Pagina 1 din 1

HH Acadian Perique

MesajScris: 09 Aug 2011, 17:01
de zudo
Imagine

This blend includes Virginia, Burley, original Cavendish, dark fired Kentucky, Oriental and of course a fair amount of Perique. The HH Acadian Perique has no top flavor at all which means that you will only enjoy the tobacco taste. When smoked you will experience no tongue bite and this blend will smoke to the bottom, leaving only dry ashes. it is a rich, flavorful and very satisfying smoke.


Tabacul l-am achiztionat din state, el lipsind din oferta de pe plaiurile virtuale europene. Pretul unei cutii de tutun din seria HH (tot la 100g) este de 11.75 $ in state, fata de 19.75 euro (peste 28 $ !!!) pe langa noi . Nu inteleg de ce dar nici nu vreau sa stiu, pentru ca nu doresc a fi de acord cu nicio explicatie. Ma deranjeaza ipocrizia americana si, mai mult, prostia europeana de a copia si a exagera in aplicare toate dogmele si aiurelile de sorginte transatlantica. Despre prostia neaosa nu mai vorbesc, ea ajunge sa se multiplice cu un coeficient important - care vad ca e valabil si pentru alte domenii. Dar sa revin la tabac ...
Deschiderea cutiei te intampina cu un miros foarte interesant de ceai verde, branzeturi mucegaite, prune uscate. Umiditatea scazuta te imbie la o incarcare si aprindere imediata. Aprinderea si arderea sunt lejere, nu dezvolta umiditate excesiva, nu pisca deloc - oricat ai forja - iar scrumul este fin si uniform.
Aromele fumatei sunt dominate de perique, asemenea cu Irish Oak de la Peterson's. Totusi, HHAP se remarca printr-o abundenta de arome, corespunzatoare constituentelor, care se contopesc rezultand o senzatie placuta papilelor si narilor iubitorilor de perique dar oarecum monotona. Platitudinea , in cazul acesta, nu o consider un defect ci o calitate pentru un tutun de toata ziua.
Taria este medie, mai slab in nicotina si asprime decat Irish Oak.

Re: HH Acadian Perique

MesajScris: 22 Sep 2013, 12:33
de Gordon
Am cumparat si eu versiunea europeana. De mirosit miroase bine, in cutie. Are o umiditate tocmai buna pentru varat in pipa. Primele fumuri sunt in regula, insa dupa primul sfert de bol capata un gust de carton ud. Desi pare uscat, in pipa se formeaza destul condens. Eu l-am abandonat dupa ce am fumat 2-3 boluri. Dupa cateva saptamani l-am reincercat. De data asta mi se pare mult mai bun. Mai lasa condens, desi pare destul de uscat, dar a disparut gustul de carton. I-am acordat mediu pentru varianta uscata, altfel, i-as fi acordat slab. Rezultatele mai bune vin din briar. In spuma devine prea picant-sec-umed, chiar si in pipele meerschaum dotate cu filtru.