Original Warehouseblend - Balkan Passion

Moderator: Cinabru

Cum apreciaţi acest tutun?

Foarte slab.
0
Niciun vot
Slab.
0
Niciun vot
Mediu.
0
Niciun vot
Bun.
0
Niciun vot
Foarte bun.
1
100%
 
Voturi totale : 1

Original Warehouseblend - Balkan Passion

Mesajde Twain » 10 Oct 2013, 21:30

OWB_Balkan_Passion.jpg

Descrierea originală:

The Balkans, a place which recent history has not been kind to, offers majestic landscapes, rich culture and a long tradition of tobacco growing. The famous Oriental Jebel tobaccos come from the Balkans and are usually blended with Latakia, just like “Balkan Passion“. The result is a dry, smoky blend with a good measure of fine oriental layers from Turkey and Greece. Latakia from Cyprus, sweet and spicy Virginia, and a fine touch of Louisiana Perique further enhance the distinct character of “Balkan Passion“. …strong-flavored, smoky, dry.

Nicotine: 4
Aromatisation: --
Flavor: natural
Chart: 1 (light) to 6 (strong)


Acest tabac a fost pentru mine dragoste la prima vedere.
Degustat la o întâlnire a piparilor din luna august, prin amabilitatea lui dairen, căruia îi mulţumesc, "Balkan Passion" m-a uimit prin complexitatea aromelor sale. M-a fermecat în asemenea măsură încât, cu ocazia comenzii de luna trecută, la HU Tobacco, am profitat ca să intru şi eu în posesia propriei mele cutii de BP.
La deschidere, tutunul nu miroase diferit cu mult de alte orientale: lemn ars, fân, pielărie. O combinaţie savuroasă şi plină de delicii pentru cunoscători, dar acră şi ciudată pentru neiniţiaţi.
Umiditatea la deschidere este perfectă pentru pus imediat în pipă, după părerea mea, deşi poate că alţii ar prefera să-l lase vreo 10-20 de minute să se mai usuce. De gustibus...
Tăietura tutunului este de tip panglici scurte, ceea ce îl face numai bun de umplut prin metoda 3X, deşi nici cea a lui Frank nu este de neglijat.

balkan_passion_tabac.jpg

Odată aprinsă pipa, începe şi aventura. Primele pufăituri încântă cu aroma de Oriental, iar Latakia stă ca acompaniament pe fundal, fără să domine vreo clipă fumata. Perique-ul abia se simte (de fapt, a fost exact cât trebuie), în schimb Virginia iese din când în când la suprafaţă, alternând gustul acrişor al Orientalului cu dulceaţa ei specifică. Rezultatul: un fum bogat, dulce-acrişor, uşor fumé şi condimentat. O minune orientală.
Aviz amatorilor, însă: tăietura scurtă, măruntă, produce o ardere destul de rapidă, iar pipa se consumă într-un timp mai scurt decât cel obişnuit şi - mai ales - tinde să se încingă! Eu, recunosc, nu am fost atent la prima fumată şi am înfierbântat tutunul, reuşind să-l stric. De la a doua, însă, nu m-am mai lăsat păcălit.
Recomand ca pipa să fie supravegheată în permanenţă şi lăsată să se răcorească la cel mai mic semn de căldură peste limită. De asemenea, fumul este bine să fie degustat încet, cu pufăituri delicate, pentru că, datorită aceleiaşi tăieturi mărunte, va fi suficient de bogat şi de gros.
De asemenea, o băutură însoţitoare este foarte bine-venită, deoarece, ca orice blend sec, "Balkan Passion" tinde să cam usuce gura.
I-am acordat "Foarte bun".
.
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Înapoi la HU-Tobacco

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron