Pagina 1 din 1

Raftul lui Filache

MesajScris: 12 Feb 2009, 11:37
de filache
Am 75 de pipe din care folosesc numai vreo 40. Restul sunt pipe decorative, de colectie si pipele mele vechi, proaste si stricate. Unele sunt rupte si decalibrate pentru ca le demontam fierbinti, altele au carnea bolului mancata, pentru ca nu auzisem de reamer pe vrmea aia. La un moment dat nu m-am mai indurat sa le arunc.

Filache.jpg
Asta e raftul meu. E de la Elvila si costa cam cat o pipa de valoare mica spre medie, adica 75 de euro. Nu e ce vroiam, cu mai multe compartimente si mai ingust, mai apropiat de marimea unei pipe.


Filache1.jpg


Filache2.jpg

Re: Raftul lui Filache

MesajScris: 12 Feb 2009, 14:08
de Molia
Impresionanta colectie. Tine-o tot asa! Observ acolo pipe din mai multe culturi, nu toate adecvate pentru a fuma tutun, dar toate avand un rol important in intelegerea evolutiei ustensilelor pentru fumat, al caror apogeu consider ca sunt pipele din briar.
Cilindrul de pe raftul de jos e un bong sau o teava de tun? Nu se distinge prea clar si pe acelasi raft observ si o grenada defensiva.

Re: Raftul lui Filache

MesajScris: 12 Feb 2009, 16:10
de filache
Da, e bong, am doua bonguri si da, e grenada-bricheta, din pacate stricata, trebuie sa caut o bricheta subtire sa o repar.

Filache5.jpg

Re: Raftul lui Filache

MesajScris: 13 Feb 2009, 18:40
de Twain
Ai niste pipe foarte interesante in colectie. Vreau sa te intreb si eu cate ceva:

1. de la ce firma e pipa calabash?

2. piatra aceea din fata meerschaum-urilor, de pe raftul din mijloc, e tot o pipa?

3. pipa lunga si curbata din stanga raftului din mijloc e din fildes?

4. cum se numesc pipele alea masive, ornamentate, cu teava verticala, din dreapta rafturilor de sus si din mijloc?

5. de unde ai facut rost de acele cutii cu capac de sticla, din spatele raftului de jos?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Re: Raftul lui Filache

MesajScris: 13 Feb 2009, 21:59
de Humidor
Foarte interesant, fumezi si grenada... adica vreau sa te intreb daca este cumva o pipa confectionata din grenada.

O colectie nemaipomenita, in cat timp ai adunat-o?

Lui Twain si lui Humidor

MesajScris: 14 Feb 2009, 10:30
de filache
Lui Twain:
1. Pipa Calabash este cadou de la un prieten, nu are eticheta si poate fi un no name turcesc (cam asa pare).
2. Piatra din fata meershaumurilor e o pipa din nuca braziliana.
3. Pipa e din fildes, dar nu e una scumpa, nu e o bucata mare de fildes, sunt bucati de 4-5 cm lipite cap la cap. Totusi e lucrata frumos.
4. Pipele cu coada verticala sunt intr-adevar misto, am o narghilea cu doua tuburi (pot fuma doi prieteni simultan), dar tu cred ca te referi la cele doua pipe de opium, una pictata si una sculptata.
5. Cutiile din spate sunt cutii de trabuce Backgammon care la un moment dat erau foarte ieftine pe aeroporturi, cam 10-12 $ cutia de 10 bucati. Acum, cu lupta asta contra fumatului au ajuns la peste 20 de euro.
Lui Humidor:
Fumez pipa din liceu. O scurta perioada m-am lasat pentru ca nu gaseam tutun. Nu era nici internet, si fiind cu totul si cu totul autodidact faceam o gramada de tampenii. Una din cele mai mari tampenii este ca in 1986 am gasit la anticariat "The Art of Pipe Smoking" editie din 1910, cu 12 lei si nu am cumparat-o. A doua zi nu mai era, bineinteles. De prin anii 80 nu am mai aruncat nici o pipa. Din 90 a gasit un atelier de reparat pipe in Budapesta, care pune cozi , inele, lipeste boluri, etc. Tot din 90 am cumparat pipele de colectie. Cam in fiecare tara, in targuri si magazine de artizanat gasesti pe langa vase, carpete, tobe si pipe. culmea, in Africa de hasis, in Asia bonguri si pipe de opium. Nu mai zic de Amsterdam. Am vreo doua pipe frumusele si din Romania, luate din targuri din secuime si din partea de munte a judetului Bacau. Sunt destul de placute la fumat cu exceptia faptului ca coada de lemn imi da o senzatie nasoala la buze. Grenada e bricheta.

RAFTUL LUI FILACHE RELOADED

MesajScris: 18 Noi 2010, 11:37
de Filache
INTRE TIMP AM STRANS O SUTA DE PIPE. UNELE VECHI LE-AM SCOS LA PENSIE. PASTEZ CATEVA VIRGINE PE CARE DE ABIA ASTEPT SA LE FOLOSESC SI ZILNIC MA DISTREZ CU TRUPA MEA DE IEPURASI DE CARE NU MA SATUR.

Re: Raftul lui Filache

MesajScris: 19 Noi 2010, 13:16
de Radu-Mihai
Pai sa le stapanesti sanatos,poate participi la una din intalnirile membrilor PCB,insotit si de ceva "iepurasi",sa-i vedem si noi,pe viu!... :2)

Re: Raftul lui Filache

MesajScris: 19 Noi 2010, 14:25
de manos
SUPERBA colectie si de invidiat !
Felicitari, sa le fumezi cu placere !!!

Re: Raftul lui Filache

MesajScris: 19 Noi 2010, 15:01
de blackdevil
Foarte frumos,putini fumatori de pipa se pot lauda cu asa ceva.....