Pagina 1 din 1

Trullerie

MesajScris: 11 Dec 2011, 15:38
de zudo
Imagine

Re: Trullerie

MesajScris: 11 Dec 2011, 18:39
de zudo
Trullerie ... parca l-am mai incercat dar nu i-am acordat atentie suficienta. Nici acum nu mi-as putea forma o parere intreaga, avand la dispozitie doar vreo trei grame din mostra primita de la Halasz.
Tutunul e taiat ribbon regular, culorile sunt in spectrul roscat - auriu si contine virginii. Umiditate acceptabila pentru mine. Aprinderea si arderea au fost usoare. Aromele dezvaluite din norul de fum sunt interesante, dulci si usor picante - specifice virginiilor naturale - dar putin mai accentuate, fapt ce ma determina sa cred in existenta unui adaos usor de fructe fermentate. Foarte placut, mai ales dimineata, la o cafea. Un light danish delicios ce-l pot aseza intre Erinmore Mixture si Peterson Sherlock Holmes. Fumat lejer, fara patima, nu pisca si iti ofera o doza usoara de vitamina N. Foarte bun !

Re: Trullerie

MesajScris: 11 Dec 2011, 21:05
de napoleon
O virginie sincera cu un usor iz de smochine si in consecinta cu o nota de camera foarte buna. Arderea se desfasoara fara intreruperi frecvente si lasa la final scrumul de culoare gri inchis. Nu incinge pipa (l-am degustat dint-o pipa bent Stanwell Lieutenant 185, sablata) si ofera o fumata rece fara condens. Consider ca atributele amintite il recomanda si incepatorilor.
L-am votat ca atare, foarte bun.

Re: Trullerie

MesajScris: 14 Dec 2011, 17:41
de Cinabru
Dintre ”monstrele” de tutunuri Vauen primite înaintea concursului de la Ciprian Halasz, Trullerie a fost până acum marea surpriză. Prefer amestecurile de virginii sub formă de flake-uri, pe cât posibil fără sau cu puţin perique (nu sunt tocmai un pasionat) şi de-a lungul timpului am fumat câteva tutunuri de gen absolut memorabile, poate cele mai bune din câte am încercat. Virginiile ribbon... mai puţin, de regulă nu m-au impresionat. Fie înţepau, fie se înfierbântau, fie, cel mai adesea, cădeau în spectrul mixturilor comune şi lesne de uitat.

Trullerie are o clasică tăietură ribbon, amestecând mai multe virginii într-un evantai de nuanţe şi tonuri de la auriu la brun roşcat, potrivit de umede (nu l-am uscat deloc), cu un miros de tutun natural, bine prelucrat, având totuşi o foarte uşoară notă fructată, greu de sesizat în grabă. Nu ştiu dacă este un casing sau un rezultat al fermentării, dar este un adaos plăcut. Pus în pipă se aprinde şi arde bine până la final, fără să necesite vreo atenţie deosebită. După primul sfert Trullerie se dezvăluie ca un mix de virginii ribbon memorabil: dulceaţa clasică a virginiei, un strop de aciditate picantă specifică, evoluând pe tot parcursul fumatei fără sincope amare sau surprize neplăcute. Nu pişcă limba, nu se înfierbântă, şi în combinaţie cu o cafea amăruie s-a dovedit un companion excelent.

Un tutun foarte bun, pe care l-aş fuma cu multă plăcere indiferent de momentul zilei. Poate fi tutun cotidian, se pretează şi ocaziilor sociale datorită mirosului lăsat în cameră, parfumat şi deloc greu. E o bună alegere şi pentru cei care vor să descopere virginiile, dar nu vor să le încerce sub formă de flake.

Re: Trullerie

MesajScris: 26 Dec 2011, 09:59
de atzitzi
Un tutun destul de onest, dar parca are totusi o aroma usor nenaturala pentru o virginie. Incinge pipa, mai mult decit in limita bunului simt, si pisca usor la limba, ceea ce-l face greu de apreciat din prima. Mostra mea mi-a permis impartirea cantitatii in doua transe. Cea de a doua mi-a produs exact aceeasi impresie, poate cu exceptia incingerii, chiar daca l-am aerisit si am folosit o alta pipa (un meerschaum). Cu indulgenta, il votez "bun".