pipa,ce parere aveti,pentru un incepator,credeti ca ar trebui sa incerc la prima fumata cu orez?
Mai ramane si mirosul anterior al pipei(nu am reusit sa-l scot in totalitate daca este posibil acest lucru),la o inhalare la rece a pipei ramane un gust de tutun in gura,nici placut dar nici neplacut.Probabil ca si acest aspect sa influenteze calitatea primului fumat,nu stiu?Din cate am citit tutunul puternic aromat iasa foarte greu din pipa,deci dupa prima fumata ar trebui ca mirosul anterior sa se reduca de la minim spre inexistent,predominand mirosul tutunului ales de mine!!! :)
Avatar utilizator
lucian.m
 
Mesaje: 2
Membru din: 04 Feb 2014, 22:30

Re: Pipa estate Paul Viou ST Claude !!!

Mesajde TLGTLC » 08 Feb 2014, 19:59

Daca esti din Timisoara, trage o fuga la vecinii unguri si te umpli de aromatice la preturi inca acceptabile. Am cumparat si eu pipe vechi si le scoteam mirosul acela de statut cu ajutorul retortei cu alcool...cauta pe forum, dar e distractie mare cu ea si merita deranjul daca cureti mai multe pipe. Alta metoda, alcool cu sare...umpli cu sare si apoi picuri alcool si o lasi 2-3 zile. Mai e si metoda lenesului (a mea personala) umpli pipa cu tutun de rulat sau din tigari, il aprinzi, iei o pompa de saltele cu dublu sens si ,,fumezi la pompa". La pipele lacuite trebuie atentie ca daca le incingi sare lacul iar daca scapi alcool pe el se fac urate.
Eu am inceput cu Black Goldul unguresc dar Stanwell erau preferatele mele. Acum sa nu le mai vad!
Avatar utilizator
TLGTLC
 
Mesaje: 133
Membru din: 01 Dec 2010, 17:32
Fumez pipa din: 01 Noi 2010

Re: Pipa estate Paul Viou ST Claude !!!

Mesajde Twain » 09 Feb 2014, 23:32

Amphora nu se mai găseşte nicăieri pe la noi, nu numai în TM, dar îl poţi comanda pe internet.
În ce priveşte Stanwell Melange-ul pe care l-ai ales, părerile despre el sunt împărţite. Am observat că, în general, amatorii de aromatice îl găsesc agreabil, dar pasionaţii de virginii sau de amestecuri englezeşti nu îl apreciază mai deloc. La rândul tău, în funcţie de impresiile pe care ţi le vor lăsa primele fumate cu acest tutun, o să poţi spune în care "nişă gustativă" te situezi. Te va ajuta pe viitor la alegerea următoarelor tale tutunuri de pipă. Pentru că, după cum probabil ai observat, pe piaţă sunt sute de amestecuri din care să alegi.
Despre tehnica cu boabe orez nu ştiu prea multe, pentru că nu am folosit-o niciodată. Am folosit, însă, cristale [url=http://www.tobacco-online.ro/Accesorii-pipa/Filtre-pentru-pipa/Cristale-pentru-pipa-Denicool/]Denicool[/url] la un moment dat şi pot să spun că rezultatul a fost mulţumitor.
Mirosul acela rămas în pipă iese cu sare şi alcool, aşa cum a spus şi TLGTLC. Însă, dacă nu ţi se pare din cale-afară de deranjant, poţi fuma pipa şi aşa. Aşa cum ai intuit deja, după 2-3 fumate mirosul acela se va estompa, până când nu se va mai simţi deloc.

[quote="lucian.m"]...Cum vi se pare,este o pipa buna pentru fumat,pentru un incepator ce parere aveti?Este suficient de adanca incat sa nu se incalzeasca prea tare..???

Mi-a scăpat ieri această întrebare, dar o lămurim acum.
Adâncimea are o importanţă mai mică decât grosimea pereţilor vetrei, când vorbim despre încingerea pipei. O să vezi că pereţii mai groşi se încing mai greu, în schimb pereţii mai subţiri se răcesc mai repede. Mulţi preferă pipele mai groase, tocmai pentru că se încing mai greu. Eu le prefer pe cele mai subţiri pentru că mă lasă să simt imediat când se încinge pipa şi îmi dă semnalul că trebuie s-o las mai încet cu pufăitul.
Un lucru cunoscut în lumea piparilor este acela că tutunul trebuie fumat cât mai rece. Odată înfierbântat peste măsură, îşi strică mult din aroma iniţială. De-aia îşi urează piparii între ei: "Fum rece!" Evocă un fumat gustos, plin de satisfacţii aromate.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Pipa estate Paul Viou ST Claude !!!

Mesajde MarcBarbu » 11 Feb 2014, 17:17

Referitor la boabele de orez aș putea să-ți dau eu câteva sfaturi. Ele într-adevăr îți țin pipa mai uscată, tutunul uscat, și te ajută sa fumezi tutunul în integralitate. Eu le foloseam la o pipă care avea gaura vetrei cam sus. Întâmplător, pipa în cauză avea un condensor metalic, ca a ta, pe care l-am scos din cauza bolboroselilor pe care nu reușeam să le evit. Ar trebui să încerci și cu orez, și fără. Îți vei da singur seama care e varianta optimă pentru tine.
Avatar utilizator
MarcBarbu
 
Mesaje: 128
Membru din: 09 Noi 2012, 01:43
Localitate: bucuresti


Înapoi la Întreţinere şi reparare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron