Alte cocktailuri

Alte cocktailuri

Mesajde Baaron » 08 Apr 2009, 22:17

Cruchon din piersici

Ingrediente:
4 piersici frumoase si zemoase, 100 g zahar pudra, 2 pahare vin sec, 1 pahar rom, 1 litru vin alb.

Preparare:
Fructele se spala, se scot samburii si se taie fructele in cuburi mici.
Se pun apoi intr-un castron, se presara cu zahar pudra, se stropesc cu romul si vinul sec si se lasa sa stea (acoperit) o ora la rece....Se adauga apoi vinul alb si se tine vasul acoperit, la rece, pana se serveste.

Piersici.jpg
Baaron
 

Lichior de oua

Mesajde Baaron » 08 Apr 2009, 22:31

Ingrediente
-60 ml cogniac
-60 ml bourbon
-300 ml frisca
-4 oua
-70 gr zahar
-Scortisoara
-Nucsoara
-1 varf cutit sare
-1/2 cana lapte (optional, eu nu am pus)

Preparare
Separam galbenusurile de albusuri.
Frecam galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat si compozitia devine o crema de culoare galben deschis.
Turnam incet alcoolul peste crema (coniacul si bourbonul) si dam la frigider compozitia pentru 2-3 ore.
Adaugam 1/2 lingurita scortisoara (sau dupa gust) in compozitia de galbenusuri.
Albusurile le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Le batem spuma tare cu un varf de cutit de sare. Le adaugam in compozitia de galbenusuri in 3-4 transe, amestecand usor sa nu se lase spuma prea tare.
Batem frisca bine si o adaugam si pe ea in compozitie si amestecam usor. Sa amestecati bine pana la fundul vasului fiindca acolo se aduna alcoolul si trebuie incorporat si el....Dati la rece minim o ora.
Puneti lichiorul intr-un bol....Presarati deasupra nucsoara amestecata cu putin scortisoara.Se serveste in pahare cu lingurita fiindca e mai mult un lichior-spuma....E delicios asa.
Daca insa doriti sa aiba o consistenta mai putin spumoasa adaugati o jumatate de cana de lapte peste lichior si atunci il puteti bea direct din pahare.

Lichior oua.jpg
Lichior oua.jpg (22.73 KiB) Vizualizat de 3785 ori
Baaron
 

Bautura aromata

Mesajde Baaron » 09 Apr 2009, 09:17

Ingrediente
-1 1/2 l votca
-500 g zahar brun
-0,20 g sofran ( 5 fire)
-1 lingurita coriandru
-1 lingurita cuisoare
-2 buc de coaja de scortisoara
-1 nucsoara (1 bob)

Preparare
Se infasoara intr-un dublu tifon coriandrul, cuisoarele, scortisoara si nucsoarele si se pun intr-un borcan de sticla. Se toarna peste ele votca si se lasa sa stea 40 de zile. Din cand in cand se scutura borcanul. Din zahar si apa (1 pahar) se face sirop care, cand s-a racit se amesteca cu votca. Inainte de a transfera bautura in sticle, se aduga sofranul pentru a se obtine o culoare frumoasa.

Sofran.jpg
Sofran.jpg (44.36 KiB) Vizualizat de 3779 ori
Baaron
 


Înapoi la Băuturi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron