Adaptare humidor Metro pentru pastrarea tutunului de pipa

Moderator: mrg

Adaptare humidor Metro pentru pastrarea tutunului de pipa

Mesajde Humidor » 24 Ian 2009, 21:31

In urma cu ~2 saptamani am cumparat de la Metro doua humidoruri pentru trabucuri, unul de 50 de trabucuri - pe care l-am reconditionat pentru a-l folosi la pastrarea trabucurilor si unul mai mare cu geam pe care l-am adaptat pentru a pastra tutunul de pipa.
Acesta este rezultatul:
P1011861.JPG
In continuare va voi povesti ce transformari a suferit.
In primul rand trebuie spus ca humidorul este facut din MDF si doar furniruit cu cedru - asta insemnad ca nu este prea bun pentru trabucuri.

La o prima examinara am constatat ca fundul cutiei este inaltat, pierzandu-se astfel din spatiul disponibil si m-a hotarat sa-l demontez pentru a-l muta mai jos. Pentru a scoate placa am dat doua gauri de 20 pentru a putea baga degetul ca sa trag. Placa este foarte bine lipita si se poate rupe la aceasta operatie.


Pentru a muta fundul mai jos am taiat o bucata din el, dupa care l-am lipit folosind acrilic sanitar.Dupa uscare, am trecut la completarea peretilor laterali din partea de jos a cutiei. Pentru aceasta aveam nevoie de un material cu grosimea de 7mm. Am cumparat de la Hornbach o placa de 60/30 (cm) din FDF - 3mm (similar cu MDF-ul dar mai subtire - in esenta carton presat, material din care este facut si humidorul. pentru a obtine grosimea necesara am lipit cate doua bucati si i-am aplicat furnir din stejar european pentru aspect. Placile si furnirul, le-am lipit cu Moment.Am lipit si peretii originali. Despartitorii i-am taiat si i-am lipit astfel incat sa se muleze pe noua forma a cutiei.
P1011861.JPG


La final am remontat capacul si accesoriile si am umplut humidorul cu cutii de tutun.


Humidor
 

Înapoi la Accesorii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron