Pagina 1 din 1

Opening Night

MesajScris: 21 Mar 2011, 20:40
de zudo
Imagine
A delicious blend of the finest Red and Bright Virginias pressed to perfection and sliced into flakes.


Un tabac pe care l-am achizitionat sub imperiul numeroaselor descrieri superlative de pe tobaccoreviews.com. Un blend straight-virginia, la fel ca si - de exemplu - Full Virginia Flake de la Samuel Gawith, fara alte ingrediente sau arome "intaritoare".
Aspectul vizual nu ofera surprize: flakes-uri desirate, taiate destul de gros, de culoare deschisa, roscat-aurii. Umiditatea este usor crescuta, o aerisire de 10-15 minute este suficienta pentru cei rabdatori - nu si in cazul meu.
Aprinderea este relativ facila daca umplerea bolului se face dupa o maruntire prealabila. Arderea este continua, lenta, iar fumul este bogat si cremos. Umiditatea nu-si face simtita prezenta iar scrumul final este gri deschis, cu mici si rare granule negre, nearse complet.
Gustul este dulce, dar nu foarte dulce, picant, dar nu foarte picant, ci doar suficient, asa cum trebuie sa fie un tabac natural, cinstit. Desi aromele nu evolueaza pe durata fumatei, calitatea se mentine aceeasi de la inceput pana la ultimul fir de tutun, ceea ce l-ar califica drept un tabac de toata ziua daca nu ar fi de tarie putin peste medie si taiat sub forma de flake (de fapt aproape broken-flake). Contrar asteptarilor, avand meteahna fumatului coleric, nu am resimtit piscaturi sau fierbinteli la limba cauzate de obicei de blendurile dominate de virginii. Fumat lent, ca un pipar constiincios, ofera o experienta foarte placuta.

Re: Opening Night

MesajScris: 05 Feb 2014, 17:47
de TLGTLC
Cand am deschis cutia si am vazut flake-urile acoperite cu o pudra fina de zahar am crezut ca am dat marea lovitura si voi avea parte de o experienta de neuitat. Mirosul din cutie este de curmale insa gustul...parca as fuma un tutun amestecat cu niscaiva iarba. Chiar si uscat, nu poti fuma flake-urile impachetate prin nici o metoda-trebuie musai maruntite. Fumata dureaza o vesnicie, se aprinde greu, se stinge repede si lasa o chestie uleioasa. In partea a doua incepe distractia cea mare; isi face simtita prezenta nicotina, raresc pufaiturile dar tot se pune nodul in gat si toate celelalte simptome ale unei concentratii prea mari.
Acest tutun ma intriga de-a dreptul...debutul fumatei este odios, totul se imbunatateste pe parcurs iar la final nu mai vreausa vad tutun in fata ochilor. Si-n seara urmatoare imi fac iar o pipa de Opening Night.
Inca nu acord calificativul, astept sa termin cutia sa ma pot pronunta.

Re: Opening Night

MesajScris: 11 Feb 2014, 19:18
de TLGTLC
Am ajuns la jumatatea cutiei si pot sa-mi revizuiesc parerea. In primul rand am gasit o pipa din care se fumeaza perfect-cu bolul ingust si inalt. Continutul de nicotina este foarte ridicat, termin fumata mereu cu noduri in gat insa marea revelatie este doza consistenta de perique caci imi da ,,gadilici" pe nas. Forma pipei evidentiaza condimentele pe care altfel le simteam ca pe ceva amar. Nu vad sa scrie perique pe nicaieri dar e pus din belsug, nu am mai fumat nimic cu atat de mult. Nu e genul de tutun sa-ti dea altul de la el o portie-doua, trebuie sa ai propria ta cutie, intreaga, numai a ta! Daca nu-i dau un foarte bun nu as fi corect cu el.