Pagina 1 din 1

Scotch Cut Mixture

MesajScris: 08 Aug 2010, 11:46
de Cinabru
Tutun : virginia,burley, black cavendish, latakia
Aspect tutun : ribbon
Aroma : latakie, o nota foarte scotiana
Tarie : medie
WAF : mediu
Prezentare : cutie de 50 de grame

Patru tutunuri diferite intr-o mixtura cu marca Samuel Gawith, de la care nu mi s-a intamplat sa fumez ceva care sa nu-mi placa. Pentru mine este unul dintre producatorii preferati, chiar daca un pic mai scumpi decat altii, mai ales ca au in portofoliu tabacuri precum Squadron Leader, seria de flake-uri, Commonwealth, etc. Cum inainte de Scotch Cut Mixture mai incercasem o singura mixtura "scotiana", anume Scottish Cake de la McConnell si varianta de flakes de la acelasi producator, curiozitatea a fost mare. Dar la final s-a dovedit un tutun bun, dar nu atat de bun pe cat sperasem.

Amestecul de culori in care predomina gradele de auriu, mirosul de afumatura cu ceva in plus, taietura marunta, o prezentare deosebit de promitatoare. Se pune in pipa si se aprinde usor, iar gustul este tipic pentru un scottish - ceva (mai multa latakie) echilibrata de black cavendish (care se simte) si pe undeva niste virginie. Burley-ul, discret in mixtura, nu si-a facut aparitia, sau e nevoie de papile gustative mult mai sensibile decat cele din posesia mea. Aroma egala, mai seaca decat la Scottish Cake si destul de aspra, necesitand ceva lichide aditionale mai blande, o incarcatura decenta de nicotina, si ceva mai puternica dupa jumatatea pipei, cand devine mai intensa si amaruie. Nu inteapa limba si nu face condens, dar a necesitat cam multe reaprinderi, mai ales dupa prima parte a fumatei. Mirosul in camera este de latakie in principal, cu acea nota scotiana. Placut. Din pacate pe termen lung este o mixtura destul de plata si deloc impresionanta, mai mult o experienta decat un tutun la care sa te intorci. Bun, nimic de zis, dar iti vine sa spui "doar atat ? "

Concluzie : un tutun bun, bine lucrat, dar nu a fost asa cum ma asteptasem de la Samuel Gawith. Il votez bun, dar se putea mult mai bine.