Pagina 1 din 1

Varsta minima de aderare

MesajScris: 05 Apr 2010, 17:58
de Molia
Am decis impreuna cu Zudo sa folosim rezultatele astfel:
In cazul in care majoritatea voteaza pentru 18 ani, varsta minima va fi de 18 ani;
In cazul in care majoritatea voteaza pentru o varsta mai mare de 18 ani, varsta minima va fi aproximarea in favoarea candidatului a mediei ponderate a varstelor votate.
A nu se confunda varsta minima pentru admiterea in asociatie cu varsta minima pentru participarea la discutii pe forum sau la intalniri. Pipa Club Bucuresti nu isi asuma responsabilitatea pentru varsta declarata de catre membrii forumului, nici pentru cea a participantilor la intalniri.

Se vor lua in seama voturile exprimate pana pe data de 9 aprilie 2009, ora 00.00

Re: Varsta minima de aderare

MesajScris: 05 Apr 2010, 18:34
de ssmatei
Desi multi sunt inca necopti la 18 ani in Romania de astazi, am votat totusi ca varsta minima "18", pentru ca e pana la urma varsta majoratului in tara noastra. Cu ocazia asta, un membru de 18 ani are destul timp la dispozitie sa se cultive si sa invete cum stau lucrurile in PCB, ca la 21 de ani sa se poata numi membru-n toata regula :D :0)


[later edit]: in fond si-n definitiv, 18 e varsta legala la care romanu-si poate procura tutun, alcool (prin comertul legal desigur). Deci da, 18..

Re: Varsta minima de aderare

MesajScris: 05 Apr 2010, 19:12
de Humidor
Nu cred ca varsta este foarte importanta ci mai degraba seriozitatea aspirantului care oricum este validata de Consiliul Director. Varsta trebuie sa fie cea legala, la care se permite consumul de tutun.
Pe de alta parte, ipotetic, am putea avea si membrii care sunt doar colectionari de pipe, restauratori, pipieri si la care nu exista o restrictie de varsta din punct de vedere legal.

Parerea mea este ca 18 ani e bine deoarece avem si filtrul Consiliului Director iar acesta va putea judeca aderarea dupa mesajele postate pe forum, atitudinea la intalniri (unde ar putea fi invitat viitorul membru) deci se presupune o cunoastere anterioara aprobarii (recomandarile altor membrii, etc...)