Pagina 1 din 1

No.10 - Exotic

MesajScris: 11 Dec 2011, 15:35
de zudo
Imagine

Re: No.10 - Exotic

MesajScris: 13 Dec 2011, 15:42
de Cinabru
Evit de regulă tutunurile ce arborează descrieri ca ”exotic” sau ”tropical”. Din experienţele trecute amestecurile de gen se dovedesc tabacuri de proastă calitate, împroşcate cu chimicale ce le transformă în pipă într-o iarbă iute şi imposibil de fumat. Aşa că am fost, recunosc, destul de reticent să încerc No 10 Exotic de la Vauen. La prima vedere e un tutun ce se anunţă interesant, un mix de tip ribbon între firicele aurii de virginie şi negrul lucios de black cavendish, potrivit de umed şi elastic. Mirosit cu atenţie, No 10 Exotic se dezvăluie, aşa cum era de aşteptat, ca o mixtură bine aromatizată cu un casing ce îmi pare o combinaţie între parfumul de migdală şi de miez de nucă de cocos, bine uscat. Nici un miros de tutun, dar e o perioadă în care merge bine un aromatic.

Se aprinde uşor, e un tutun blând, cu o doză redusă de vitamină N, nu înţeapă, nu bolboroseşte în pipă. Surpriza plăcută a fost că gustul de migdală, puternic la început, se menţine pe toată durata fumatei, estompându-se pe la jumătate pentru a lăsa loc combinaţiei de cavendish şi virginie, echilibrată şi interesantă. Această îmbinare între gustul aromatic şi dulce al migdalei şi cel de tutun mi-a plăcut, şi cred că este unul dintre tutunurile Vauen la care aş reveni din când în când. Mirosul în cameră, foarte plăcut, este acceptat şi chiar savurat şi de nefumători (am testat deja). Scrumul este cenuşiu închis, foarte fin, şi spre deosebire de alte tutunuri aromatizate nu a căpătat acea nedorită amăreală în ultima parte.

No 10 Exotic e un aromatic bun, corect prelucrat, şi ar fi o alegere inspirată pentru debutanţii în nobila artă a fumatului de pipă. Nu are probleme de condens sau ardere, şi poate fi tutunul care te învaţă cum să fumezi corect şi lent. A fost o experienţă interesantă.

Re: No.10 - Exotic

MesajScris: 14 Dec 2011, 08:49
de Gordon
Inainte de aprindere, pare interesant, are o aroma de habar n-am ce, fructe uscate cu iz intepator. La deschiderea cutiei, mi s-a parut ca percep aroma de migdale, insa dupa ce a stat cateva zile in pungulita, aceasta s-a evaporat. Culoarea - amestec de negru, maro inchis si auriu, elastic. Dupa aprindere insa, nimic nu se mai simte din notele "exotice", doar tutun care pisca la limba dar fara urmari, cum se intampla in cazul altor tutunuri. Odata spalat pe dinti, se duc si efectele. De ars, arde acceptabil, insa, avand in vedere ca intretinerea arderii duce si la incingerea pipei, lasat mai domol, se stinge. Aroma lasata in camera este placuta, facand parte din categoria de tutunuri pe care le poti folosi pe post de odorizant.
Si, bineinteles, inca un tutun de fumat de sarbatori.
Eu ii dau mediu, desi, mi-a placut, parca, mai mult, Espresso.