Meerschaum rodhesian (sau bulldog?)

Meerschaum rodhesian (sau bulldog?)

Mesajde AugustBurnsRed » 16 Sep 2012, 12:16

Buna ziua pipari dumneavoastra!

De curand m-am intors dintr-o frumoasa vacanta petrecuta pe tarmul Marii Egee la Bodrum, de unde m-am intors cu prima mea pipa din meerschaum. Mi-a fost extrem de greu sa ma hotarasc asupra pipei pe care s-o cumpar, trebuind sa aleg dintre 30-40 de modele. Din cate stiam din experienta voastra, o pipa "pentru fumat" si nu de decor trebuie sa fie cat mai putin sculptata si ideal cu o suprafata neteda a bolului. Eliminand deci "capete de sultan", vulturi si alte sculpturi, in cele din urma m-am decis pentru modelul pe care vi-l prezint mai jos.
Dupa cum spuneam, magazinul era foarte bine dotat, avea tot felul de chestii hand-made foarte frumoase si multe articole de tot felul pentru colectionari, iar vanzatorul (de fapt chiar proprietarul magazinului) mi-a spus ca este singurul loc din Bodrum unde se vind pipe din meerschaum, afirmatie dovedita adevarata dupa 10 zile de bantuit orasul. Individul mi-a dovedit ca stie cu ce se mananca "meerschaumul", aratandu-mi chiar si un bloc brut. Pipele i le aduce un prieten din Eskisehir, care este chiar mesterul pipier care le confectioneaza. Am inclinat sa-l cred mai ales ca nu parea genul de comersant turc care cauta neaparat sa negocieze cu tine o geaca de piele.
Una peste alta, am fumat pipa de vreo 10 ori, absoarbe foarte bine si sunt multumit mai ales de faptul ca o fumata cu ea necesita mai putine reaprinderi.
Si ca sa fie treaba oabla, din duty - free-ul din Stambul am luat si niste tabac, W.O. Larsen - Black Diamond, Scotish Blend mixture, Davidoff - Red mixture si un Borkum Riff - Bourbon Whiskey, pe care insa nu le-am desfacut. V-as ruga sa-mi spuneti cei care le-ati incercat daca am facut o alegere buna, deoarece aceste tutunuri nu le-am vazut "revizuite" aici.

Fum rece![attachment=0]
Untitled.jpg
Avatar utilizator
AugustBurnsRed
 
Mesaje: 46
Membru din: 31 Mai 2012, 09:49
Localitate: Bucuresti

Re: Meerschaum rodhesian (sau bulldog?)

Mesajde atzitzi » 16 Sep 2012, 18:21

Felicitari pentru achizitie si sa o fumezi cu placere(daca nu faci asta deja).
Exista doua curente de opinie relativ la formele astea. Prima spune ca orice bent bulldog este rhodesian, al doilea considera bulldog-ul pipa cu shank-ul patrat. Eu sint din a doua ""poveste", asa ca zic... rhodesian. Vezi daca obtii parerea lui Dairen care este mare specialist in forme.
Pipa ta, desi foarte frumoasa, este latice, nu este smooth. Micile gaurele, pe care turcul le lauda ca ar ajuta la racirea bolului, bla-bla sint facute cu rol ornamental, dar in principal pentru a ascunde mici defecte de material.
In ceea ce priveste tutunurile de care zici, nu te pot ajuta prea mult pentru ca aromaticele nu sint favoritele mele. Colegii "aromatici" nu s-au dovedit prea vorbareti, asa ca ai sansa sa te remarci cu un prim review.
Daca de unde o ai si cum fumeaza am aflat, de dimensiuni si ce o sa fumezi din ea ne-am prins, poate ne spui si cit a costat.
Fum rece si succes.
"Drier tobacco smoked slowly will offer you much more flavor than overly moist tobacco smoked quickly." - John Patton
Avatar utilizator
atzitzi
Membru de onoare
 
Mesaje: 253
Images: 19
Membru din: 29 Aug 2011, 15:35
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2011

Re: Meerschaum rodhesian (sau bulldog?)

Mesajde AugustBurnsRed » 16 Sep 2012, 20:11

Multam coleg Atziti...
Pipa asta a costat 140 de lire turcesti (cam 65 euro)...negociata de la 180 de lire, dar nu din prima. Am trecut de vreo trei ori pe la el la butique...Dupa cum am mai zis...nu parea genul care vrea sa-ti vanda ceva neaparat... Una peste alta am vorbit mai multe, ne-am imprietenit, am primit si carti de vizita...asa ca...cine ar avea drum pe-acolo si ar fi interesat...sa dea o strigare...
Avatar utilizator
AugustBurnsRed
 
Mesaje: 46
Membru din: 31 Mai 2012, 09:49
Localitate: Bucuresti

Re: Meerschaum rodhesian (sau bulldog?)

Mesajde pari » 17 Sep 2012, 09:04

[color=#BF0000]W.O. Larsen - Black Diamond, Scotish Blend mixture, Davidoff - Red mixture si un Borkum Riff - Bourbon Whiskey,[/color]
Personal le-am incercat pe toate; Davidoff este preferatul meu. Restul... OK!

PIPA - Felicitari pentru achizitie; ai grija cum o manuiesti pentru ca se murdareste usor.
Eu dupa ce o folosesc o las sa se raceasca cu tocul desfacut.
:1)
Avatar utilizator
pari
Membru de onoare
 
Mesaje: 473
Images: 121
Membru din: 27 Feb 2009, 22:37
Localitate: Ploiesti

Re: Meerschaum rodhesian (sau bulldog?)

Mesajde AugustBurnsRed » 18 Sep 2012, 08:35

Multumiri, Pari
Avatar utilizator
AugustBurnsRed
 
Mesaje: 46
Membru din: 31 Mai 2012, 09:49
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Cea mai recenta pipă

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron