Ceaiuri (si neceaiuri)
Scris: 15 Noi 2008, 12:51
Termenul neceai fiind folosit destul de rar va voi lamuri ca se refera la fierturile ce nu contin teina, mai exact rooibos, ceaiuri de flori/fructe (sau ceaiurile de pe meleagurile noastre). Cum acestea nu-s printre preferatele mele, voi lasa pasionatii sa ne lamureasca si sa ne faca recomandari.
In ordine crescatoare a continutului de teina am incercat pana acum urmatoarele tipuri de ceai:
Nu uitati covorul moale, calcaiele sub posterior si parul prins in coc!
[attachment=0]tea.jpg
In ordine crescatoare a continutului de teina am incercat pana acum urmatoarele tipuri de ceai:
- *Ceai alb, destul de sec, destul de slab, de servit in maniera traditionala chinezeasca.
*Ceai verde, de obicei puternic parfumat, care necesita doar un plic de zahar pentru a deveni un sirop numai bun de indulcit orice tutun sec, ideal pentru seri in agitatia Bucurestilor. Paleta de arome din care putem alege este destul de larga, incluzand popularele Mate.
*Oolong, varianta decofeinizata a ceaiurilor negre sau verzi, ne lasa sa alegem intre lapte si lamaie, favorizand de multe ori lamaia.
*Ceai negru, preferatul meu, sec, aroma intensa, echivalent cu un espresso, de multe ori imbogatit cu mirodenii. Se indulceste cu miere. Alegerea mea este Pu Erh cu scortisoara, piper si ghimbir, obligatoriu servit cu lapte de hipertensivi si sec de catre anorexice. Ceaiurile acestea pot inlocui fara probleme cafeaua. La o cana de ceai e musai o lingura de lapte daca vrem sa mai si dormim candva. Popularul Earl Gray si rafinatul Darjeeling sunt incluse in aceasta gama.
Nu uitati covorul moale, calcaiele sub posterior si parul prins in coc!
[attachment=0]tea.jpg