Kentuky Club

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun?

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
1
50%
Bun
1
50%
Foarte bun
0
Niciun vot
 
Voturi totale : 2

Kentuky Club

Mesajde atzitzi » 10 Iun 2012, 00:30

Acest review se vrea a fi o metafora.

A.
Am cunoscut multe femei de inalta calitate in viata mea.
Si totusi... atractia tinde sa se indrepte catre ceva cu totul si cu totul diferit, o prostituata, da... si nu Kristen, o "3000$-a-session Call-Girl", sucitoare de minti guvernamentale, ci catre ceva vulgar, pervers.
Ceva cu miros de sudoare amestecat cu colonie ieftina pe care sa-l simti aproape de nari, sa stii ca-l detesti, dar care totusi sa-ti placa.
Cineva pe care te ingrozeste ideea de a o aduce in public, la comun, alaturi de sute de alti straini, cu atit mai putin alaturi de prieteni.
Ceva despre care gindi-vei, cum frumos spune Horatiu - "Zburdă feciorul, fecioara-nflorind miresmează ca dalba narcisă...", chiar daca toate astea sint doar in imaginatia ta. Chiar daca o imbraci in cele mai fine dessous-uri, daca-i oferi ce ai mai bun si mai nou, care oricum este un sacrificiu pe care nu l-ai face pentru cineva cunoscut, apropiat, respectat.
Poate ca nu intotdeauna ai nevoie de complexitare, de atentie marita ca nu cumva sa apropii cotul la mai putit de cinci centrimeti de masa in timp ce iti sorbi supa... sau poate de aceia.

B.
Am incercat multe tutunuri scumpe si cu pretentii.
Din cind in cind ma las atras in aventura testarii tutunurilor simple, fara fite, chiar ieftine.
Ceva cu un cassing dubios, de o calitate indoielnica, dar care au ceva ce te stirneste, ceva ce simti instictiv ca iti place, chiar daca ratiunea spune altfel.
Ceva ce parca n-ai avea curajul sa impartasesti, poate din groaza de a nu fi inteles, sau mai degraba pentru ca nu te simti in stare sa te explici.
Sint tentat sa-i aloc o pipa noua, poate pe cea mai buna pe care o am, pe care, de altfel, nu am fost in stare sa ma decid a o folosi pentru un tutun scump.
Sa fie inclinatia spre inedit, sa fie saturatia, masochism, sau pur si simplu ti s-a urit cu binele... cine stie?

C.
Au fost Dunhill, Samuel Gawith, Bentley, Solani, G.L.Pease, McClelland, Peterson, etc
Acum vorbim de Kentuky Club, un "drugstore blend" cum spun americanii. La origini produs in America, mixat de DJ John Middleton. In zilele noastre, din ce stiu ,este oferit de Planta, care pe linga reteta originala:

"A fine Pipe Mixture, blended from high grades of white Burley from Tennessee and bright Virginias from the Carolina and Georgia districts."

mai zvirle si oleaca de Black Cavendish, just for fun. Ce este ciudat, nici un producator nu spune "low grade" toate sint doar de "inalta calitate". Prezentat in plic de 50g la 5,5euro, achizitionat de la o tutunderie de cartier din Germania.
Cassing-ul cu aroma de cafea este pregnant si dureaza pe aprope intreaga durata a fumatei. Neamtul are bunul simt si ne transmite ca este un "Dezente wurznoten". Taietura mai aproape de broken flake decit ribbon, cum apare in descriere, ascunde si niste "cotoare" pe care mai bine le dai deoparte decit sa te chinuiesti sa le indesi in pipa, pentru ca oricum nu vor arde.
Fumat in public place la civili, dar daca, din intimplare, trece vre-un cunoscator te faci de bafta. Recomandat ar fi sa-l fumezi acasa, sa nu te vada, dar mai ales sa nu te simta, nimeni.
Cu toate acestea, stiu sigur ca il voi mai cumpara, motiv pentru care i-am alocat o pipa noua (nu chiar cea mai buna, dar, oricum, noua).
Continutul mare de burley il face ideal pentru "break in". Atentie insa, cassing-ul dubios va bintui pipa cu pricina pina la moarte, zanganindu-si lanturile pina la o distanta apreciabila.
Este in acel miros amestecul a două elemente, unul aerian, altul greu, de fapt nu amestecul, ci unirea lor — şi pe deasupra fragil, slab, dar totusi tare si sustinut.

Cred ca este graznic daca ti se intimpla in simultan sa fii timpit si pe deasupra sa si constientizezi asta. Schimbarea era prea eclatantă, minunea, care evident s-a petrecut, prea covirsitoare.

Nu votez acest tutun... de ce oare?
Fişiere ataşate
kentucky club.JPG
Kentuky Club
"Drier tobacco smoked slowly will offer you much more flavor than overly moist tobacco smoked quickly." - John Patton
Avatar utilizator
atzitzi
Membru de onoare
 
Mesaje: 253
Images: 19
Membru din: 29 Aug 2011, 15:35
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2011

Re: Kentuky Club

Mesajde pari » 11 Iun 2012, 08:33

Kentuky Club...o denumire banala; Ce-ai facut, mai nea'Petre, din tutunul asta?!?
Am crezut ca am gresit forumul. Da, ai precizat Acest review se vrea a fi o metafora m-ai facut curios, am "gustat si simtit" cuvintele din text si...si...
m-ai lasat la sfarsit NETERMINAT.
...ai sa finalizez cu o chestiune actuala, pe care pretiosul meu concetatean, Caragiale, prin cunoscutul personaj, ametit bautura, promisiuni, amenintari si vorbe dulci, exclama: "si... eu cu cine votez?!"
Matale nea'Petre de ce nu ai votat, tutunul?!
Avatar utilizator
pari
Membru de onoare
 
Mesaje: 473
Images: 121
Membru din: 27 Feb 2009, 22:37
Localitate: Ploiesti

Re: Kentuky Club

Mesajde atzitzi » 11 Iun 2012, 13:13

"eu alegator... eu... apropritar..." l-as vota bun daca nu mi-ar hi rusini :ymblushing: , dar mi-iii...
"Drier tobacco smoked slowly will offer you much more flavor than overly moist tobacco smoked quickly." - John Patton
Avatar utilizator
atzitzi
Membru de onoare
 
Mesaje: 253
Images: 19
Membru din: 29 Aug 2011, 15:35
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2011


Înapoi la Planta

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 1 vizitator

cron