Pagina 1 din 1

Sunday Picnic

MesajScris: 19 Mar 2011, 20:49
de zudo
Imagine

Golden Virginias are combined with Perique and Izmir Turkish for a delicious and memorable flake tobacco


Flakes-urile se gasesc atent impachetate in cutie, de parca ar fi portelanurile casei regale. Fapt putin cam frustrant pentru mine, aflat la dezvirginarea cutiei sub imperativul unui sentiment de lacomie, de care-mi amintesc cadourile aduse de Mos Craciunul copilariei (numit Gerila pe atunci) . Nu inteleg altfel atentia exagerata a fabricantului, tinand cont de faptul ca flakes-urile sunt taiate neglijent, usor dezlanate. Mirosul care te intampina imi sugereaza caracterul onest, de tutun natural, facandu-si simtita prezenta specifica virginia - dulce-acrisoara -, perique-ul - de fan fermentat - si izmirul - de ceai din plante aromate.
Tabacul vine cam umed, fara o aerisire temeinica se aprinde greoi, mai ales daca aleg metoda impachetarii. Odata aprins, arde lent si consistent.
L-am incercat din mai multe pipe si dis-pozitii, dar cel mai bine l-am savurat dintr-un churcwarden Vauen, in aer liber. Nu degeaba, s-au tocmai de aceea, blenderul Craig Tarler si-a botezat opera "Sunday Picnic": nu este un tabac de toata ziua, mesajul scris si vizual este evident. Pacat ca s-a cam terminat si nu am apucat impreuna decat un weekend cu vreme frumoasa. Aromele, dezvaluite in conditiile mai sus precizate plus, obligatoriu, ritmul cuminte si relaxat al fumatei, completeaza perfect o masa la iarba verde cu un gratar ad-hoc (insa fara manele la poalele soselei !) cu un pot-puri dulceag, usor condimentat si exotic, ca un desert elegant gen mere-branzeturi sau pepene-prosciuto. Sunt tentat chiar sa-l trec pe lista de menu.
In concluzie: un tabac perfect pentru ocazii perfecte. Altfel, poate dezamagi ...

Re: Sunday Picnic

MesajScris: 19 Mar 2011, 21:13
de Gordon
Am fumat un singur bol, astazi la orele pranzului, bol pe care l-am umlut aseara la ultima intalnire PCB, primit de la Zudo. Este un tutun, asa cum scrie pe cutie, pe burta plina, zic eu dupa un gratar cu carne rosie, atunci cand ai deja papilele iritate de la piper/ardei, sau dupa niste mititei sau carnati de Plescoi, mergand stins cu un vin rosu, fructat, tanar, fara prea multi tanini. Iuteala periqueului pica tocmai bine, te face sa salivezi si contribuie la o digestie buna dupa o masa copioasa.
Din ce-am mirosit aseara in cutie, seamana, atat la culoare cat si ca mireasma, cu Orlik - Gloden Sliced sau cu Capstan iar la fumata este usor aromat si destul de picant. Probabil ca, fumat pe burta, nu da bine, si nici la vre-un whisky, ceai verde sau limonada. Am totusi senzatia ca merge si la o bere ::44) (daca ai dupa ce sa o bei).

Re: Sunday Picnic

MesajScris: 30 Dec 2014, 23:01
de TLGTLC
Cateodata virginiile sunt plictisitoare mai ales flake-uri. Dar asta e un tabac care te obliga sa continui lupta data cu o masa copioasa mai ales acum de sarbatori. 2 flake-uri dureaza o vesnicie si nu se lasa aprinse usor. Insa, dupa ce reusesti operatiunea, incepe rasfatul. Orientalul si Perique-ul desavarsesc operele gastronomice ale gospodinelor din familie. Carnurile parca se aseaza mai bine si-i face loc cabernetului. Nu ma bag in prea multe explicatii tehnice, doar spun ca e un tabac numai bun de finalizat un regal gastronomic. Pe burta goala cred ca ar lasa goluri in stomac. Nota mea 10/10.