Pagina 1 din 1

A&C Petersen - Kentucky Bird

MesajScris: 29 Oct 2008, 06:01
de deceanu
Marca: Kentucky Bird
Producatorul: A&C Petersen, Danemarca
Componente: Virginia, Kentucky, frunze de flori (!)
Tip: aromatizat, danez
Foarte usor.

La deschiderea plicului se simte imediat parfumul tipic floral de acest tutun si invita la fumat. Parti de tutun de culoare inchise si deschise sunt reprezentate. Tutunul e presat si trebuie destins inainte de a fuma, pe urma totul merge de la sine. La aprindere pierde rezonabil din volum, ce inseamna ca se poate umplu pipa pana la maxim. Gustul este intr-adevar de necomparat a o livada de primavara si ramane pana la terminarea pipei, adica foarte placut. Tutunul arde uniform dar cam repede. Aromatizarea nu suprapune complet aroma naturala de tutun. Spre sfarsit nu este indicat sa apasati cu futacul prea tare, altfel se incinge pipa tare. Ramane cenusa gri-medie cu putine fire nearse.

Aroma placuta aminteste de o excursie de primavara; e potrivit si pentru novici de pipa. Il cumpar des, imi place mult.

Re: Kentucky Bird

MesajScris: 29 Oct 2008, 08:09
de Humidor
kentuckybird.jpg
kentuckybird.jpg (14.91 KiB) Vizualizat de 10399 ori

Frumoasa descriere, si mie imi place acest tutun desi pana acum am pipat numai de la Baaron. Pe viitor o sa-mi cumpar o cutie.
Am observat in tutun si mici bucati de dafin sau poate frunze de cires si petale de trandafir.

Re: Stanwell - Kentucky Bird

MesajScris: 29 Oct 2008, 08:42
de Twain
Intr-adevar, frumos. Si pe mine m-a convins sa-mi iau o cutie.

Re: A&C Petersen - Kentucky Bird

MesajScris: 08 Noi 2008, 17:20
de Augustinus
Hmm...asta este unul dintre tutunurile preferate ale lui Baaron. Chiar daca nu m-a impresionat in mod deosebit, este mult mai indicat decat Celini, spre exemplu. Mixtura este cam aceeasi, cu un plus de eleganta la KB. Amatorii de aromatizate pot sa transforme fara griji KB intr-un tutun de toata ziua.

Re: A&C Petersen - Kentucky Bird

MesajScris: 13 Dec 2008, 21:30
de cristi_l
l-am fumat si eu la intalnirea de pe 12 decembrie de la Ankh. Nu m-a convins cu nimic, nici prea aromat nici nimic..foarte plat. Tin sa mentionez ca eram dupa un bol de davidoff ud leoarca ca m-a cam ars la limba si dupa un bol de JC T16 si ca am fumat Kentuky Bird dintr-o pipa meerscahum, deci e foarte posibil sa fi avut papilele "obosite" si sa vicieze parerea :D

Re: A&C Petersen - Kentucky Bird

MesajScris: 13 Dec 2008, 22:02
de Humidor
Referitor la Davidoff-ul ud leoarca, nu toti usuca tutunul, unii il referea asa cum vine. Pe viitor poti sa iti iei o portie si o asezi frumos alaturi la zvantat pana savurezi un alt tabac.
Referitor la aroma, sigur tutunurile produse in Europa nu se compara cu cele din SUA.... chiar daca au aceeasi marca.

Kentucky Bird

MesajScris: 02 Aug 2010, 18:52
de DSM
Kentucky Bird
Tara de origine: Danemarca,
Producator: Orlik
Tutun: Virginia din Kentucky, Burley, petale de flori
Taiere: inegala, usor spre broken flake
Ambalaj: Cutie de metal sau punga de PVC bine inchisa.

st1166.jpg
st1166.jpg (14.91 KiB) Vizualizat de 9709 ori


Am avut ocazia sa incerc acest tutun in acest week-end la munte din amabilitatea unui amic din Belgia, fumator pasionat de aromatice.
Un tutun ciudat din punct de vedere al mixturii. Contine petale de flori usor de distins printre firele de tutun. Aspectul se aproprie mai mult de cel al unui ceai de fructe.
Tutunul incercat era ambalat intr-o cutie de 100 grm, fiind deja pe juamte gol umiditatea tutunului era perfecta pentru a fi fumat fara a se lasa la uscat. Cutia prezinta pe capac un desen care ma facut sa imi aduc aminte de ilustratile din cartile de biologie.
Precum am mentionat , tutunul contine in amestec petale de flori, din pacate este trecut pe ambalaj ce fel de flori. Aroma din cutie este una usoara de tei, ceai si lamaie perfecta pentru o seara de vara calda. Tutunul nu prezinta un casing greu dulceag sau aparent artificial. In comparatie este pe scala opusa fata de un Peterson Golden Blend sau Clan, singurul tutun la care pot sa ma gandesc ca se aproprie este WO Larsen Fine & Elegant.
Kentucky Bird arede in maniera obisnuita aromaticelor. Repede, cald insa fara un pic de condens. Aroma in timpul fumatului este placuta, nuantele natural de tutun isi fac loc printre aromele florale.
Un iubitor de latakia sau aromatice dulci si grele nu cred ca o sa aprecieze acest tutun usor. Pentru un pasioant de virginii poate fi un tutun interesant mai ales ca pune la incercare papilele gustative cand isi face loc virginia.
Daca s-ar gasi in comert la noi cu siguranta l-as alterna cu WO Larsen Fine & Elegant ca tutun de vara.


Si acum cateva note cu 10 fiind maxim :
Taria tutunului - 3
Nicotina - 2
Aroma naturala de tutun - 7
Aroma artificiala - 10
Mirosul din camera - 10