Pagina 1 din 1

Cigar-Connoisseur - Circus Spun Cut

MesajScris: 13 Mai 2009, 19:35
de Humidor
P1011982.JPG

Acest tutun are o forma cum n-am mai vazut, medalioane de virginia cu perique de culoarea ciocolatei la mijloc, o forma care-mi aminteste de marmura cu fosile de pe peronul statiei de metrou Politehnica (daca o mai fi, nu am mai calcat pe acolo de 15 ani).
La deschiderea pungii, aroma este puternica, de poame, smochine, ciocolata. In prima seara, manat fiind de curiozitate, l-am aerisit doar 15 minute si am fost imediat taxat de perique-ul picant, producandu-mi piscaturi la limba.
Astazi, urmand sfatul lui Algu, l-am aerisit mai bine de o ora si lucrurile s-au schimbat. Fumata mi-a oferit un fum placut, rece, usor piperat dar nu suparator.
Circus Spun, este un tutun elegant, rafinat cu nuante subtile, bine lucrat - de profesionisti care stiu bine ce fac - asa cum ar spune Algu.
I-am acordat nota maxima.

P1011983.JPG

Re: Cigar-Connoisseur - Circus Spun Cut

MesajScris: 15 Mai 2009, 12:06
de alguhan
Eu in general ma apropii cu atentie la amestecuri care contine perique. De multe ori aroma piperata acestui tutun nu-mi place.
De data asta, avand si mare incredere in producator, vazand si tutunul sub forma de spun, foarte apetisant, am vrut neaparat sa-l incerc.

Medalioanele mici de virginia cu perique la centru au culori de tutun foarte atragatoare. Vreti sa-l fumati cat de curand posibil. Dar atentia mea la perique m-a indrumat sa aerisesc tutunul ceva mai mult. Gustul fumului se poate regla prin acesta aerisire. Fiecare fumator poate sa-si gaseasca gustul potrivit savurarii acestui amestec.
La primul bol am observat ca a trebuit sa-l usuc ceva mai mult. La al 2lea bol am reusit sa prind gustul meu.
Medalioanele sint cam de diametrul unui bol. Se poate introduce in pipa paralel cu fundul bolului. Acest gen de umplutura totusi ar putea sa creeze probleme la ardere. Am incercat si asa. Dar prefer sa introduc tutunul prin impaturarea medalioanelor, fara a le strica integritate. Medalioanele fiind mici se introduc in bol in 2 randuri. In acest fel exteriorul medalioanelor care este format din virginia ramane sus si se aprinde primul. Deci fumatul incepe cu o virginia foarte gustoasa. Cand incepe sa coboare focul incepeti sa gustati perique-ul picant. Aceasta aroma picanta nu este deloc deranjanta, din contra mi- facut o mare placere sa-l savurez. Perique-ul inconjurat de virginia este in armonie. Cand ajungeti la jumatate bolului iar virginia incepe sa fie dominant. Aceasta este al doilea rand de medalioane.

Va trebuie timp si rabdare sa-l savurati. Daca va grabiti sa-l fumati sigur veti avea surprize din parte de perique ::4)
Gustul picant placut echilibrat cu dulce de virginia nu mi-a oferit o doza potrivita de nicotina.
Scrumul este un gri mai inchis, curat.

Este un tutun scump dar eu nu m-am intalnit cu un alt amestec de perique si virginia mai bun. Nici macar la Dunhill nu gasiti asa ceva!

Nu recomand incepatorilor si fumatorilor care grabesc cand fumeaza.
De la mine ia un foarte bun+++.