Pagina 1 din 1

Raftul lui Radu Ignatescu

MesajScris: 15 Feb 2009, 20:36
de ignatescuradu
ziua buna,

postez si eu aici, desi nu sunt din Bucuresti, o poza cu raftul meu de pipe. aveam spatiu in debara si m-am gandit sa improvizez un mic raft pentru pipele si tutunurile mele...

am folosit urmatoarele piese:
- 2 roti de masina de spalat romaneasca (le-am achizitionat din bazarul din Iasi cu 6 Ron bucata);
- 2 bucati de sfoara mai aratoasa;
- 2 cleme pentru prins cablurile de tocurile usilor, nu stiu cum se numesc in limbaj tehnic.

cu prietenie
Radu Ignatescu

Re: Mic raft pentru pipe

MesajScris: 15 Feb 2009, 22:14
de stefanita
Salut, Radu si bine ai venit pe forum! Ingenioasa solutie pentru pipele tale. Si nonconfromista totodata: de ce, adica, mereu cu musticul in sus si nu si invers?! Plus ca in aceasta pozite se poate scurge chiar mai bine umezela acumulata in timpul fumatului. Bravo tie! Am vazut printre tutunurile tale si un Erinmore Flake - ce parere ai despre el? Nu lasa cross-over in pipa? Aceea din centrul imaginii este o Stanwell? Acea Peterson este o "St. Patrick's Day"? Daca da, din ce an?

Re: Mic raft pentru pipe

MesajScris: 15 Feb 2009, 22:18
de pecta
Am vazut ca ai o cutie de GL Pease. Ai cumparat-o de pe net sau ai primit-o cadou ?

Te intreb fiindca tutunurile americane sunt destul de greu de procurat in Europa.

Re: Mic raft pentru pipe

MesajScris: 16 Feb 2009, 09:34
de ignatescuradu
salut!

deci, sa o iau de la un capat:)
cutia de GL Pease am primit-o anul trecut de la un alt pipar din Iasi, Cosmin, si e cumparata din SUA. Nu mai e nimic in cutie, dar o tin ca sa stiu ce tutunuri am incercat:)

Erinmore flake - inca nu i-am dat de capat acestui tutun. Am incercat sa il fumez in spuma de mare ce se vede in poza, mai in spate, dar dupa 4 incercari inca nu m-am lamurit ce e cu tutunul asta. Nu am reusit sa termin nici o pipa pana la capat. cat despre cross-over, nu stiu termenul, imi cer scuze, poti sa imi explici?

Pipele mele nu sunt de firma, doar Peterson-ul e mai de calitate. Aceasta pipa e cea din colectia Pipa Club Romania, cea facuta prin intermediul lui Stefan din Constanta. Fumeaza foarte bine, are P-lip si sistemul smecher prin care saliva nu ajunge la tutunul aprins...

cu prietenie
Radu

Re: Mic raft pentru pipe

MesajScris: 16 Feb 2009, 16:43
de stefanita
Salut Radu!

Acum vad mai bine in poza: e o pipa curbata. Asa se explica si sistemul. Inteleg.

Cross-over este aroma pregnanta pe care o lasa in pipa un tutun. Cele mai multe tutunuri lasa o aroma care nu persista si la urmatoarea fumata. Din experienta proprie, dar si a altora, Erinmore Flake are o aroma care interactioneaza foarte puternic cu alte tutunuri si care le cam strica gustul: aroma se transmite "peste" cea obisnuita. Dupa o doza de Erinmore am dus o munca titanica de convingere cu pipele mele pentru a-l abandona (sare, spirt si tot tacamul)... Dupa mintea mea, in ceea ce priveste tutunul asta nu exista nuante de gri - fie iti place din prima si neconditionat, fie il incerci o data si apoi fugi de el cat colo. Ultima varianta este si cazul meu - dar nu trebuie sa generalizezi: fiecaruia ii place altceva, iar tutunul preferat este cel mai bun!

Re: Mic raft pentru pipe

MesajScris: 18 Feb 2009, 19:14
de Twain
Salut, Radu.
Bine ai venit printre noi.
Interesanta solutia ta cu rotile de masina de spalat.
Cutia aceea de tabla perforata, in care tii maruntisurile (chibrituri, perii de curatat, ...) de unde ai procurat-o?

Re: Mic raft pentru pipe

MesajScris: 19 Feb 2009, 10:05
de ignatescuradu
Salut!

acea cutie este, cred, de la un televizor cu lampi. Noi locuim cu bunica sotiei si cand m-am mutat in acest apartament, am gasit in debaraua de scule a bunicului (decedat) o gramada de asemenea "comori". Imi amintesc de asemenea cutii perforate prin carcasele televizoarelor alb-negru cu lampi sau fara pe care le-am avut prin casa bunicilor si a parintilor...

cu prietenie

Radu

Re: Mic raft pentru pipe

MesajScris: 27 Feb 2009, 11:21
de Twain
Aha. Multumesc de informatie.
Cand ti-am privit poza de mai sus si am dat cu ochii de acea cutie, am avut o puternica senzatie de deja-vu. Apoi mi-am amintit: in copilaria mea, tata a atasat o cutie IDENTICA undeva jos, langa cuier, si a destinat-o periilor si cutiilor cu crema de pantofi.
N-am avut niciodata prilejul (si interesul) sa-l intreb de unde facuse rost de ea. Noroc cu poza ta si cu asemanarea care m-a intrigat.